Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Na wątku opisywany był kilkakrotnie problem Niki, który w rezultacie zmusił Nas wszystkich (wiele osób zaangażowało się w pomóc suni) do podjęcia takiej, a nie innej decyzji.

Sunia została oddana po długich bataliach do schroniska, gdyż rodzina już sobie nie radziła. Nika trafiła do DT, do osoby, która ją znała, pracowała z nią, osoba ta była pewna, że sobie z suką poradzi, twierdząc, że głownym problemem jest właścicielka Niki, która nie potrafi nad psem zapanować... Suka w DT rzuciła się, dotkliwie raniąc psa, z którym do tej proy się bawiła, Nika cąły czas się nakręcała, dotychczasowi behawioryści opuścili ręce...

Nika wróciła z powrotem do właścicielki, którą ni stąd ni zowąd ugryzła, myślę, że nikt nie ma wątpliwości, co do tego, czy decyzja była słuszna, bo ponad pół roku ciągłej pracy...

Posted

A przecież to mógłby być taki fajny pies... Mój Ozzy też prawdopodobnie miał zaniedbaną socjalizację (tak jak Niki, adoptowałam go gdy miał 5 msc, wcześniej już wrócił z adopcji), na szczęście nie objawia się to aż tak drastycznie. Strasznie mi szkoda suni :shake: