Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

eh..to widze ze mamy podobnie..:)
ostatnio mama rowniez prawila jej kazanie za siku w pokoju, to pozniej dzielnie na szmatke udało jej sie zrobic :evil_lol: zostala chwalona przez 20 minut.. a po tym czasie sik na panele :evil_lol: wychodzimy na dwor na pol godziny i nic, przychodzimy i oczywiscie najlepiej zalatwic sie na panele..:razz:
Dywanik w pokoju musialam zwinac, bo byl najlepszym miejscem na zalatwianie sie..

a probowalas z tymi matami z apteki? jak to sie dokladnie nazywa? bo slyszalam o tym dobre opinie..

Czy mozemy prosic o nowe zdjecia? :loveu::loveu:

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ja cały czas kupuje te podkłady z apteki SEMI i sprawdzają sie idealnie. Dobrze wsiąkają i wyglądaja estetycznie. Teraz kiedy drzwi na taras sa ciągle otwarte to oczywiście ich nie rozkładam i Mejsi z konieczność idzie na trawke :lol: la jak tylkomo tym zapomne to ona z nich skwapliwie korzysta :evil_lol:

Posted

[quote name='Milka_85']Dzień Boberek......my już wstałyśmy:p:p
I zaliczyłyśmy spacerek:lol::lol:
A wy?!
Miłego dnia!!
[FONT=Courier New]Cześć :p My szalałyśmy na ogródku z piłką, udało się nawet zrobić pare zdjęć[/FONT] :loveu:

[quote name='syla929']eh..to widze ze mamy podobnie..:)
ostatnio mama rowniez prawila jej kazanie za siku w pokoju, to pozniej dzielnie na szmatke udało jej sie zrobic :evil_lol: zostala chwalona przez 20 minut.. a po tym czasie sik na panele :evil_lol: wychodzimy na dwor na pol godziny i nic, przychodzimy i oczywiscie najlepiej zalatwic sie na panele..:razz:
Dywanik w pokoju musialam zwinac, bo byl najlepszym miejscem na zalatwianie sie..

a probowalas z tymi matami z apteki? jak to sie dokladnie nazywa? bo slyszalam o tym dobre opinie..

Czy mozemy prosic o nowe zdjecia? :loveu::loveu:

[FONT=Courier New]Uwaga Uwaga! Rano obyło się bez niespodzianek !!! :multi: U nas na szczęście nie ma dywanów, same kafelki i panele ;)[/FONT]
[FONT=Courier New]Z matami spróbujemy, próbowałam tych "super" spray'ów, niby maskujących zapachy, ale gdzie tam :shake:[/FONT]

[quote name='dysia-u']ja cały czas kupuje te podkłady z apteki SEMI i sprawdzają sie idealnie. Dobrze wsiąkają i wyglądaja estetycznie. Teraz kiedy drzwi na taras sa ciągle otwarte to oczywiście ich nie rozkładam i Mejsi z konieczność idzie na trawke :lol: la jak tylkomo tym zapomne to ona z nich skwapliwie korzysta :evil_lol:

[FONT=Courier New]Kupię je i zobaczymy ;) My mamy ogródek pod nosem, ale Fibka sama nie wyjdzie z pokoju bo mamy wysokie schodki, których ona nie jest w stanie pokonać. :roll:[/FONT]

Posted

Wpadliśmy popatrzeć na fajowskie zdjęcia:multi::multi::multi:.
A co do matek to raczej ja osobiście je odradzam tymbardziej że piesek ma juz ponad 5 miesięcy i w końcu zwariuje gdzie można się załatwiać a gdzie nie.W tym wieku powinna już racej swoje potrzeby robić na dworku:razz:.
Troszke wytrwałości a osiągniecie upragniony cel.U nas nauka przy Tośku trwała troszke dłużej niż u Aksy.
W tym tygodniu niestty pieski są po 12 godz same w domku i wytrzymują:multi::multi::multi:.Chociaż byłam pewna że będą kałuże jak przyjdziemy;)

Posted

No co ty ,:crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye: tyle godzin wytrzymują????
O żesz ty, to moja drania z przyzwyczajenia pewnie jak przechodzi koło maty to ...sik prosty:mad: ale już za stara żeby ją tego oduczać :angryy:

Posted

ja musze kupic tą matke..bo czasem zdarzaja sie niespodzianki w domu... ma dopiero 2,5 miesiaca..
ale coraz czesciej udaje jej sie zalatwiac na dworku :multi::multi:

Posted

dysia-u napisał(a):
No co ty ,:crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye: tyle godzin wytrzymują????
O żesz ty, to moja drania z przyzwyczajenia pewnie jak przechodzi koło maty to ...sik prosty:mad: ale już za stara żeby ją tego oduczać :angryy:

Dywany są pościągane,więc nie mają gdzie się załatwić żeby nie było widzidać:loveu:.Ja tez jestem w szoku:crazyeye:

Posted

syla929 napisał(a):
ja musze kupic tą matke..bo czasem zdarzaja sie niespodzianki w domu... ma dopiero 2,5 miesiaca..
ale coraz czesciej udaje jej sie zalatwiac na dworku :multi::multi:

Jeżeli pomału zaczyna załapywać po co się chodzi na dworek to radze naprawde nie kłaść podkładów,piesek w końcu zacznie głupieć gdzie się załatwiać.Mata jest dobra jak jest kwarantanna i siulek nie może wyjść za potrzebą:shake:

Posted

[quote name='ewa2909']Wpadliśmy popatrzeć na fajowskie zdjęcia:multi::multi::multi:.
A co do matek to raczej ja osobiście je odradzam tymbardziej że piesek ma juz ponad 5 miesięcy i w końcu zwariuje gdzie można się załatwiać a gdzie nie.W tym wieku powinna już racej swoje potrzeby robić na dworku:razz:.
Troszke wytrwałości a osiągniecie upragniony cel.U nas nauka przy Tośku trwała troszke dłużej niż u Aksy.
W tym tygodniu niestty pieski są po 12 godz same w domku i wytrzymują:multi::multi::multi:.Chociaż byłam pewna że będą kałuże jak przyjdziemy;)

[FONT=Courier New]Hej, witamy serdecznie :cool3: :multi:[/FONT]
[FONT=Courier New]Masz rację, wyrzucam gazety, maty i tym podobne, sikanie tylko i wyłącznie na dworzu :diabloti: [/FONT]
[FONT=Courier New]No to teraz proszę trzymać kciuki, żeby wszystko poszło zgodnie z planem :loveu:[/FONT]
[FONT=Courier New]Jejku jestem pod mega wrażeniem, że tyle wytrzymują!!! :-o:shocked!:Jak ja Ci zazdroszczę... :oops:[/FONT]

[quote name='Agrafka2-']http://img197.imageshack.us/img197/9716/dsc06737.jpg
piękne zdjęcie
[FONT=Courier New]Dziekuje(my)[/FONT] :loveu:

Posted

[quote name='moniczkaa86'][FONT=Courier New]Hej, witamy serdecznie :cool3: :multi:[/FONT]
[FONT=Courier New]Masz rację, wyrzucam gazety, maty i tym podobne, sikanie tylko i wyłącznie na dworzu :diabloti: [/FONT]
[FONT=Courier New]No to teraz proszę trzymać kciuki, żeby wszystko poszło zgodnie z planem :loveu:[/FONT]
[FONT=Courier New]Jejku jestem pod mega wrażeniem, że tyle wytrzymują!!! :-o:shocked!:Jak ja Ci zazdroszczę... :oops:[/FONT]

[FONT=Courier New]Dziekuje(my)[/FONT] :loveu:
Gdy tylko jesteśmy w domu(chodzi mi przede wszystkim o wikendy) to pieski potrafią i 5 czy 6 razy na dzień być na dworku w tym, przynajmiej 3 spacerki po pół godzinki:loveu:.
Nie masz czego zazdrościc.Tym moim pieskom w tym tygodniu należy tylko współczuć:-(:-(:-(,ale innego wyjścia nie było.Nie miałam za berdzo gdzie umieścić 2 piesków razem u kogoś na ten tydż,a że są ze sobą bardzo zrzyte to nire chciałam ich rozdzielać:shake:

Oczywiście kciuki trzymamy i życzymy duuuuuuuuużo wytrwałości w yej ciężkiej nauce:loveu:

Posted

Nie Martwmy sie.. ;) na pewno Fibka i Grejs tez, za jakis czas ladnie nauczy zalatwiac sie na dworku.. i rowniez dłuugo wytrzymywac;) to tylko kwestia czasu:)
a jak tam dzień minął?
my niedawno wrociłysmy ze spacerku, a teraz lecimy do lasuu;)

Posted

[quote name='ewa2909']Gdy tylko jesteśmy w domu(chodzi mi przede wszystkim o wikendy) to pieski potrafią i 5 czy 6 razy na dzień być na dworku w tym, przynajmiej 3 spacerki po pół godzinki:loveu:.
Nie masz czego zazdrościc.Tym moim pieskom w tym tygodniu należy tylko współczuć:-(:-(:-(,ale innego wyjścia nie było.Nie miałam za berdzo gdzie umieścić 2 piesków razem u kogoś na ten tydż,a że są ze sobą bardzo zrzyte to nire chciałam ich rozdzielać:shake:

Oczywiście kciuki trzymamy i życzymy duuuuuuuuużo wytrwałości w yej ciężkiej nauce:loveu:

[FONT=Courier New]No rozumiem Twoja sytuacje, ważne, że dają sobie radę z niesikaniem. Za to wielkie brawa dla Nich :multi: My w miarę możliwości staramy się jak najwięcej czasu spędzać na dworzu, ogródek, spacery itd. [/FONT]
[FONT=Courier New]Strasznie nie lubię zostawiać Fibki samej w domu i w miarę możliwości staram się ją zabierać wszędzie ze sobą. [/FONT]

[FONT=Courier New]Dobra, pierwsza noc - porażka, siku i kupa w standardowym miejscu :placz: Nawet na patencie w miejscu gdzie Fibka się najczęściej załatwia postawiłam odkurzacz, którego nienawidzi. Myślałam, że to ją "odstraszy" no ale gdzie tam... :shake:[/FONT]
[FONT=Courier New]No ale będę cierpliwa ;)[/FONT]

[FONT=Courier New]W ogóle dziś biegała po ogródku i jakiś bąk ukąsił ją w prawą łapkę :angryy::placz:, pojechała teraz do weta, kurcze cała się trzęsła, łapka podkulona, piszczała jak się ją dotknęło w miejsce ugryzienia :-([/FONT]
[FONT=Courier New][/FONT]
[quote name='syla929']Nie Martwmy sie.. ;) na pewno Fibka i Grejs tez, za jakis czas ladnie nauczy zalatwiac sie na dworku.. i rowniez dłuugo wytrzymywac;) to tylko kwestia czasu:)
a jak tam dzień minął?
my niedawno wrociłysmy ze spacerku, a teraz lecimy do lasuu;)

[FONT=Courier New]No ja mam taką nadzieję, bo słyszałam o yorkach, które całe zycie załatwiają się i w domu i na dworzu :shake: Nie chcę, żeby Fibka należała do ich grona!!! :shake: [/FONT]
[FONT=Courier New]Wczoraj miałam mega zabiegany dzień, najpierw praca, później pomagałam koleżance przy przeprowadzce, wieczorem jak dotarłam do domu to wziełam się za porządki... I tak cały dzień w plecy :roll:[/FONT]
[FONT=Courier New]Dziś mam na popołudnie, Fibka zostaje z Panciem w domu. Czekam aż wrócą od weta :placz:[/FONT]

Posted

oj.. wiesz, ja zauwazylam, ze gdy piesek sie tylko przebudzi i odrazu z nim wyjde to nie ma niespodzianek w domu;)
Wystarczy trochę mu czasu poświęcic, nawet co 2 godziny wychodzic, to na pewno bedzie o wiele mniej "sprzatania w domu" :P z czasem piesek tez załapie sam.. na pewno ;)

Posted

[quote name='benkul']Piękna dziewczyneczka:iloveyou::klacz:.A jaka fotogeniczna no no.Buziak dla Fibuni:buzi:
[FONT=Courier New]Dziękuję w imieniu Fibuni za komplementy i buziaka :loveu:[/FONT]