Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zostal znaleziony wczoraj przy drodze w okolicy Jablonnej. Obecnie przebywa w klinice gdzie dochodzi do siebie. Oto kilka informacji od osoby ktora go znalazla: Lekarz ocenił go na ok. 3 lata jest nieduży i mi osobiście przypomina mniejszego owczarka nizinnego. Wyjęto z niego 26 kleszczy, miał gorączkę, więc dostał leki na choroby odkleszczowe i kroplówkę wzmacniającą. Ma krwiaka podtwardówkowego czyli widocznego na oku i wskazuje on na silne uderzenie, wet przypuszcza, że prawdopodobnie uderzony przez człowieka bo przy potrąceniu miałby także inne obrażenia. Ogólny stan jest dobry poza wyczuwalnym zachudzeniem. Czipa oczywiście brak. Miał straszne dredy więc zostało to wycięte, szczególnie na łapach gdzie ma małe odleżyny.
Je i pije także wraca do żywych :) Wczoraj był w stanie przejść tylko kilka kroków, dziś już spacerował i nawet zdarzyło mu się pomachać ogonem :) Lekarz nazwał go wzorowym pacjentem, daje wszystko przy sobie robić, w kojcu grzecznie śpi.
Myślę, że kąpiel i czesanko mogłoby ukazać całkiem niezłego przystojniaka.

Prawdopodobnie w nastepnym tygodniu jak wyjdzie z kliniki trafi na tymczas do mnie, ale juz trzeba rozgladac sie za nowym domkiem!

Posted

Prawdopodobnie w piatek psiak trafi do mnie, musi jednak jak najszybcij znalezc nowy dom. Weterynarz nie stwierdzil zadnych chorob, piesek zachowuje sie tez nienagannie.

Posted

Juz jest! Jest bardzo wychudzony ale dzieki bujnej siersci tego nie widac. Wyjelam z niego kolejnych 20 kleszczy, wycielam kilka dredow i szykuje sie kapiel prawdopodobnie jeszcze dzis. Jest grzeczny, bez problemu dal sie dokladnie objerzec. Teraz spi obok spokojnie.

Posted

Juz teraz moge powiedziec ze maly zachowuje w domu czystosc, na spacerach jest grzeczny, nie ciagnie na smyczy, dzis na spacerze spotkal duzego wilczura i od razu chcial sie bawic, nie wykazuje agresji tez do szynszyli wiec mysle ze do kotow tez moze miec pozytywne nastawienie, zabiore go do stajni i tam sprawdze =]
Mysle ze idealnie pasowalby do osoby starszej, u ktorej mialby duzo spokoju, nie jestem pewna czy nadaje sie do dzieci. Narazie to tyle =]

Posted

Fix ma juz nowy domek! Bardzo ciepli, sympatyczni ludzie, niedawno stracili psa...byl bardzo podobny do Fixa, nie bylo chwili zastanowienia, od razu wiedzieli ze to bedzie TEN =]
Kolejna szczesliwa historia =]

Posted

[quote name='siemionka']Fix ma juz nowy domek! Bardzo ciepli, sympatyczni ludzie, niedawno stracili psa...byl bardzo podobny do Fixa, nie bylo chwili zastanowienia, od razu wiedzieli ze to bedzie TEN =]
Kolejna szczesliwa historia =]

super, masz dobrą rękę :)