Nicole1978 Posted February 5, 2023 Posted February 5, 2023 U mojego psa zdiagnozowano tydzień temu cukrzycę. Weterynarz przepisał 2 razy dziennie glukoze Caninsulin. Niestety pies nie da sobie zrobić zastrzyku. Widząc strzykawke ucieka, wyrywa się, co powoduje, że nie wiem nawet czy insulina trafiła do organizmu. Czy ma ktoś z was jakieś rady, w jaki sposóbporadzić z tym sobie? Bardzo proszę o pomoc. Quote
bou Posted February 6, 2023 Posted February 6, 2023 Dnia 6.02.2023 o 00:28, Nicole1978 napisał: w jaki sposóbporadzić z tym sobie? Po pierwsze - nie denerwuj się,szykuj zastrzyk tak,żeby pies tego nie widział,po drugie - dobrze byłoby,żeby druga osoba podawała psu smakołyki,a ty podejdziesz od tyłu i ukłujesz psa.To zastrzyk podskorny,nie powinien tego nawet zauważyć.Mam nadzieję,że wiesz,jak zastrzyk wykonać,jeśli nie - zrob to u weta,żeby Ci powiedział,czy jest ok. Pomyśl także o takim rozwiązaniu: http://fionka.pl/produkt-16947.html Dasz sobie radę,nabierzesz wprawy,.nie martw się. Quote
Nicole1978 Posted February 6, 2023 Author Posted February 6, 2023 Dziękuję za pomoc. Oczywiście chodziło mi o insulinę caninsulin, a nie glukozę, ale od tygodnia ledwo sypiam i chodzę cała w stresie. Quote
Recommended Posts