bunia Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 Dzisiaj w jednym z łódzkich śmietników została znaleziona śliczna,czarna jak węgielek króliczka miniaturowa. Ma około rokujest gruba,zadbana i zdrowa. Przechodzi aktualnie ciążę urojoną,bądź.... Za tydzień spodziewa się potomstwa. Pani,która znalazła to maleństwo nie może zostawić jej u siebie na stałe gdyż jej mama ma alergię na sierść i astmę oskrzelową. Na razie króliczka mieszka w kartonowym pudełku w przedpokoju. Bardzo proszę osoby,które zajmują się adopcjami "wielkanocnych zajączków" o pomoc w szukaniu dla tej drobinki domu. Oto ona Biedna,przerażona trusia Kto pokocha TRUSIĘ Proszę o kontakt na pw . Podam telefon do Pani,która opiekuje się TRUSIĄ Quote
Karilka Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 Śliczny króliczek ....miniaturowy! Czarna jak węgielek, kicająca Trusia poszukuje domku!:lol: Quote
ewatonieja Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 łożesz ale czerwone oczy :cool3: na pewno jest to miniaturka? hmmm miniaturka w ciązy przestaje byc miniaturowa albo tylko na zdjęciu tak wyszła :lol: Trusia szuka domu Quote
bunia Posted April 15, 2009 Author Posted April 15, 2009 ewatonieja napisał(a):łożesz ale czerwone oczy :cool3: na pewno jest to miniaturka? hmmm miniaturka w ciązy przestaje byc miniaturowa albo tylko na zdjęciu tak wyszła :lol: Trusia szuka domui Typowa miniaturka. Charakterystyczne krótkie uszka i podwójny podbródek. Zdjęcia z telefonu stąd taka jakość :oops: Kto pomoże Trusi??? Quote
zuzka Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 Trusia na zdjęciu wcale nie wygląda jak miniaturka ale jest śliczna.Te ludziska to już na głowe poupadali każdy zwierzak narażony jest na bezdomność :mad:nawet taki mały kicuś Quote
ewatonieja Posted April 15, 2009 Posted April 15, 2009 tu trzeba by go wstawić www. adopcje.kroliki. net] ja moge go wstawic n a nasza Fundacyjna strone Quote
bunia Posted April 16, 2009 Author Posted April 16, 2009 W takim razie poproszę o umieszczenie Trusi na stronie Fundacji,a ja dzisiaj pokombinuję z tą stroną króliczą. Mam nadzieję,że sobie poradzę . Dziękuję za namiar na taką stronkę :lol: Quote
bunia Posted April 16, 2009 Author Posted April 16, 2009 Wysłałam maila do króliczej strony adopcyjnej;) Quote
ewatonieja Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 trusia juz jest na naszej stronie :razz: Quote
szajbus Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 To ja podbiję, może na dogo znajdzie się domek? Quote
Karilka Posted April 16, 2009 Posted April 16, 2009 buniu czy królinia mieszka w pudełku, czy znalazło się coś bardziej przystosowanego? Quote
bunia Posted April 17, 2009 Author Posted April 17, 2009 Nadal w pudełku na trocinkach i sianku. Z tego co wiem ma również chrupki dla królików i wodę ale nie dopytałam w czym ją dostaje :roll: Quote
bunia Posted April 17, 2009 Author Posted April 17, 2009 ewatonieja napisał(a):trusia juz jest na naszej stronie :razz: Właśnie widziałam. Bardzo dziękuję :loveu::loveu::loveu: Quote
ewatonieja Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 co tam słychac u Trusi? wiadomo juz czy jest w ciązy? Quote
bunia Posted April 21, 2009 Author Posted April 21, 2009 Trusia nadal pojedyńcza więc to tylko ciąża urojona. dzisiaj była u mnie bardzo miła Pani ze swoim króliczkiem na szczepieniu więc wspomniałam o Trusi. Ma się zastanowić. Boi się,ze się nie pogodzą,jest odpowiedzialna i rozsądna zobaczymy jaką podejmie decyzję. Ma ktoś może doświadczenie w dokróliczaniu się? Czy dwie dorosłe króliczki mogą się tolerować? Quote
szajbus Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 Nie mam pojęcia jak to jest w króliczym świecie, ale trzymam kciuki za to, żeby pani sie jednak zdecydowała Quote
Niewiasta_21 Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 Niestety króliczki, tak jak i inne zwierzątka mogą sie nie polubić. Wszystko zalezy od charakteru królika. Moja Truśka jest typem Zosi-samosi pod kazdym względem :diabloti: Quote
ewatonieja Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 najwyraźniej króliczki maja swój świat i swoje reguły :razz: szukamu Trusi domu Quote
Ayia Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 rzadko co się łączy króliki razem.. ale to już zależy od każdego królika :roll: Quote
bunia Posted April 22, 2009 Author Posted April 22, 2009 Trusia trafiła dzisiaj do nowego domku :loveu::loveu::loveu: Będzie jedynaczką. Dziękuję wszystkim za pomoc. Dużo szczęścia Trusiu w nowym domku ;) Quote
Recommended Posts