themagda Posted September 28, 2019 Posted September 28, 2019 Mam 6 suczek i w ogóle pieski mam od kiedy pamiętam i to zawsze kilka czasem jeden . Zawsze piski karmię jednakowo i są w normie , ostatno miałam problemy i musiałam wysterylizować dwie sunie jedna ropomacicze druga szczeniak co sie nie urodził i zmumifikował w brzuchu , po sterylizacji obie bardzo utyły jedna ważyla 1,300 a druga 3,100 teraz ta mniejsza waży 2,400 a wieksza 5,200 i jestem przerażona bo one dostały tak szalonego apetytu ze widze ze mogą dalej tyć . Pieski zawsze jadły do syta i nie tyły, duzo chodzą a teraz ta 5,200 nie moze po schodach , suczki nie są jakieś stare zeby po schodach nie chodziły , nie wiem co zrbić . Ja im gotuję i maja też sucha karmę dostępną. Czytałam tu na wątku ze pies nie moze mieć dostępnego jedzenia cały czas ale długie lat amoje piski miałay zawsze dostepne jdzenie i nie miałam nigdy grubasów a teraz mam i co robić . chciałam wysterylizować nastepna sunię ale nie ma mowy sterylizacja to tylko w wypadku konieczności bo widzę ze bardzo żle działa na przemianę materii tak samo jak u człowieka ja miałam wycięte jajniki i z 62 kg utyłam na 127kg i nabawiłam sie cukrzycy , muszę jakos ratować te sunie wysterylizowane ale jak , oprócz schowania suchej karmy co im dawać , nie chcę puszek bo puszki stosuję tylko w wyjątkowych wypadkach, z resztą mnie nie stać na puszki . zCo im gotować, może ktoś zna jakies przepisy odchudzające. Quote
mortiz Posted February 1, 2020 Posted February 1, 2020 Jest to faktycznie efekt uboczny sterylizacji, trzeba pilnować dobrze zbilansowanej diety u zwierzaka. Quote
bou Posted August 26, 2020 Posted August 26, 2020 Dnia 20.08.2020 o 16:29, Kamil.wrzos napisał: Moj je specjalna karmę dla sterylizowanych psow z bozity bo tak nam wet polecił Obrzydliwe jest to spamerstwo..płacą Ci za to?Przecież Ty psa nie masz. Powyciągaj jeszcze starsze wątki i podepnij reklamę Bozity, żałość..... Quote
Recommended Posts