wioletka155 Posted May 20, 2019 Posted May 20, 2019 Mam takie pytanie, pewnie głupie jak na mój staż ...ale długo nie zaglądałam i jestem trochę "wyrwana". Mój psiak jadł zawsze gotowane mięsko- ryż, udko, marchewka. Od czasu do czasu parę kulek royala (nie częściej jak 2-3x w tyg w ilości 5-10 kulek jako nagroda). Ostatnio przestałam już mieć możliwość mu gotować, bo praca mi nie pozwala (wyjazdowa) i muszę mieć karmę w puszcze/saszetce etc. Sądząc, że skro applaws z kurczakiem jest tak mocno mięsny i nie ma innych tam rzeczy a niżeli ja dawałam, to będzie ok . Ale psiak często robi po niej kupkę....znaczy jak jej gotowałam no to robiła 1-2x dziennie, a teraz 3x a zazwyczaj nawet 4x. Czy to jednoznaczne jest z tym, że tej karmy nie przyswaja? Jestem w lekkim szoku-prawie samo mięcho i taka reakcja? Czy to może wymaga więcej cierpliwości aż się organizm przestawi? I mam wrażenie , że jest bardziej głodna po nich niż po gotowanym jedzonku. Częsciej szuka w miejscu miski, czegoś do jedzenia,a wcześniej trzeba było ją namawiać do zjedzenia. Przeczekać?Zmienić? Kupki nie są rzadkie, ani twarde- powiedziałabym że są w sam raz, nie są też duże, ale ta częstotoliwość...... ratunku:-)) Quote
Patmol Posted May 21, 2019 Posted May 21, 2019 na karmie komercyjnej zawsze pies jest bardziej głodny, no bo co innego gotowane mięso, a co innego taka karma - duza cześć karmy po prostu przez psa przechodzi i wychodzi tyłem bardzo to widać jak sie przestawia psa z karmy na mięso, albo z mięsa na karmę - po prostu po ilości i wielkości kup no i mięso z kurczaka w sklepie, takie dla ludzi, a mięso z kurczaka w karmie dla psa - to nie jest tej samej jakości mięso - wystarczy poczytać jakie normy wyśrubowane musi spełniać to przeznaczone do zjedzenia dla ludzi, a jakie mięso z kurczaka może być w karmie dla zwierząt towarzyszących/niezjadanych przez ludzi Quote
wioletka155 Posted May 21, 2019 Author Posted May 21, 2019 Czyli nie ma na to jakiegoś patentu, żeby lepiej tą karmę przyswajała ? Quote
Recommended Posts