sirin Posted January 12, 2019 Posted January 12, 2019 Witam, Mam 4-ro miesięczną suczkę husky i jedno pytanie: zaobserwowałam ostatnio w jednym oku- prawe oko, prawy róg tęczówki- jest tam podłużna czarna/bardzo ciemna plamka, takie jakby "pogrubienie" konturu tęczówki. Tylko w jednym oczku, piesek zachowuje się normalnie, nie przeszkadza to jej, nie wygląda jakby cokolwiek złego się z tym oczkiem działo. Czy to jest normalne? Wiem, że u tej rasy często występuje heterochromia, suczka ma jasne błękitne oczy, Czy może jest to jakaś forma heterochromii? Zwykła plamka przy zmianie koloru oczka? A może taka uroda? Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź. Pozdrawiam forumowiczów :) Załączam zdjęcie mojej Runy :) Quote
sirin Posted January 12, 2019 Author Posted January 12, 2019 Wet obejrzy oczko jutro, przy ostatnim szczepieniu... Jednak ja jak to ja, nie mogę wytrzymać, a że w internecie nie mogę znaleźć żadnych informacji na ten temat postanowiłam zaciągnąć rady tutaj :) Zastanawiałam się czy nikt nie miał może podobnej sytuacji ze swoim północniakiem :) Quote
sirin Posted January 14, 2019 Author Posted January 14, 2019 Jakby co to już po wizycie u weta- to po prostu taka uroda mojego haszczaka :) Nie jest to ani rozlanie, ani żaden uraz *ufff* Quote
sirin Posted January 5, 2020 Author Posted January 5, 2020 Weterynarz (już dawno temu) powiedział, że taka jej uroda ;) nic czym trzeba się przejmować :) pisałam to jak Runa miała 4 miesiące, teraz już ma rok i 4 miesiące i wszystko jest w jak najlepszym porządku :D Quote
Recommended Posts