supergoga Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 Otrzmałam wiadomość, że 4 letnia sunia Hera z Pozannia pilnie szuka domu. Sunia około 2 lat temu została adoptowana ze schroniska, chyba z poznańskiego. Jest podobno miła i kochana dla ludzi. Usłuchana, zna kilka poleceń. Mieszka w mieszkaniu i z informacji od właścicielki wynika, że nie sprawia kłopotów. Ma jednak wadę która uniemozliwia, zdaniem opiekunów - jej pozostawienie. Nie akceptuje innych psów. Pani twierdzi, że miała sporo kłopotów bo suka jest silna, wyrwała się i zaatakowała psa. Polecałam kaganiec - ale Pani już nie przewiduje opcji pozostawienia Hery w domu. Jeśli nie znajdę suni innego miejsca - Pani nie odda do schroniska. Prawdopodobnie sunia zostanie uśpiona. Prosze nic nie mówicie - bo naprawde próbowałam. Mówiłam, wyjasniałam. Nic. Sunia musi zniknąć. Pomóżcie mi poszukać choćby tymczasu, nawet w kojcu. To ładna i młoda sunia. jest wysterlizowana. Mam namiary w sprawie suczki. Czy możecie mi pomóc wstawic na molosy. Albo może gdzie indziej. Jak myślicie. Quote
Monia70 Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 i znów winny jest człowiek .Przecież to od nas wszystko zależy. Quote
supergoga Posted March 28, 2009 Author Posted March 28, 2009 Prosze, zajrzyjcie, pomóżcie Herze. Tylko dlatego że nie lubi innych psów ma odejść w niebyt. Quote
silke Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 Przykre. I żałuję, że nie mam jak pomóc od razu. W tej sytuacji lepiej, żeby pies trafił do schroniska... :shake: Dlaczego właścicielka nie bierze tego pod uwagę? Quote
supergoga Posted March 28, 2009 Author Posted March 28, 2009 Obawiam sie, że jak trafi do schroniska bęzie kłopot. Ona do psiaków niechętna, nie wiem, czy jest miejsce na psa - pojedynka. A Pani twierdzi, że do schronu nie odda suni. Bo stamtąd ją brała. Nie mam pomysłu. Czy jest jakis molosowaty wątek? Znacie może takie cosik, gdzie można ją ogłosic. Quote
halbina Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 poszukam jej czegoś na Molosach... tzn rasy, pod którą można by ją podczepić...:roll: Quote
halbina Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 http://www.dogomania.pl/forum/f97/duza-suka-po-sterylce-134504/ tu wrzuciłam Quote
supergoga Posted March 29, 2009 Author Posted March 29, 2009 Dzięki. Mnie ona bullmastifa przypomina, bo na astka nie bardzo wygląda. Oby coś znalazła. Quote
halbina Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 suczka ma już jakieś ogloszenia? Furciaczek na Molosach chce pomóc ogłaszać, prosi o tekst i namiary... Quote
supergoga Posted March 29, 2009 Author Posted March 29, 2009 Sunia nie ma ogłoszeń. Nie fdałam rady - wczoraj w pracy większość dnia, dzisiaj adopcja Nory. Nie mam też tekstu - wypalona jestem. Pomocy - z tekstem i ogłoszeniami. Namiar do Pani - Kontakt 604 405 916 Quote
supergoga Posted March 30, 2009 Author Posted March 30, 2009 Czy możecie pomóc mi - z tekstem jakimś takim do serca. Mogę dac na allegro. Ale nawet nie mam nic w głowie. Halbino - RATUNKU!!! Quote
halbina Posted March 30, 2009 Posted March 30, 2009 Kiedy miała dwa lata, ktoś oddał ją do schroniska. Nawet niedługo tam siedziała, bo sunia ładna i miałą takie smutne spojrzenie. Dostała szansę: miła pani wzięła ją do siebie. Szansa trwała dwa lata... Suczka okazała się bardzo wierną, miłą dla swojej rodziny i przytulaśną. Prawie psi ideał. Prawie robi jednak wielką różnićę, gdy pies jest duży i silny i kiedy w obronie swojej pani rzuca się na inne psy. I właśnie dobiegają kresu chwile szansy dla tej molosowatej suczki. Jej pani zdecydowała, że w schronisku będzie za bardzo cierpieć, a jako pies agresywny i tak nie ma szans na adopcję przez kogoś wrażliwego... najwyżej czeka ją los psa do walk, a tego jej obecna pani nie chce. Nie radzi sobie z nią, a miała już poważne nieprzyjemności ze strony sąsiadów i właścicieli innych psów. Postanowiła więc ją uśpić, by zaoszczędzić jej cierpień. Ale suczka ma dopiero cztery lata, jeszcze wiele lat mogłaby w odpowiedzialnych rękach cieszyć się życiem i obdarzać miłością. Chcemy więc dać jej szansę... drugą szansę... Quote
supergoga Posted March 30, 2009 Author Posted March 30, 2009 Super Halbino. Wielkie dzięki. Zaraz zrobię ogłoszenie na allegro. Kto jeszcze pomoże, ogłosi na molosach. Może da się jeszcze uratować życie tego psa. Może???:-( A może znajdziemy jakis tymczas dla niej, na czas szukania domu. Bo nie wiem ile czasu jej zostało. Quote
supergoga Posted March 31, 2009 Author Posted March 31, 2009 POmóżcie Herze, proszę. Nie mam żądnego pomysłu. Quote
supergoga Posted March 31, 2009 Author Posted March 31, 2009 Sunia na allegro Piękna Hera w typie molosa - bardzo pilnie czeka (599846858) - Aukcje internetowe Allegro Teraz wystawię ją jeszcze na: alegratka kupsprzedaj eurocity cafeanimal Pomóżcie ogłaszać sunię. Quote
Nicol Posted April 1, 2009 Posted April 1, 2009 Biedna sunia :placz:. A może by naówić panią na spotkanie zjakims szkoleniowcem, który by mógł pomóc wyeliminowac tę agresje do innych psów? Może by sie udało? Quote
supergoga Posted April 1, 2009 Author Posted April 1, 2009 To nic nie da. Pani jest zdecydowana. Argumenty żadne - kaganiec, szkolenie, - nic... Quote
supergoga Posted April 4, 2009 Author Posted April 4, 2009 Podniosę sunię. Dzięki za wszelką pomoc w ogłoszeniach. Już się boję, co bęzie jeśli nie znajdzie domu. Jest na allegro. Wstawiłam sunię. Quote
DG32 Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 kokosy kupiepsa gumtree adopcjapsa pajęczyna dwukropek eoferty Quote
supergoga Posted April 5, 2009 Author Posted April 5, 2009 Wielkie dzięki. Może ktoś logiczny zadzwoni. Oby! Quote
halbina Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 trzymamy kciuki za telefony! i najlepszy domek! Quote
Recommended Posts