Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Więc Tak, mieszkam na parterze w bloku, mam małą, niekłopotliwą sunie. I już kilka razy się zdażyło że na ogrodku (mamy mały ogródek)  znalazłam jakąś skórkę od kiełbasy lub czegoś w tym stylu, ale dzisiaj blisko schodów do domu znalazłam coś w stylu wysuszone skóry! Domyśliłam się że ktoś z sąsiadów z góry rzuca to naszej suni, która ma bardzo wrażliwy przewód pokarmowy. Co mam zrobić w tej sytuacji? Boję się że dojdzie do otrucia...

Posted

Na razie grzecznie poprosić o nie rozrzxucanie resztek jedzenia w ogrodku i koło domu, jeśli grzecznie nie pomoże zglosić do administracji, żeby pouczyla lokatorów, że resztki wyrzuca się do kubłów w śmietniku.

U mnie też jedna lokatorka rozrzucała na trawnikach i chodnikach ogromne ilości jedzenia, często zepsutego lub ogromne bryły suchego i spleśniałego chleba, którego nie tylko ptaki ale i szczury by nie zjadły wkurzając innych lokatorów i wlaścicieli psów, ktore lubiły zbierać na spacerach ale po dosyć mocnym ochrzanieniu przestała i teraz jest dosyć czysto i bezpiecznie.