Anarchia Posted June 25, 2018 Posted June 25, 2018 w zeszłym tygodniu moja suczka miała przeprowadzany zabieg mastektomii. Czuje się dobrze i ciągle wszystkich zaczepia, żeby się z nią bawić :) i przynosi piłkę, żeby jej rzucać. Raczej nic jej nie boli, tylko niepokoi mnie mały apetyt i całkowity brak wypróżnień. Zabieg był w środę i od czwartku prawie nic nie jadła, tylko minimalne ilości miękkiego jedzenia z puszki (max 3 razy dziennie, po 3 lub 4 kawałki tego jedzenia). Całkiem odmówiła jedzenia suchej karmy, którą jadła do tej pory. Dopiero w sobotę i niedziele jadła większe porcje (zjadła dopiero ugotowane w domu mięso z kurczaka, no i jedzenie z puszki). Nadal jednak się nie wypróżniła :( Sika bardzo często, ale nawet nie próbuje się nastawiać do zrobienia kupy :( Dzwoniłam w sobotę popołudniu do weterynarza, ale powiedział, że takie zachowanie jest całkowicie normalne i jeśli nie będzie żadnych zmian to mam przyjść z psem we wtorek. Czy czekanie do wtorku to nie za długo? to w końcu prawie tydzień bez kupy od czasu zabiegu :( może to jest normalne, ale boję się, że jej to zaszkodzi... Nie dam jej przecież żadnych leków, bo nadal bierze antybiotyk (zostały 3 dawki). W sobotę i niedziele wieczorem podawałam jej tylko olej parafinowy (podziałało u innego mojego psa z zatwardzeniem). Jak ją zachęcić do jedzenia karmy? (karma jest dobra jakościowo i nawet wet stwierdził, żeby po zabiegu jej nie zmieniać) I najważniejsze: Czy jest jakiś sposób na sprowokowanie wypróżnienia u suczki? Quote
bou Posted June 25, 2018 Posted June 25, 2018 Nie martw się,ma prawo jeszcze nic nie robić,przecież nie jadła,w końcu tę kupę zrobi:). Jeśli chodzi o jedzenie...no cóż,każdy wybiera to,co lepsze.Spróbuj dać jej suchą karmę wymieszaną (wymamlaną) z łyżeczką mokrej,tyle,żeby pachniała.Nie dodawaj mokrego do suchego,teraz tylko dosmacz,potem sie z tego wycofaj. A wtorek jest przecież już jutro,chyba ,że chodzi o następny? Quote
Recommended Posts