Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[SIZE=2]„Śmierć ojca, a następnie konieczność przeprowadzki zmusiły mnie do oddania do olsztyńskiego schroniska przyjaciela.
[SIZE=2]Odwiedzam go jak często mogę, ale to nie zastąpi mu domu.
[SIZE=2]Jeśli ktoś z Państwa zechciałby przyjąć Pędzla do siebie, zyska moją dozgonną wdzięczność.
[SIZE=2]Podejmuję się też dostarczenia dla niego karmy na pierwsze 2 miesiące.
[SIZE=2]Pędzel jest słusznych rozmiarów mieszańcem, przyzwyczajonym do przebywania na dworze, idealnie nadaje się na stróża.
[SIZE=2]Pędzel ma teraz 6,5 roku. Biegał luzem, nigdy nie był na łańcuchu.
[SIZE=2]Mieszkał w dużym ośrodku wypoczynkowym w nadmorskiej miejscowości. Latem przebywało tam ok. dwustu dzieci, a Pędzel był ich maskotką, chętnie bawił się z nimi. Jest łagodny i bardzo przyjacielski.”

[SIZE=2]Pędzel jest ulubieńcem olsztyńskich wolontariuszy, na spacerach cieszy się z ich towarzystwa, nie ucieka. To taki duży, poczciwy misio.

Czy ktoś jeszcze pokocha Pędzla i da mu dom?
Czy psiak ma jeszcze szansę?

Pędzel jest wykastrowany, posiada chip identyfikacyjny.

Nr ewidencyjny w schronisku 183

tel. 604 10 50 18 i 693 63 32 11

Posted

Pierwszy raz spotkałam się z tym, że psa schronisku odwiedza jego Pan, przynosi smakołyki i troszczy sie o jego los...
Bo w życiu układa się różnie...:shake:

Posted

`. Udało mi się parę razy wyjść z Pędzlem... To bardzo fajny pies, spokojny, ładnie chodzi na smyczy. Smutna jego historia i szkoda, by tak świetny Misiek marnował się w schronie...:-(

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 4 weeks later...