moon_light Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 Czy Advocate Bayer'a działa też na kleszcze ? Odrobaczał tym ktoś swojego psa ? Polecacie, czy raczej nie ? Quote
medvetka Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 Niestety nie działa na kleszcze. Bardzo ładnie działa przy niepowikłanej nuzyżycy u psów i świerzbowcu usznym u kotów. O skuteczności odrobaczania przewodu pokarmowego nie wypowiadam się,bo nie miałam okazji tego skontrolować Quote
Pinesk@ Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 Według ulotki, tak jak powiedziała medvetka, na kleszcze nie działa. [quote name='medvetka'] Bardzo ładnie działa przy niepowikłanej nuzyżycy u psów [/quote] A no właśnie- przy niepowikłanej. Moja suczka ma rozległą i powikłaną gronkowcem i Advocate owszem sprawdza się u nas ale nie na dłuższa metę :-( Tzn na początku zastosowania zmniejsza się drapanie ale potem... :shake: Ale możliwe też ze skuteczność tego specyfiku obniża się po częstych kąpielach. Nie wiem co można polecić na kleszcze, moja psina nosi obrożę Preventic i problemu nie mamy (dodatkowo wspomaga leczenie nużycy) ;) Jeszcze są obroże Kiltix Bayer'a na kleszcze, z tego co słyszałam b. dobre. No i beaphar ale tu nie wiem jaka skutecznosć. Kropli na skórę na kleszcze żadnych nie polecę bo nie znam ;) Quote
medvetka Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 Pineska!, :lol: dlatego zaznaczyłam, że przy [U]niepowikłanej[/U] nużycy kiedy piesek ma kilka łysych plamek np.na głowie czy przepiersiu. Ze świerzbowcem usznym u kota jest podobnie . Jeśli u kota znajdę świerzbowca w uszach a uszy są rozdrapane do "żywego" to zdecydowanie zalecam maść do ucha a nie advocata czy stronghold Ukłony Quote
Pinesk@ Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 [quote name='medvetka']Pineska!, :lol: dlatego zaznaczyłam, że przy [U]niepowikłanej[/U] nużycy kiedy piesek ma kilka łysych plamek np.na głowie czy przepiersiu. [/quote] Wiem, że zaznaczyłaś a ja tylko bardziej podkreśliłam i dałam przykład ;) Pozdrawiam Quote
Recommended Posts