Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Niestety nie działa na kleszcze. Bardzo ładnie działa przy niepowikłanej nuzyżycy u psów i świerzbowcu usznym u kotów. O skuteczności odrobaczania przewodu pokarmowego nie wypowiadam się,bo nie miałam okazji tego skontrolować

Posted

Według ulotki, tak jak powiedziała medvetka, na kleszcze nie działa.

[quote name='medvetka'] Bardzo ładnie działa przy niepowikłanej nuzyżycy u psów [/quote]

A no właśnie- przy niepowikłanej. Moja suczka ma rozległą i powikłaną gronkowcem i Advocate owszem sprawdza się u nas ale nie na dłuższa metę :-( Tzn na początku zastosowania zmniejsza się drapanie ale potem... :shake: Ale możliwe też ze skuteczność tego specyfiku obniża się po częstych kąpielach.

Nie wiem co można polecić na kleszcze, moja psina nosi obrożę Preventic i problemu nie mamy (dodatkowo wspomaga leczenie nużycy) ;)
Jeszcze są obroże Kiltix Bayer'a na kleszcze, z tego co słyszałam b. dobre. No i beaphar ale tu nie wiem jaka skutecznosć.
Kropli na skórę na kleszcze żadnych nie polecę bo nie znam ;)

Posted

Pineska!, :lol:
dlatego zaznaczyłam, że przy [U]niepowikłanej[/U] nużycy kiedy piesek ma kilka łysych plamek np.na głowie czy przepiersiu. Ze świerzbowcem usznym u kota jest podobnie . Jeśli u kota znajdę świerzbowca w uszach a uszy są rozdrapane do "żywego" to zdecydowanie zalecam maść do ucha a nie advocata czy stronghold

Ukłony

Posted

[quote name='medvetka']Pineska!, :lol:
dlatego zaznaczyłam, że przy [U]niepowikłanej[/U] nużycy kiedy piesek ma kilka łysych plamek np.na głowie czy przepiersiu. [/quote]
Wiem, że zaznaczyłaś a ja tylko bardziej podkreśliłam i dałam przykład ;)
Pozdrawiam