Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

iwona213 napisał(a):
czy jakaś ciotka może napisać dobry tekst?? to porobie mu chociaz kilka ogłoszeń...

ja to do tego talentu nie mam :-( trzeba by było kogoś poprosić....

Posted

Na allegro Skarbuś ma taki tekst, ciut przerobiony z tekstu Mysi. Mnie się wydaje, że bardzo są potrzebne dobre fotki - najlepiej bez kontekstu schroniska. On co prawda ma ładne na kocyku, ale malutko...

Skarbuś

do schroniska trafił z interwencji...

Wszystko zaczęło się od tego, że suka miała cieczkę i Skarbuś ją odwiedzał,

a raczej spędzał tam całe dnie, ludzie zaczęli mu wystawiać jedzenie, kocyk.. i tak mu się zostało.

Minął miesiąc od kiedy cieczka się skończyła, a Skarbuś dalej spał pod chmurką.

Zaczęło robić się zimno i ludzie zadzwonili po nas.

Kiedy trafił do schroniska był trochę wyłysiały i miał bardzo duży świąd, ale po leczeniu wszystko ładnie się zagoiło.

To przesympatyczny psiak, który zachowuje czystość i bardzo potrzebuje kontaktu z człowieka...

Znakomicie prowadzi się na smyczy. Bardzo grzecznie chodzi też przy nodze bez smyczy!

(No może pod warunkiem, że w pobliżu nie ma jakiejś pięknej suczki z cieczką...)

Nie jest psem, który nadaje się na pawilon do boksu, dlatego właściwie od kiedy trafił do schroniska, mieszkał w kociej kwarantannie,

jednak nie był to rozwiązanie na dłużej, kiedy tylko zwolniło się miejsce w szpitaliku - zamieszkał tam.

Było to dwa dni temu, a już zdążył rozwalić sobie łapkę i otrzeć nos o kraty boksu.

To psiak, który zupełnie nie nadaje się do schroniska, on potrzebuje ciepła, miłości i opieki...

Kto da mu szanse na lepsze życie?

AKTUALIZACJA:

Skarbuś ma kłopoty.

Jest taki łapczywy na jedzenie, że próbuje podbierać innym psom

no i niestety dostaje za to od nich lanie...

Skarbuś nie radzi sobie w schronisku, zupełnie nie wie, że trzeba schodzić z drogi

młodszym psom...

Posted

Wiesz, takie jak miał Staś - zrobione na trawie, bliskie, portrety pyszczka z dołu. Tak, żeby się zapatrzeć w te oczy i nie móc przestać o nich myśleć...
Te z pierwszego postu są b. fajne (te na kocyku), tylko one mają w sobie coś "szpitalnego" .

Posted

Chciałabym znowu do Was przyjechać... Teraz siedzę kołkiem na egzaminach przez tydzień... Może mój facet się zlituje i mnie jeszcze raz zawiezie...