Magnesiatko Posted May 3, 2010 Posted May 3, 2010 Dziewczyny właśnie poszedł przelew na Skarbusia na kolejne 5 m-cy (maj, czerwiec, lipiec, sierpień, wrzesień). Jeżeli będzie coś potrzeba proszę o inf. na PW. Nie mam ostatnio praktycznie czasu by śledzić dogo :( Martynka, Kinia, 3majcie się Dziewczyny... chciałabym napisać Wam jakieś słowa otuchy, ale po prostu nie wiem co napisać... :( Quote
Kinia1984 Posted May 4, 2010 Posted May 4, 2010 cioteczki...chcialybysmy z martyna zrobic Skarbusiowi badanie krwi...chcemy zobaczyc jak jego watroba i nerki..Skarbus co jakis czas ma nawracajace bole brzuszka...dostaje leki ale to wszystko zaleczanie a nie leczenie...strzelanie slepakami.. w zwiazku z tym potrzeba jakies 80 zł na badanie ja daje 30 zł wiec potrzeba 50 zł jednorazowo...zmiencie proszę tytul moze ktos rzuci jakiegos grosiaka:) Quote
Bjuta Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 Nie wiem czy Mysiu uda się zmienić tytuł - Przyszło już od Magnesiatko :loveu: i od mojej Mamy :loveu: - więc wysyłam 50, szczegóły na pierwszej stronie. Może będę miała jakiś przypływ gotówki, żeby wesprzeć badania Skarbulca, sprawdzam codziennie konto. Uściski! Quote
Kinia1984 Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 badanie krwi juz zrobione..zmienione te wskaźniki watrobowe i za duzo granulocytow kwasochlonnych...a o czym to swiadczy to Martynka napisze bo ja nie chce nic poplatac..bedzie potrzebne tez rtg klatki piersiowej i usg jamy brzusznej...dziewczyny prosze o rozsylanie watku z prosba o wplaty jednorazowe...nie damy rady oplacic wszystkiego zwlaszcza po dlugiej i kosztownej walce o naszego Bobka(*) ja dolozylam 50 zł do badania krwi...skarbus ciagle placze...a my nie wiemy co mu jest...bo badaniu i uciskaniu bruszka przez weta Skarbus mial straszna biegunke...mam nadzieje ze to nie jakies zmiany nowotworowe... aha dowiedzialysmy sie w koncu o co chodzi z jego jajeczkami, jedno ma ok ale drugie jest w pelni nierozwiniete:) na szczescie nie jest wnetrem wiec jajeczko nie zrakowacialo... Quote
martyna87 Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 Jeżeli chodzi o skarbusiowe jajeczka to już wyjaśniam mianowicie ostatnio pisałam że skaruś jest wykastrowany bo go badałam troche w tym racji było ponieważ jego jajeczka ze względu na to że sa niedorozwinięte jak maja ochote wskakuja sobie do jamy brzusznej . Są bardzo maleńkie :) ale z medycznego punktu widzenia nie mają tendencji do nowotworzenia więc to mamy z głowy . Morfologia w porządku podwyższone granulocyty kwasochłonne( i się pochwale bo ostatnio robiłam z tego prezentacje do szkoły ) możne świadczyć o eozynochłonnym zapaleniu oskrzeli czyli o stanie zapalnym na tle alergicznym . Lekarz powiedział że chce zrobić rtg kl pier. i wydaje mi się że po to aby wykluczyć np czynnościowe zwężenie tchawicy bądź zapadanie się małych dróg oddechowych . Kolejna sprawa to te jego bóle brzuszka alat podwyższony AP 600 a norma do 150 i fosfataza zasadowa która gdy jest podwyższona może świadczyć o schorzeniach wątroby i jelit inne parametry biochemiczne bez zmian . Nieodzowne jest zrobienie usg ponieważ wszystkie fosfatazy wyżej wymienione mogą świadczyć o problemach w drogach żółciowych . Obecnie daje skarbulcowi sylimarol i i od czasu do czasu węgiel ponadto 2 dni temu dostał zastrzyk z nospy która została nam po bobku i po tej nospie się polepszyło . Cioteczki proszę o pomoc :-( Kinga się spłukała po bobku na maksa ja nie pracuje . Mam rzeczy na bazarek ale teraz mam egzaminy i się uczę dzień w dzień nie mam czasu go zrobić Quote
Iwona77 Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 oj, nieciekawie, a zrobiliście może badanie kału? nie chcę mi się przeszukiwać wątku. U człowieka takie nawracające bóle może powodować pierwotniak, np. helikobakter. Powoduje stan zapalny żołądka, biegunki. itp. Może psy też takie coś łapią? myśle, że tak czy tak wskazana ścisła dieta. Oby to nie był nowotwór:( trzymam kciuki Quote
Kinia1984 Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 lekarz narazie kalu nie zlecil...ale z tego co kojarze to on kiedys kal mial badany bo mial mega robale ktore nawet paszcza mu wychodzily...jesli chodzi o diete to skarbus ciaglejest na diecie bo jest uczulony przede wszystkim na drob...przynajmniej tak nam sie wydaje bo po drobiu szczegolnie bole byly...teraz to je tylko ryz...ale dalej mimo diety placze...a ostatnio chyba wczoraj wogole nie chcial nic jesc... Quote
Bjuta Posted May 5, 2010 Posted May 5, 2010 Na pewno wspomogę Skarbusia- tylko musi mi coś wpłynąć na konto - Martynko - zastanów się czy nie przysłać Ci całego majątku Skarbuśka na natępne miesiące? Po co mają leżeć pieniądze od Magnesiatko u mnie, jak mogą leżeć u Ciebie? Wiem, że to w praktyce oznacza mniejsze zastrzyki pieniężne, no ale może wolisz, żeby "leżakowały" u Ciebie? Quote
Kinia1984 Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 Mysiu moze "Skarbuś staruszek ma chory brzuszek...Potrzebne pieniążki na leczenie:( "? Quote
Magnesiatko Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 Dziewczyny w tym miesiącu już nic nie dorzucę. Jestem na etapie załatwiania/kupowania i płacenia za rzeczy związane z weselem. Ale w przyszłym miesiącu znowu postaram się rzucić jakiś grosz. Pozdrawiam Quote
Mysia_ Posted May 6, 2010 Author Posted May 6, 2010 [quote name='Kinia1984']Mysiu moze "Skarbuś staruszek ma chory brzuszek...Potrzebne pieniążki na leczenie:( "?[/QUOTE] już zmieniam, naszczęście zmiany na dogo dały mi tą możliwość :) Quote
obraczus87 Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 Skarbusiu :( :( Trzymaj się................... Quote
__Lara Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 [quote name='Magnesiatko']Dziewczyny w tym miesiącu już nic nie dorzucę. Jestem na etapie załatwiania/kupowania i płacenia za rzeczy związane z weselem. Ale w przyszłym miesiącu znowu postaram się rzucić jakiś grosz. Pozdrawiam[/QUOTE] OOO, a kiedy to Magnesiatko? :) bo ja w październiku ;) Quote
Magnesiatko Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 [quote name='__Lara']OOO, a kiedy to Magnesiatko? :) bo ja w październiku ;)[/QUOTE] 4 września, dziękuję :) Quote
__Lara Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 [quote name='Magnesiatko']4 września, dziękuję :)[/QUOTE] Wow, to ja za ok. miesiąc po Tobie, 16 października :D :D :D początkowo też miałam mieć 4 września ;) Quote
obraczus87 Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 Poszło z Kundelkowej Skarbonki 100zł na konto Martyny. Jak sie czuje Skarbuś?? :roll: Quote
Kinia1984 Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 Marta ty jak zwykle jestes aniolem!!! normalnie cie kocham:) skarbus mial wczoraj rtg klatki piersiowej, musial dostac lek uspokajajacy bo nie dalo mu sie zrobic zdjecia.. ma zwezona tchawice i dlatego ciezko oddycha...na rtg zalapal sie kawalek brzucha i w brzuchu panuje jakis balagan...jutro na 18 jestesmy zapisane na usg...dzis cala noc skarbus plakal ...martyna zabrala go znowu do weta zeby dal mu leki..wczoraj tez dostal jakies zastrzyki na brzuszek i kroplowke bo przez obfita biegunke sie odwodnil biedak..martyna wezmie z lecznicy cale opisy badan i kwoty za leczenie i wrzuci skany... Quote
martyna87 Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 Byłam u weta . Dostał powtórkę zastrzyków. Dziś do 15 mam dostarczyć kupę której nie chce zrobić :( . Myślę że to nawrót giadi albo glist ... ale wet nie chce dać środków na odrobaczenie bez zbadania kupy. Generalnie jak sie nie załatwi to mam weekend niespania :( bo dziś już i tak miałam zarwaną noc . :placz: Quote
martyna87 Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 Napiszę jeszcze ile co kosztowało a póżniej wkleję dla potwierdzenia historię choroby jak wezmę z lecznicy 20 1 wizyta 65 krew 38 2 wizyta leki + kroplówka 65 rtg 37 dzisiejsza wizyta Quote
Kinia1984 Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 skarbus sie zlitowal i zrobil kupe...moze dzis beda wyniki...Bjuta dziekujemy:) [COLOR=Red]Rozliczenie: Wpłaty: Kundelkowa Skarbonka - 100 zł Bjuta - 50 zł deklaracje Kinia1984 - 50 zł Razem 200 zł Wydatki: 310 zł [B]Saldo -110 zł [COLOR=Black]Dojdzie jeszcze badanie kału i usg...[/COLOR] [/B] [/COLOR] Quote
Bjuta Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 [quote name='obraczus87']Poszło z Kundelkowej Skarbonki 100zł na konto Martyny. Jak sie czuje Skarbuś?? :roll:[/QUOTE] Dziękujemy bardzo!!!! :Rose:[IMG]http://www.dogomania.../images/smilies/Rose.gif[/IMG] Quote
Recommended Posts