Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='martyna87']Cześć dziewczynki znów sytuacja zmieniła się diametralnie Skarbuś przespał całą noc ale nadal charczy . Jeżeli chodzi o stosunki z beniem no cóż dałam im wieczorem jedzenie jednocześnie do 2 misek i o dziwo Skarbuś jak zjadł swoje popatrzył na miseczkę benia i nie podszedł :lol: Tak samo było z bucikiem do gryzienia każdy dostał część i jak Skarbek łyknął na raz to o benia część sie nie upomniał . Mam teraz trochę luzu bo puszczam ich i sie już nie boję ze coś sobie zrobią bo wczoraj to siedziałam przy jednym i przy drugim non stop i uczyłam . Mam takie wrażenie że Skarbek czuje sie gorszy chociaż jak głaszcze jednego to i drugiego (dobrze że mam dwie ręce) jednak on jest taki biedny . Wczoraj miałam kryzys normalnie beczałam bo nie wiedziałam co zrobić z jednej strony Benio którego kocham okrutnie a z drugiej ta bidulka . Ze spacerami problemu nie ma wychodzę z obojgiem i konfliktów brak . Dam trochę czasu im żeby sie polubili a przynajmniej zaakceptowali . |Dziś Skarbek będzie miał sprawdzian na zostawanie samemu w domu bo jadę na dworzec po ciocie jestem ciekawa czy coś nabroi i czy będzie piszczał[/quote]

mi się wydaje,że z ta wczorajszą akcją to on chyba się nie zorientował, że to psiak, którego zna, poczuł się zagrożony, bo jednak co innego na dworze, a co innego w domku :roll: Trzymam kciuki, zeby było tak jak jest teraz, a raczej jeszcze lepiej ;)

[quote name='Kinia1984']dzis jak przyjechalalm do martyny podrzucic Benia rano to Skarbus wyszedl z tymi oczkami biednymi i tak popatrzyl...poszlam do samochodu i sie zryczalam...tak mi sie go zal zrobilo... on jest tyle mlodszy od naszego Bobka a wyglada na jakies 15 lat albo i wiecej...:-(
ale troche zabiegow kosmetycznych i jeszcze bedzie przystojniakiem jakich malo;)[/quote]

Kiniu, ale Skarbuś ma kilkanaście lat :roll: ile dokładnie raczej się nigdy nie dowiemy, bo tego nawet najlepszy wet nie jest w stanie ocenić :roll:

[quote name='martyna87']Bjutko pieniążki jeszcze nie doszły nie wiem co jest :shake:[/quote]

wczoraj była niedziela, więc może dopiero dzisiaj przyjdą :razz:

Martynko, masz może gdzieś zapisane co stwierdził wet u Skarbka i jaki antybiotyk dostał?

Trzymajcie się ciepło :loveu:

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='martyna87']Bjutko pieniążki jeszcze nie doszły nie wiem co jest :shake:[/quote]

Zalogowałam się w banku i sprawdziłam - wyszły niby 18-go. (Chociaż to niedziela :roll:, ale do mnie też doszły w niedzielę, z tym że były chyba wysyłane z mbanku do mbanku). Wyślę Ci mailem dowód przesłania, żebyś mogła ew. interweniować w swoim banku, ale chyba trzeba jeszcze dzień albo dwa, poczekać. Banki lubią księgować z jednodniowym opóźnieniem, bo to dla nich czysty zysk! :mad:
Aha, tylko podaj mi swój adres mailowy na PW, a Mysia niedawno udzielała instrukcji jak wstawiać fotki, poszukam tej instrukcji i Ci wkleję, bo fajna była!

Posted

MYSIA poproszona o instrukcję dla 2 latka, jak wklejać zdjęcia: :lol:

[quote name='Mysia_']instrukcja dla 2 latka :evil_lol::diabloti:
1. zarejestruj się np. na [URL="http://tinypic.com/"]TinyPic - Free Image Hosting, Photo Sharing & Video Hosting[/URL] po prawej stronie na czerwony tle pisze "przyłącz się teraz", tam musisz wejść i wypełnić wszystko
2. kiedy już się "przyłączysz" to wpisujesz co trzeba w wolne pola na nick (lub maila) i hasło i rejestrujesz się :cool3:
3. wszystko jest po Polsku (ale miało być dla 2 latka) :eviltong: npo to teraz wchodzisz na "prześlij na serwer", nasiskasz "przeglądaj" i wybierasz ze swojego kompa potrzebne zdjęcie (najlepiej, zeby nie było większe niż 480x640), można na tinypic zmniejszyć rozmiar do takiego, ale wtedy to dłużej trwa :cool3:
4. jak już zdjęcie wybrane to naciskasz "przeslij teraz" i chwilę czekasz
5. wyskakuja Ci różne "kody" - wybierasz ten drugi od góry gdzie pisze "kod IMG forów i paneli dyskusyjnych" i przeklejasz do swojego postu na dogo :cool3:

i chyba było by na tyle :evil_lol:[/quote]

Posted

mozesz mi przeslac , ja z fotosika wstawiam:)
Mysia to ja zle uslyszalam ze on ma 8 lat...a to staruszek...:roll:
martyna w bzwbk to roznie ksieguja mi kiedys ksiegowali 2 dni na koncie...wiec trzeba poczekac np do 16:00...

Posted

wet powiedziala ze w gardle nic sie nie dzieje, ale w oskrzelach świszcze troche i to raczej nieleczone duzo wczesniejsze zapalenia....dala antybiotyk na "a" ampicyline albo jakos inaczej, troche tez ma pomoc uszom...

Posted

Oj kiniu ubiegłaś mnie to była amoksycyklina bo ma najszersze spektrum działania . Gardło czyste temp w normie . Ja myślałam że on ma 8 lat a to taki starzec . Wiec w sumie nie dziwie sie ze tak charcze a z tymi pieniążkami to nie to żebym była jakaś pazerna tylko zastanawiam sie czy sie w nr konta nie pomyliłam i tyle . Fotki wysłałam na maila do Mysi

Posted

jeśli amoksycylinato pewnie Skarbek dostał Betamox ;) amoksycyline zawierają jeszcze inne zwierzęce, jak i ludzkie leki. Betamox ma przedłużone działanie i podaję się go z 48 godzin, ale są też opinie, że można co 72 :razz: więc pewnie to...
Jak napisałyście o tym kaszlu to już się wystraszyłam, że to coś z serduszkiem, ale skoro jakieś zapalenie to nie powinno być źle :oops: Mam nadzieje, że nam Skarbek szybko wyzdrowieje, w ciepełku i przy odpowiedniej opiece ma na to duże szanse :loveu:

Wstawiam cudne fotki przesłane przez Martynę :loveu:

[IMG]http://i33.tinypic.com/wc0od1.jpg[/IMG]

[IMG]http://i35.tinypic.com/n81mu.jpg[/IMG]

[IMG]http://i35.tinypic.com/15zmjoy.jpg[/IMG]

[IMG]http://i36.tinypic.com/28ukyg6.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='Kinia1984']Skarbus fajnie sie rozkracza na spacerach jakby szpagat chcial zrobic:lol:[/quote]

Pewnie kondycję chce poprawić ;) Sport to zdrowie!

Jakby kto chciał, to wklejam swoje wypociny dla laików: :eviltong:

[quote name='zulugula']Majku poćwicz ze zdjęciami w wolnej chwili:
* wejdz na fotosik.pl (nie musisz się logować)
* wybierz: "dodaj zdjęcia" (lewy górny róg)
* "przeglądaj" - wybierz zdjęcie
* "określ rozszerzone parametry wszystkich zdjęć"
* "rozmiar zdjęć" - zmień na "do 600 pikseli"
* "zapisz" + "wyślij"
* gdy się załaduje wybierz link: "[B][COLOR=#434343]Zdjęcie 500px na forum"[/COLOR][/B]
[COLOR=#434343]* kliknij na ten link prawym przyciskiem, gdy się podświetli, to:[/COLOR]
[COLOR=#434343]- wciśnij na klawiaturze ctrl + C lub[/COLOR]
[COLOR=#434343]- kliknij na link lewym przyciskiem myszy i wybierz copy / kopiuj[/COLOR]
[COLOR=#434343]* następnie wejdz na forum, kliknij w odpowiedz i wklej ten link poprzez:[/COLOR]
[COLOR=#434343]- ctrl + V lub[/COLOR]
[COLOR=#434343]- lewy przycisk myszki i wybierz paste / wklej[/COLOR]

[COLOR=#434343]Potem tylko podgląd wiadomości, czy wszystko jest ok. A my mamy radośc z oglądania suńki ;)[/COLOR]

[COLOR=#434343]Jak opanujesz to, to coś trudniejszego: [B]PODLINKOWANY BANEREK[/B] :razz:[/COLOR]

[U]szablon do banerku:[/U]

[url="link do wątku"][im[COLOR=red]*[/COLOR]g]link do obrazka[/img][/URL[COLOR=red]*[/COLOR]]

[COLOR=red]* wytnij to (tzn. usuń te czerwone gwiazdki w szablonie)[/COLOR]
[COLOR=red][COLOR=black]* tam gdzie jest w szablonie "link do wątku", skopiuj link, który ci się otwiera na górze, gdy wejdziesz na pierwszą stronę wątku, do którego robisz banerek.[/COLOR][/COLOR]
[COLOR=red][COLOR=black]* tam gdzie jest w szablonie "link do obrazka", skopiuj link, który Ci się pokarze, gdy zrobisz tak:[/COLOR]
[/COLOR]
[COLOR=red][COLOR=black]Skąd wziąć adres obrazka:[/COLOR]
[COLOR=red]* wejdz na: [/COLOR][/COLOR][COLOR=red][COLOR=black][URL]http://www.imageshack.us/[/URL][/COLOR][/COLOR]
[COLOR=red][COLOR=black]* wybierz "browse" a następnie zdjęcie [/COLOR][/COLOR]
* kliknij na "resize image" i zmień na 100x75 (avatar)
[COLOR=red][COLOR=black]* kliknij "start upload!"[/COLOR][/COLOR]
* pokaże się "Direct [URL="http://img13.imageshack.us/img13/9491/img0055ag.jpg"][SIZE=2][COLOR=black]link[/COLOR][/SIZE][/URL] to image" - skopiuj ten link i wklej w szablon tam gdzie jest napis: link do obrazka

Nie kasuj w szablonie nawiasów i innych znaków (tylko: [COLOR=black][COLOR=red]*[/COLOR], link do obrazka, link do zdjęcia) :p[/COLOR]

[/quote]

Posted

ja tam osobiście fotosika nie polacam, dużo nerwów przez to straciłam :eviltong: mają tam jakieś limity i potem się zdjęcia nie pokazują :mad:

tinypic mnie jeszcze nigdy nie zawiódł, a mam tam już ponad 1200 zdjęć :diabloti:

Posted

[IMG]http://i35.tinypic.com/n81mu.jpg[/IMG]

WSPANIAŁE!!! :loveu::loveu::loveu::loveu:

Martynko, przyszły kolejne wpłaty na przystojniaka:
30 BasiaD :loveu: DZIĘKUJEMY!!!
i
30 od Magnesiątka za trzy miesiące huretem! :loveu: DZIĘKUJEMY!!!

I teraz Twój wybór - czy wysłać Ci od razu, pamiętając, że w przyszłym miesiącu będzie mniej, czy wolisz, żebym wpłatami Magnesiatka kapała regularnie?

A z samą przesyłką kasy, poczekam, aż się okaże, że wszytko jest OK, dobrze? To znaczy, że ta wczorajsza dotarła i nigdzie się nie pomyliłam (ja albo Ty) w jakiejś cyferce konta.

Czekamy niecierpliwie na wieczorną relację o naszym Skarbusiu! Czy dzisiaj był bardziej Skarbusiowaty, czy Draniowaty. Bo że on głównie jest Capuś, to dobrze pamiętam! :evil_lol:

Posted

chyba dzis byl bardziej skarbusiowaty...On jak Korzeniowski ciagle chodzi:evil_lol: ma stałą trasę:lol: pchal mi lepek na kolana i uslinil mnie:lol: Benus robi mu pelne badania larynkologiczno-internistyczno-okulistyczne i myje mu jezorem oczy, uszy, nos...:lol:

Posted

Relacja brzmi tak : nie wytrzymałam..... umyłam brudaska bronił się chciał uciekać z wanny ale byłam twarda:evil_lol: wyszorowałam mu dupkę wyjęłam z wanny wytarłam ręczniczkiem i zrobił sie nagle puchaczem ładniutko pachniał później zrobiłam mu zabiegi kosmetyczne czyli umyłam oczki świetlikiem uszka na sucho wyczesałam od stup do głów i skarbuś podziękował wielką kałużą na dywanie ( już go dziś nie chce wyprowadzać żeby nie zawiało ) wiec generalnie super :lol: Teraz biedaczek poszedł spać z tych emocji dzisiejszych . Dodam że woda miała odcień brązowo szaro czarny :crazyeye: . Skarbek jest czyściutki i pachnący prócz łepka którego nie umyłam bo bałam się , że mu sie woda do uszu naleje. Pieniądze doszły na ten miesiąc starczy więc jak będą na coś potrzebne to napisze bo jak na razie jedyny wydatek to wet .

Posted

Pachnący puchaty Skarbusiek!!! Ale nadal jest czarny? :roll:

Martynko, ja Ci wyślę, wszystko co Ci się należy na ten miesiąc! Ale skoro nie ma musu (były extra dodatkowe wpłaty) to deklarację Magnesiatka już podzieliłam w pierwszym poście na 3 raty, bo boję się, żeby mi się to wszystko nie pochrzaniło). A teraz wybiegam z domu. Szczęśliwa! Skarbuś zaczyna się aklimatyzować a Benuś go lubi! :loveu:

Posted

[quote name='martyna87']Od razu się poprawie stóp nie stup analfabetka ze mnie[/quote]

Ja jak zrobię ortografka, to szybko edytuję (czasem nie widać, że było poprawiane) :evil_lol:

Posted

widzisz Skarbuś jednak Martyna Cię dorwała, już nie będziesz brudaskiem :evil_lol: ciesze się, że dzisiaj dzień Wam minął spokojnie, bez większych problemów :loveu:

Posted

[quote name='Gosiapk']czy pieniądze ode mnie doszły?[/quote]

Już sprawdziłam - dzisiaj zaksięgowało się 30 zł (do grudnia) od M.P-K. z Radomia. To Ty Gosiu, prawda? Dziękujemy!!! :loveu: