Mysia_ Posted October 19, 2009 Author Posted October 19, 2009 [quote name='martyna87']Cześć dziewczynki znów sytuacja zmieniła się diametralnie Skarbuś przespał całą noc ale nadal charczy . Jeżeli chodzi o stosunki z beniem no cóż dałam im wieczorem jedzenie jednocześnie do 2 misek i o dziwo Skarbuś jak zjadł swoje popatrzył na miseczkę benia i nie podszedł :lol: Tak samo było z bucikiem do gryzienia każdy dostał część i jak Skarbek łyknął na raz to o benia część sie nie upomniał . Mam teraz trochę luzu bo puszczam ich i sie już nie boję ze coś sobie zrobią bo wczoraj to siedziałam przy jednym i przy drugim non stop i uczyłam . Mam takie wrażenie że Skarbek czuje sie gorszy chociaż jak głaszcze jednego to i drugiego (dobrze że mam dwie ręce) jednak on jest taki biedny . Wczoraj miałam kryzys normalnie beczałam bo nie wiedziałam co zrobić z jednej strony Benio którego kocham okrutnie a z drugiej ta bidulka . Ze spacerami problemu nie ma wychodzę z obojgiem i konfliktów brak . Dam trochę czasu im żeby sie polubili a przynajmniej zaakceptowali . |Dziś Skarbek będzie miał sprawdzian na zostawanie samemu w domu bo jadę na dworzec po ciocie jestem ciekawa czy coś nabroi i czy będzie piszczał[/quote] mi się wydaje,że z ta wczorajszą akcją to on chyba się nie zorientował, że to psiak, którego zna, poczuł się zagrożony, bo jednak co innego na dworze, a co innego w domku :roll: Trzymam kciuki, zeby było tak jak jest teraz, a raczej jeszcze lepiej ;) [quote name='Kinia1984']dzis jak przyjechalalm do martyny podrzucic Benia rano to Skarbus wyszedl z tymi oczkami biednymi i tak popatrzyl...poszlam do samochodu i sie zryczalam...tak mi sie go zal zrobilo... on jest tyle mlodszy od naszego Bobka a wyglada na jakies 15 lat albo i wiecej...:-( ale troche zabiegow kosmetycznych i jeszcze bedzie przystojniakiem jakich malo;)[/quote] Kiniu, ale Skarbuś ma kilkanaście lat :roll: ile dokładnie raczej się nigdy nie dowiemy, bo tego nawet najlepszy wet nie jest w stanie ocenić :roll: [quote name='martyna87']Bjutko pieniążki jeszcze nie doszły nie wiem co jest :shake:[/quote] wczoraj była niedziela, więc może dopiero dzisiaj przyjdą :razz: Martynko, masz może gdzieś zapisane co stwierdził wet u Skarbka i jaki antybiotyk dostał? Trzymajcie się ciepło :loveu: Quote
Bjuta Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 [quote name='martyna87']Bjutko pieniążki jeszcze nie doszły nie wiem co jest :shake:[/quote] Zalogowałam się w banku i sprawdziłam - wyszły niby 18-go. (Chociaż to niedziela :roll:, ale do mnie też doszły w niedzielę, z tym że były chyba wysyłane z mbanku do mbanku). Wyślę Ci mailem dowód przesłania, żebyś mogła ew. interweniować w swoim banku, ale chyba trzeba jeszcze dzień albo dwa, poczekać. Banki lubią księgować z jednodniowym opóźnieniem, bo to dla nich czysty zysk! :mad: Aha, tylko podaj mi swój adres mailowy na PW, a Mysia niedawno udzielała instrukcji jak wstawiać fotki, poszukam tej instrukcji i Ci wkleję, bo fajna była! Quote
Bjuta Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 MYSIA poproszona o instrukcję dla 2 latka, jak wklejać zdjęcia: :lol: [quote name='Mysia_']instrukcja dla 2 latka :evil_lol::diabloti: 1. zarejestruj się np. na [URL="http://tinypic.com/"]TinyPic - Free Image Hosting, Photo Sharing & Video Hosting[/URL] po prawej stronie na czerwony tle pisze "przyłącz się teraz", tam musisz wejść i wypełnić wszystko 2. kiedy już się "przyłączysz" to wpisujesz co trzeba w wolne pola na nick (lub maila) i hasło i rejestrujesz się :cool3: 3. wszystko jest po Polsku (ale miało być dla 2 latka) :eviltong: npo to teraz wchodzisz na "prześlij na serwer", nasiskasz "przeglądaj" i wybierasz ze swojego kompa potrzebne zdjęcie (najlepiej, zeby nie było większe niż 480x640), można na tinypic zmniejszyć rozmiar do takiego, ale wtedy to dłużej trwa :cool3: 4. jak już zdjęcie wybrane to naciskasz "przeslij teraz" i chwilę czekasz 5. wyskakuja Ci różne "kody" - wybierasz ten drugi od góry gdzie pisze "kod IMG forów i paneli dyskusyjnych" i przeklejasz do swojego postu na dogo :cool3: i chyba było by na tyle :evil_lol:[/quote] Quote
martyna87 Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Ja w takim razie mam rok wyśle mailem do mysi hehe :evil_lol: Quote
Kinia1984 Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 mozesz mi przeslac , ja z fotosika wstawiam:) Mysia to ja zle uslyszalam ze on ma 8 lat...a to staruszek...:roll: martyna w bzwbk to roznie ksieguja mi kiedys ksiegowali 2 dni na koncie...wiec trzeba poczekac np do 16:00... Quote
Kinia1984 Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 wet powiedziala ze w gardle nic sie nie dzieje, ale w oskrzelach świszcze troche i to raczej nieleczone duzo wczesniejsze zapalenia....dala antybiotyk na "a" ampicyline albo jakos inaczej, troche tez ma pomoc uszom... Quote
martyna87 Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Oj kiniu ubiegłaś mnie to była amoksycyklina bo ma najszersze spektrum działania . Gardło czyste temp w normie . Ja myślałam że on ma 8 lat a to taki starzec . Wiec w sumie nie dziwie sie ze tak charcze a z tymi pieniążkami to nie to żebym była jakaś pazerna tylko zastanawiam sie czy sie w nr konta nie pomyliłam i tyle . Fotki wysłałam na maila do Mysi Quote
Kinia1984 Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 [quote name='martyna87']Oj kiniu ubiegłaś mnie to była amoksycyklina bo ma najszersze spektrum działania . [/quote] no tak nie ampicylina:oops2: Quote
Mysia_ Posted October 19, 2009 Author Posted October 19, 2009 jeśli amoksycylinato pewnie Skarbek dostał Betamox ;) amoksycyline zawierają jeszcze inne zwierzęce, jak i ludzkie leki. Betamox ma przedłużone działanie i podaję się go z 48 godzin, ale są też opinie, że można co 72 :razz: więc pewnie to... Jak napisałyście o tym kaszlu to już się wystraszyłam, że to coś z serduszkiem, ale skoro jakieś zapalenie to nie powinno być źle :oops: Mam nadzieje, że nam Skarbek szybko wyzdrowieje, w ciepełku i przy odpowiedniej opiece ma na to duże szanse :loveu: Wstawiam cudne fotki przesłane przez Martynę :loveu: [IMG]http://i33.tinypic.com/wc0od1.jpg[/IMG] [IMG]http://i35.tinypic.com/n81mu.jpg[/IMG] [IMG]http://i35.tinypic.com/15zmjoy.jpg[/IMG] [IMG]http://i36.tinypic.com/28ukyg6.jpg[/IMG] Quote
Kinia1984 Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Skarbus fajnie sie rozkracza na spacerach jakby szpagat chcial zrobic:lol: Quote
Kinia1984 Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Siostra a tak wogole gdzie Benka skarpeta?:mad: Quote
zulugula Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 [quote name='Kinia1984']Skarbus fajnie sie rozkracza na spacerach jakby szpagat chcial zrobic:lol:[/quote] Pewnie kondycję chce poprawić ;) Sport to zdrowie! Jakby kto chciał, to wklejam swoje wypociny dla laików: :eviltong: [quote name='zulugula']Majku poćwicz ze zdjęciami w wolnej chwili: * wejdz na fotosik.pl (nie musisz się logować) * wybierz: "dodaj zdjęcia" (lewy górny róg) * "przeglądaj" - wybierz zdjęcie * "określ rozszerzone parametry wszystkich zdjęć" * "rozmiar zdjęć" - zmień na "do 600 pikseli" * "zapisz" + "wyślij" * gdy się załaduje wybierz link: "[B][COLOR=#434343]Zdjęcie 500px na forum"[/COLOR][/B] [COLOR=#434343]* kliknij na ten link prawym przyciskiem, gdy się podświetli, to:[/COLOR] [COLOR=#434343]- wciśnij na klawiaturze ctrl + C lub[/COLOR] [COLOR=#434343]- kliknij na link lewym przyciskiem myszy i wybierz copy / kopiuj[/COLOR] [COLOR=#434343]* następnie wejdz na forum, kliknij w odpowiedz i wklej ten link poprzez:[/COLOR] [COLOR=#434343]- ctrl + V lub[/COLOR] [COLOR=#434343]- lewy przycisk myszki i wybierz paste / wklej[/COLOR] [COLOR=#434343]Potem tylko podgląd wiadomości, czy wszystko jest ok. A my mamy radośc z oglądania suńki ;)[/COLOR] [COLOR=#434343]Jak opanujesz to, to coś trudniejszego: [B]PODLINKOWANY BANEREK[/B] :razz:[/COLOR] [U]szablon do banerku:[/U] [url="link do wątku"][im[COLOR=red]*[/COLOR]g]link do obrazka[/img][/URL[COLOR=red]*[/COLOR]] [COLOR=red]* wytnij to (tzn. usuń te czerwone gwiazdki w szablonie)[/COLOR] [COLOR=red][COLOR=black]* tam gdzie jest w szablonie "link do wątku", skopiuj link, który ci się otwiera na górze, gdy wejdziesz na pierwszą stronę wątku, do którego robisz banerek.[/COLOR][/COLOR] [COLOR=red][COLOR=black]* tam gdzie jest w szablonie "link do obrazka", skopiuj link, który Ci się pokarze, gdy zrobisz tak:[/COLOR] [/COLOR] [COLOR=red][COLOR=black]Skąd wziąć adres obrazka:[/COLOR] [COLOR=red]* wejdz na: [/COLOR][/COLOR][COLOR=red][COLOR=black][URL]http://www.imageshack.us/[/URL][/COLOR][/COLOR] [COLOR=red][COLOR=black]* wybierz "browse" a następnie zdjęcie [/COLOR][/COLOR] * kliknij na "resize image" i zmień na 100x75 (avatar) [COLOR=red][COLOR=black]* kliknij "start upload!"[/COLOR][/COLOR] * pokaże się "Direct [URL="http://img13.imageshack.us/img13/9491/img0055ag.jpg"][SIZE=2][COLOR=black]link[/COLOR][/SIZE][/URL] to image" - skopiuj ten link i wklej w szablon tam gdzie jest napis: link do obrazka Nie kasuj w szablonie nawiasów i innych znaków (tylko: [COLOR=black][COLOR=red]*[/COLOR], link do obrazka, link do zdjęcia) :p[/COLOR] [/quote] Quote
Mysia_ Posted October 19, 2009 Author Posted October 19, 2009 ja tam osobiście fotosika nie polacam, dużo nerwów przez to straciłam :eviltong: mają tam jakieś limity i potem się zdjęcia nie pokazują :mad: tinypic mnie jeszcze nigdy nie zawiódł, a mam tam już ponad 1200 zdjęć :diabloti: Quote
Bjuta Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 [IMG]http://i35.tinypic.com/n81mu.jpg[/IMG] WSPANIAŁE!!! :loveu::loveu::loveu::loveu: Martynko, przyszły kolejne wpłaty na przystojniaka: 30 BasiaD :loveu: DZIĘKUJEMY!!! i 30 od Magnesiątka za trzy miesiące huretem! :loveu: DZIĘKUJEMY!!! I teraz Twój wybór - czy wysłać Ci od razu, pamiętając, że w przyszłym miesiącu będzie mniej, czy wolisz, żebym wpłatami Magnesiatka kapała regularnie? A z samą przesyłką kasy, poczekam, aż się okaże, że wszytko jest OK, dobrze? To znaczy, że ta wczorajsza dotarła i nigdzie się nie pomyliłam (ja albo Ty) w jakiejś cyferce konta. Czekamy niecierpliwie na wieczorną relację o naszym Skarbusiu! Czy dzisiaj był bardziej Skarbusiowaty, czy Draniowaty. Bo że on głównie jest Capuś, to dobrze pamiętam! :evil_lol: Quote
Kinia1984 Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 chyba dzis byl bardziej skarbusiowaty...On jak Korzeniowski ciagle chodzi:evil_lol: ma stałą trasę:lol: pchal mi lepek na kolana i uslinil mnie:lol: Benus robi mu pelne badania larynkologiczno-internistyczno-okulistyczne i myje mu jezorem oczy, uszy, nos...:lol: Quote
martyna87 Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Relacja brzmi tak : nie wytrzymałam..... umyłam brudaska bronił się chciał uciekać z wanny ale byłam twarda:evil_lol: wyszorowałam mu dupkę wyjęłam z wanny wytarłam ręczniczkiem i zrobił sie nagle puchaczem ładniutko pachniał później zrobiłam mu zabiegi kosmetyczne czyli umyłam oczki świetlikiem uszka na sucho wyczesałam od stup do głów i skarbuś podziękował wielką kałużą na dywanie ( już go dziś nie chce wyprowadzać żeby nie zawiało ) wiec generalnie super :lol: Teraz biedaczek poszedł spać z tych emocji dzisiejszych . Dodam że woda miała odcień brązowo szaro czarny :crazyeye: . Skarbek jest czyściutki i pachnący prócz łepka którego nie umyłam bo bałam się , że mu sie woda do uszu naleje. Pieniądze doszły na ten miesiąc starczy więc jak będą na coś potrzebne to napisze bo jak na razie jedyny wydatek to wet . Quote
martyna87 Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Od razu się poprawie stóp nie stup analfabetka ze mnie Quote
Bjuta Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Pachnący puchaty Skarbusiek!!! Ale nadal jest czarny? :roll: Martynko, ja Ci wyślę, wszystko co Ci się należy na ten miesiąc! Ale skoro nie ma musu (były extra dodatkowe wpłaty) to deklarację Magnesiatka już podzieliłam w pierwszym poście na 3 raty, bo boję się, żeby mi się to wszystko nie pochrzaniło). A teraz wybiegam z domu. Szczęśliwa! Skarbuś zaczyna się aklimatyzować a Benuś go lubi! :loveu: Quote
Bjuta Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 [quote name='martyna87']Od razu się poprawie stóp nie stup analfabetka ze mnie[/quote] Ja jak zrobię ortografka, to szybko edytuję (czasem nie widać, że było poprawiane) :evil_lol: Quote
obraczus87 Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Mam nadzieję, że Skarbus nie zrobił sie biały :evil_lol: Quote
Mysia_ Posted October 19, 2009 Author Posted October 19, 2009 widzisz Skarbuś jednak Martyna Cię dorwała, już nie będziesz brudaskiem :evil_lol: ciesze się, że dzisiaj dzień Wam minął spokojnie, bez większych problemów :loveu: Quote
Kinia1984 Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 Skarbus uprany?:crazyeye: teraz to przystojniak musi byc:cool3: Quote
Mysia_ Posted October 20, 2009 Author Posted October 20, 2009 no właśnie Martynko, chcemy fotki :evil_lol: jak tam noc Wam mineła? :cool3: Quote
Bjuta Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 [quote name='Gosiapk']czy pieniądze ode mnie doszły?[/quote] Już sprawdziłam - dzisiaj zaksięgowało się 30 zł (do grudnia) od M.P-K. z Radomia. To Ty Gosiu, prawda? Dziękujemy!!! :loveu: Quote
Recommended Posts