Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

hanek napisał(a):
Kilka dni nerwów i główkowania jak zapewnić bezpieczeństwo tym psiakom i nie dopuścić żeby trafiły do schroniska (piszę tu o dorixx i Adzie-jeje), a w zamian telefony z pretensjami i zarzuty o zlodziejstwo.

i nawet żadnego "dziękuję" tylko zarzuty...
i nie wiem czy na drugi raz gdy jakiś bezdomny pies będzie wymagał pomocy znowu tak się zaangażuję:shake:

• Replies 79
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam wszystkich którzy byli zaangażowani w pomoc przy przetrwaniu oraz odnalezieniu moich piesków. Pragnę z całego serca podziękować ludziom, którzy okazali serce dla moich piesków. Gorące podziękowania składam dla Pani z fundacji, która osobiście psiaki dowiozła do domu. Mam nadzieję, że sytuacja ta nauczyła nas wszystkich czegoś na przyszłość. Już teraz psiaki mają identyfikatory z numerem telefonu i adresem w razie czego. Przepraszam Kogoś, kto mógł czuć się urażony jakąkolwiek treścią zawartą w moich postach. Nie było to mim celem, Najważniejsze, że pieski wróciły pod swój dach i miały mnóstwo szczęścia spotykając na swej drodze tak życzliwych ludzi jak państwo!
Dziękuję i pozdrawiam!
Jurek

Posted

Drogi HANEK!
W żadnym miejscu nie zarzuciłem nikomu złodziejstwa. Co zarzuciłem to to, że zbyt szybko podjęto decyzje o adopcji. Należało wg mnie poszukać właściciela a dopiero potem szukać nowego domu dla psów. Po rozmowie z p. z fundacji rozumiem, że boryka się z problemami lokalowymi i stąd ta szybka decyzja o adopcji. Zapewniam Cie, że nerwy i głowkowanie towarzyszyły również mnie,
dziękuję za zaangażowanie i pozdrawiam,

Jerry

[quote name='hanek']Ogłoszenia Pro Animals
A to że pies "nie wygląda na bezdomnego" nie znaczy, że nie został przed momentem wyrzucony z auta, a niestety z takimi przypadkami mamy częściej do czynienia.

Cała sprawa skończyła się szczęśliwie, no, może w pełni stanie się to gdy psiaki przestaną uciekać za sukami, o co mam nadzieję JERRY się postara, ale jednak po tej całej akcji pozostał mi niesmak. Kilka dni nerwów i główkowania jak zapewnić bezpieczeństwo tym psiakom i nie dopuścić żeby trafiły do schroniska (piszę tu o dorixx i Adzie-jeje), a w zamian telefony z pretensjami i zarzuty o zlodziejstwo.

Posted

Droga Dorixx!
Dziękuję za zaangażowanie i pomoc przy moich psach. Mniemam, że mieszkasz gdzieś blisko mnie bo przecież psy wałęsały się niedaleko domu. Nie chcę być nieuprzejmy bo nie o to chodzi ale jeżeli poniosłaś koszty (sama o nich piszesz: "kupowałam im karmę i dawałam świeżą wodę....") to daj namiar i sprawę uregulujemy.
Pozdrawiam.
Jerry

dorixx napisał(a):
Jerry - zgłaszane psy były min.do lecznicy pana Thala-czy to na Przybosia jest?przy mnie było tam dzwonione!
Dzwonione było również do urzędu miasta w chrzanowie w tej sprawie jak również tego co wiem i na policji były zgłoszenia. Czy Ty zadałeś sobie ten trud i pytałeś w tych instytucjach?. Zgłoszone było także do Przełomu. A Ty ograniczyłeś sie do plakatu na drzewie? Jestem osobą prywatną i zadałam sobie więcej trudu w szukaniu właściciela tych psów niż Ty jako ich właściciel :angryy: to ja przez kilka dni kupowałam im karmę i dawałam świeżą wodę....wymagasz od innych zbyt wiele a wina za nieupilnowanie własnych psów leży po Twojej stronie.

ps. psy powinny mieć adresówki, Twoje nie miały.... bo gdyby miały nie musiałyby sie tak długo na mrozie wałęsać...

Posted

JERRY napisał(a):
Droga Dorixx!
Dziękuję za zaangażowanie i pomoc przy moich psach. Mniemam, że mieszkasz gdzieś blisko mnie bo przecież psy wałęsały się niedaleko domu. Nie chcę być nieuprzejmy bo nie o to chodzi ale jeżeli poniosłaś koszty (sama o nich piszesz: "kupowałam im karmę i dawałam świeżą wodę....") to daj namiar i sprawę uregulujemy.
Pozdrawiam.
Jerry

Nic nie będziemy regulować, robiłam to dla psów nie dla Ciebie;)
Masz śliczne i mądre psy, dbaj o nie ;)

pozdr.