arima Posted July 10, 2006 Posted July 10, 2006 UPs:oops: Zapomniałam, że Ciebie już pytałam:lol: Quote
sangoma Posted August 12, 2006 Posted August 12, 2006 Witam ponownie, dziś przyszło na świat 9 głodnych szczeniąt, a więc pierwszy rodezjanowy miot będący wynikiem sztucznej inseminacji mrożonką jest sukcesem! Tylko Sabunia nie bardzo wie jak to się stało :crazyeye: Edyta Quote
Kika Posted August 12, 2006 Posted August 12, 2006 [LEFT]Edyta gratuluję, to prawdziwy sukces.Szkoda że o RR takim malutkim moge w tej chwili tylko pomarzyc:placz: [/LEFT] Quote
daga10011 Posted August 14, 2006 Posted August 14, 2006 Sangoma-wielkie gratulacje:multi: .Ja sie namierzam na grudzien na taka akcje ale sie boje-a dodajesz mi odwagi teraz:multi: Quote
sangoma Posted August 15, 2006 Posted August 15, 2006 To lepiej zacznij się organizować już teraz :lol:. Jakby co, służę pomocą. Edyta Quote
Musiałek Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Hejka troszke chciałabym odmrozic :) temat :) napewno od tego czasu macie wiecej doswiadczenia i wiedzy w tym temacie - ja wlasnie zaczynam raczkowac i nie wiem czy nie porywam sie z motyka na ksiezyc :/ chcialabym sprowadzic mrozone nasienie z usa jak najtaniej jak najlepiej co robic aby było skuteczne bede wdzieczna za odrobine pomocy, moze byc na pv Quote
sangoma Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 To zapraszam na początek na [url]www.sangoma.pl[/url] do działu podręcznik, tam masz moje przejscia z importem nasienia i inseminacją. Jak będziesz mieć po tym pytanie to dawaj smiało. A najtaniej to by było gdyby zebrała się grupa kilku osób chcących w podobnym czasie sciągnąć nasienia z USA, niekoniecznie tej samej rasy. Wtedy koszt transportu podzielić na kilka osób, bo to jest t tej imporezie najdroższe. Edyta Quote
wiska Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 ja bede chciala (ale dopiero za 1,5roku) sciagac nasienie z USA...tylko ja myslalam nie o mrozonym tylko o chlodzonym nasieniu ;) Quote
Śnieżynka Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 Sangoma dlaczego nie piszesz w Pamiętniku Zuzy ?? popłakałam się co to psisko wyczynia :D odnosze wrażenie, że to przez fakt, że jest z mrożonki :) Psiaki masz super :D Quote
Musiałek Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 mój pierwszy miot był nasieniem schłodzonym - miałam 6 szczeniąt i rewelacyjne rozwiązanie ale ja sprowadzałam ze Szwecji a z usa chyba schłodzonego się nie sprowadza, albo ??? Quote
sangoma Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 [quote name='Musiałek']... a z usa chyba schłodzonego się nie sprowadza, albo ???[/QUOTE] Jakby sie kto uparł to pewnie można, ale schłodzone to długo nie może być transportowane, trudno będzie tak to zorganizować, żeby przesłać dzien-dwa przed zabiegiem. Zwłaszcza że z tym transportem to może byc tak, że przetrzymają przez weekend na lotnisku, bo wtedy np. firma kurierska nie pracuje, albo papierka zabraknie, a biuro do 16... Nasienie się w tym czasie "zepsuje" :lol: a tu koszty trzeba zapłacić. Quote
Musiałek Posted November 26, 2009 Posted November 26, 2009 tego sie własnie boje :( a czytałam twoj artykuł :) boje sie tych kosztów bardzo - znajoma z Finlandii tez chce sprowadzic i ja to wyniosło 1000euro :( plus koszty krycia a tak naprawde potwierdzenia ze sie uda tez nie ma :( chyba za wysokie progi jak na moja kieszen z takim ryzykiem :(( Quote
wandko Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 [quote name='Musiałek'] boje sie tych kosztów bardzo - znajoma z Finlandii tez chce sprowadzic i ja to wyniosło 1000euro :( plus koszty krycia ([/QUOTE] NIEMOŻLIWE!!! To nie może kosztować 1000 Euro, to cena z sufitu! Policzmy: koszt profesjonalnego zestawu ( którym piszę na [URL="http://www.dogomania.pl/../103315-Inseminacja-mrozonym-nasieniem"]http://www.dogomania.pl/threads/103315-Inseminacja-mrozonym-nasieniem[/URL] ) do transportu chłodzonego nasienia to maksymalnie 100 euro. Koszt DHL (który przywiezie z opcją "dostarczyć do południa następnego dnia") to do 900 zł. Razem poniżej 400 euro! Nawet jeżeli samemu wsiąść w samolot, polecieć do Finlandii, tam wynająć na lotnisku samochód, pojechać do psa, pobrać i wrócić - zapłacisz za wszystko do 1000 zł! Policz to dobrze, a nie wprowadzaj ludzi w błąd. Quote
Śnieżynka Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 wandko gdzie ty znalazłeś samolot do usa taki tani ze w 1000 zl sie zmiesciles ?? Quote
wandko Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 Do jakiego USA? Przecież mówimy o Finlandii! Quote
Musiałek Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 wandko nie zrozumiałaś mnie - wiec nie pisz że wprowadzam ludzi w błąd!!! oczywiście ja za [B]schłodzone[/B] ze Szwecji dałam 1400 zł- całość - pojemniek, pobranie i transport i dostawa do drzwi w ciagu 23 godzin od pobrania nasienia. ja pisze o [B]mrożonce z USA!![/B] znajoma z Finlandii chce sprowadzic mrożonke z USA i po przeliczeniu kosztów tyle jej wyszło. i ja tez pisze ze jestem zainteresowana mrozonka a nie schłodzonym bo to juz praktykuje i jestem z tego zadowolona :lol: ALE jesli masz [B]mrozonke[/B] z usa z pojemnikiem i transportem i nastepnego dnia dhl przynosi za 400 Euro - to prosze daj namiary - dziś zamawiam ! Quote
wandko Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 OK, no to się wyjaśniło, pisaliśmy o dwóch różnych sprawach. Ja po prostu sprowadzałem niedawno chłodzone z Włoch (okolice Genui) i uderzyła mnie w oczy straszna kwota za sprowadzenie tego rzekomo z Finlandii. To powinno być porównywalne, a ja zapłaciłem na poziomie 1100 zł. Stąd mój post. Quote
Judit Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 [quote name='Musiałek'] ALE jesli masz [B]mrozonke[/B] z usa z pojemnikiem i transportem i nastepnego dnia dhl przynosi za 400 Euro - to prosze daj namiary - dziś zamawiam ![/QUOTE] o, kto by tak nie chciał.. tylko 400euro i przylatuje aż z usa.. ^^ Jak się orientowałam w tamtym roku w tych cenach żeby wysłać z Finlandii mrożonkę do Polski to do zapłacenia było 1000euro za samą przygodę z transportem i pojemnikiem. Dodatkowo jeszcze chyba było 900 euro do zapłacenia za samo nasienie. Nie wiem jakim sposobem wyszły tak ogromne te koszty...A wszystko miałam wyliczone przez osobę z Finlandii, koszt pojemnika, transport w jedną stronę, potem w drugą itd. Załamka. Quote
Musiałek Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 no własnie koszty są ogromne i wcale nie daja gwarancji sukcesu :( no to ja chyba odpadam z mrozonki na razie :( chyba że wygram dzis w totka :D Quote
berdi Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 A mnie interesuje, jak to działa w drugą stronę, tzn. chodzi mi o wysłanie nasienia z Polski (w moim przypadku do Szwecji). Czy mial ktoś może z tym styczność lub już wysyłał? Quote
wandko Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 Nie wysyłałem, ale działa to dokładnie tak samo. Kupujesz zestaw do transportu chłodzonego nasienia, pobierasz, wysyłasz firmą kurierską - pod tym względem to już u nas Europa. Quote
berdi Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 [quote name='wandko']Nie wysyłałem, ale działa to dokładnie tak samo. Kupujesz zestaw do transportu chłodzonego nasienia, pobierasz, wysyłasz firmą kurierską - pod tym względem to już u nas Europa.[/QUOTE] No tak, tego się domyślalam ;) raczej interesuje mnie ta sprawa z jej "technicznej" : strony (chłodzone) i procedura, w końcu to Szwecja jednak. Quote
Kasia&Asti Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 [B]berdi, [/B]a chcesz wysyłać chłodzone czy mrożone? Quote
Kasia&Asti Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 A jest napisane, chłodzone! Niedoczytałam. Jeżeli byłoby to mrożone to mogłabym Ci pomóc i o wszystkim poinformować. Quote
Recommended Posts