Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Śnieżynka']a ja polecam coś tańszego... sklep pasmanteryjny kupić odpowiedni sznurek, są do koloru do wyboru i w różnej ilości grubości, do tego w zoologu albo metalowym kupić karabińczyk... z jednej strony zeszyć ten sznurek przy karabińczyku a z drugiej na rączkę :) i gotowe i zdecydowanie taniej...[/quote]

chyba ze komus sie nie chce robic :diabloti:

Posted

[quote name='Śnieżynka']a ja polecam coś tańszego... sklep pasmanteryjny kupić odpowiedni sznurek, są do koloru do wyboru i w różnej ilości grubości, do tego w zoologu albo metalowym kupić karabińczyk... z jednej strony zeszyć ten sznurek przy karabińczyku a z drugiej na rączkę :) i gotowe i zdecydowanie taniej...[/quote]
Dzięki :lol: świetny i tani pomysł, spróbuję coś takiego wykombinować :)

Posted

Polecam to rozwiązanie, bo te gotowe ringówki z karabińczykami to chyba dla myszki są robione :roll: nawet mały nieciągnący pies wyrwał mi to w kilka minut.

Jest jeszcze jedna możliwość-doszyć sznureczek do łańcuszka na stałe bez karabińczyka :lol:

Posted

ja dla jamniki (avatar obok) kupilam czarna, cienitka za 10 zl... po 15 wystawach rozerwala sie musialam sie napocic zeby ja poskladac.:roll: Oczywiscie moglam kupic inna, ale przynosila mi zawsze szczescie na wystawach:loveu:

• 5 weeks later...
Posted

Ja nie lubię ani sznurków ani łańcuszków.Niewygodne to dla mnie. Spaniele wystawiam na angielskich ringówkach 16mm (takich płaskich,ze spoecjalnym klipsikiem) i to najbardziej mi się sprawdziło bo się nie dławią a obsługa prosta przez ten klips.
Onek chodził na smyczy skórzanej długiej + łańcuszek ze skórzanym podgardlem,jak ciągnie to mu się nie wrzyna toto w gardło.Młoda też będzie na tym chodzić.
Na allegro jest w czym wybierać.

Posted

Ringówki bywają na wystawach i na allegro, są 2 sklepy w sieci o których wiem,w których są dostępne.
Rozmiary najczęstsze to 9 i 16 mm,są tez 5 mm.

Posted

[url]http://allegro.pl/item361326989_profesjonalna_ringowka_angielska_16_mm_3_kolory.html[/url]
16 mm ;)

[url]http://allegro.pl/item361341282_profesjonalna_ringowka_angielska_9_mm_3_kolory.html[/url]
9mm ;)

Posted

Szkoda tylko, ze to co jest na allegro ( firma Simplicity zapewne) nijak ma sie do amerykanskiego oryginału - ringówek firmy Resco. Tasma w tych ringówkach jest zupełnie inna - Simplicity to zwykła tasma, sztywna i szorstka, a Resco to woskowana tasma bawełniana,, a jakosc klipsa tez rozna. Resco w Pl mozna kupic na wystawach w stoisku Biały Pudel, cena o ile pamietam 40 zł. Pozatym sa na ebay - cena od 5-8 dolarów. Za granicą w austrii i niemczech na wystawach w stoisku Takuboutique - ta firma przyjezdza tez zawsze ze stoiskiem do poznania.

Posted

O właśnie temat dla mnie:diabloti:. Ja szukam jakiejś pożądnej, estetycznej i najważniejsze w koleże złoto/bezowym. Teraz mam sznurkowatą, brązową, chyba 10 mm, i już naderwaną. Musze się na wystawie w wałbrzychu przyczaić czy są takie jak na poprzedniej stronie były pokazywane i kupić.
A czy znacie jeszcze jakieś fajne ringówki oprócz tych co były pokozywane?:cool3:

Posted

[quote name='Frytela']a corgi to waga minimum 10 kg ;) wiec chyba kupie szerszą, hmm :)[/QUOTE]

Ja wystawiam na ok 7mm swoje 30 kilogramowe dzikie seterzyska :diabloti:

Posted

Poradźcie.. jaką mam kupić długość żmijki dla Beagle'a, któremu jeszcze szyja może zgrubnąć (choć nie za wiele, bo już ma rok), a teraz ma za uszami 32cm?

45cm czy 50cm?

Posted

[quote name='Monyka']Dzięki Karenina! :cool3:

W takim razie kupie 50cm :)[/quote]
utnij sobie 50 cm sznurka załóż na szyję i zobacz czy ładnie się układa. Jak mam 55cm, bo 50 leżała brzydko-za wysoko.