Olusiek Posted January 18, 2018 Posted January 18, 2018 Witam. Zastanawiam się nad karmą dla dorosłego maltańczyka. Wzięłam pod uwagę dwie karmy. Royal Canin Mini Adult i Royal Canin Maltese Adult. Porównałam ich składy i oby dwie karmy mają podobny dosyć skład, ale jednak karma dla maltana ma więcej witamin pod względem miligramów. Karma Royal'a dla dorosłych psów ras małych na Allegro 8 kg można kupić za 130 zł, a dla maltanów za 3 kg 45 zł. Mam dylemat, która będzie lepsza? Quote
dwbem Posted January 18, 2018 Posted January 18, 2018 Rany boskie, każda tylko nie RC. To najgorsza karma mimo, że reklamowana i droga. A nie zdrowiej dla psa karmić go jak należy karmić drapieżnika czyli mięsem z dodatkami? Quote
Zarka Posted January 18, 2018 Posted January 18, 2018 Wybrałeś chyba najgorsze z możliwych :) Jeśli nie czujesz się na siłach karmić mięsożercę mięsem, to wybierz mięsne puszki lub suchą, ale z mięsem. Kilkanaście procent mięsa to poziom niewystarczający dla zdrowia psa. Dobre składy mają m.in. Alpha Spirit, Orijen, Planet Pet, Purizon, Brit Care bezzbożowa. Quote
Recommended Posts