Jagoda1 Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 Assanem opiekuje się wolontariuszka Agata, która tak opisuje swojego podopiecznego: „Mimo swoich pokaźnych rozmiarów początkowo jest trochę nieufny wobec człowieka, jednak po kilku spacerach zdobywa się jego serce. Ma około 5-6 lat, jednak na widok śnieżki lub patyka zachowuje się jak szczeniak. Szczeka, skacze wkoło i bez przerwy macha ogonem. Pragnie uwagi i pieszczot, których nie zaznał w życiu szczenięcym… Z apetytem zajada kolejne smakołyki, ale nawet one nie pomagają, gdy muszę się z nim pożegnać. Robi wtedy wielkie maślane oczy i gdyby pies potrafił płakać, to jestem pewna, że Assanek nie mógłby się przed tym powstrzymać. Jestem pewna, że swojemu przyszłemu właścicielowi odda całe swoje wielkie serce. Mimo że ma 5 lat szybko uczy się komend i chętnie je wykonuje, byleby tylko przypodobać się człowiekowi. Wobec szczeniąt jest cierpliwy i dzielnie znosi zaczepki uważając, by nie zrobić im krzywdy. Akceptuje sunie, jednak należy uważać, bo nie toleruje większych psów.” Assanek może mieszkac na zewnątrz w ocieplonym kojcu. Będzie wiernym przyjacielem i stróżem [SIZE=4]Assan jest wykastrowany, posiada chip identyfikacyjny. [SIZE=4]Nr ewidencyjny w schronisku 156 Kontakt tel. 693 63 32 11 i 604 10 50 18 Mail [email protected] Schronisko w Olsztynie, ul. Turystyczna 2, tel. 089 534 88 88 Quote
CornflakeGirl Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 mój maluszek wreszcie doczekał się wątku ;) oby to pomogło znaleźć mu dobry dom... :):) Quote
buddy2009 Posted March 15, 2009 Posted March 15, 2009 o nasz kochany asanek:loveu: nigdy nie zapomne jego zabaw na sniegu ASANKU gdzie Twój wymarzony domek Quote
Jagoda1 Posted April 4, 2009 Author Posted April 4, 2009 Dzisiejszy spacerek z ukochaną ciocią Agatą... Quote
CornflakeGirl Posted April 10, 2009 Posted April 10, 2009 Assanek bardzo się cieszy, że wreszcie skończyła się zima :D:D dziękujemy pięknie za nowe zdjęcia :) Quote
Jagoda1 Posted April 26, 2009 Author Posted April 26, 2009 (edited) ................................................................ ................................................................ Edited February 17, 2012 by Jagoda1 Quote
Jagoda1 Posted April 27, 2009 Author Posted April 27, 2009 Ale jaki szczery, pełen wdzięcznosci i milości, usmiech Assanka...:razz: Quote
CornflakeGirl Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 dziekujemy za zdjecia :)) cos nam sie smycz poplatała xD Quote
CornflakeGirl Posted May 5, 2009 Posted May 5, 2009 moje kochanie z najlepsza zabawka na swiecie!! patykiem xDD a najfajniejsza zabawa to aportowanie za kijkiem do rzeki xDD Quote
buddy2009 Posted May 9, 2009 Posted May 9, 2009 assanek biedaku nikt Ciebie nie odwiedza dzisiaj assanek pięknie pływał w rzece za patyczkami :razz: przynajmniej przez te chwile kiedy Ciocia Agata go wyprowadza może sie poczuć jak w domu kochamy Cie assanku:loveu::loveu: Quote
Krogulec_ Posted May 9, 2009 Posted May 9, 2009 O! wreszcie zdjęcia z kijkami - największą miłością Assanka - no może prawie największą. Miłośnicy aportowania - to pies dla was!!!! Quote
CornflakeGirl Posted May 9, 2009 Posted May 9, 2009 Assan dzisiaj tak pięknie aportował. Biegał do rzeki, pływał. Chłopak cieszył się jak nigdy. a Gdy mieliśmy wracać on stanął na brzegu rzeki i zaczął szczekać, jak to możemy już isć jak on jeszcze chce biegać. I patrzył tak pięknie, że nie miałam siły go stamtąd zabierać i dalej rzucałam mu kije... czasem odnoszę wrażenie, że on całe życie mógłby tylko biegać, aportować, pływać, przytulać się i... jeść ciasteczka ;D dla mnie - pies ideał :)) Quote
CornflakeGirl Posted May 16, 2009 Posted May 16, 2009 dziękujemy pięknie razem z Assankiem :)) mój szlicznotek Quote
CornflakeGirl Posted May 17, 2009 Posted May 17, 2009 w oczekiwaniu na chętnego wolontariusza, który porzucałby kije... xDD Quote
Recommended Posts