Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Assanem opiekuje się wolontariuszka Agata, która tak opisuje swojego podopiecznego:

„Mimo swoich pokaźnych rozmiarów początkowo jest trochę nieufny wobec człowieka, jednak po kilku spacerach zdobywa się jego serce. Ma około 5-6 lat, jednak na widok śnieżki lub patyka zachowuje się jak szczeniak. Szczeka, skacze wkoło i bez przerwy macha ogonem. Pragnie uwagi i pieszczot, których nie zaznał w życiu szczenięcym… Z apetytem zajada kolejne smakołyki, ale nawet one nie pomagają, gdy muszę się z nim pożegnać. Robi wtedy wielkie maślane oczy i gdyby pies potrafił płakać, to jestem pewna, że Assanek nie mógłby się przed tym powstrzymać. Jestem pewna, że swojemu przyszłemu właścicielowi odda całe swoje wielkie serce. Mimo że ma 5 lat szybko uczy się komend i chętnie je wykonuje, byleby tylko przypodobać się człowiekowi. Wobec szczeniąt jest cierpliwy i dzielnie znosi zaczepki uważając, by nie zrobić im krzywdy. Akceptuje sunie, jednak należy uważać, bo nie toleruje większych psów.”

Assanek może mieszkac na zewnątrz w ocieplonym kojcu.
Będzie wiernym przyjacielem i stróżem
[SIZE=4]Assan jest wykastrowany, posiada chip identyfikacyjny.

[SIZE=4]Nr ewidencyjny w schronisku 156

Kontakt tel.
693 63 32 11 i 604 10 50 18

Mail [email protected]

Schronisko w Olsztynie, ul. Turystyczna 2, tel. 089 534 88 88

• Replies 120
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted (edited)

................................................................
................................................................

Edited by Jagoda1
  • 2 weeks later...
Posted

assanek biedaku nikt Ciebie nie odwiedza
dzisiaj assanek pięknie pływał w rzece za patyczkami :razz:
przynajmniej przez te chwile kiedy Ciocia Agata go wyprowadza może sie poczuć jak w domu
kochamy Cie assanku:loveu::loveu:

Posted

Assan dzisiaj tak pięknie aportował. Biegał do rzeki, pływał. Chłopak cieszył się jak nigdy. a Gdy mieliśmy wracać on stanął na brzegu rzeki i zaczął szczekać, jak to możemy już isć jak on jeszcze chce biegać. I patrzył tak pięknie, że nie miałam siły go stamtąd zabierać i dalej rzucałam mu kije...
czasem odnoszę wrażenie, że on całe życie mógłby tylko biegać, aportować, pływać, przytulać się i... jeść ciasteczka ;D dla mnie - pies ideał :))