Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='sonikowa'][B]Ważne - trzeba będzie zadbac o szczepienia, czipa i paszport! Jak ajest sytuacją z Kładką? Co ma zrobione??[/B][/quote]
Ups...no tak to jest bardzo ważne w adopcjach zagranicznych...nie wiem czy 2 tyg starcza na zalatwienie paszportu:razz::razz::razz::razz:..kto nam napisze jak te sprawy wyglądaja u Kladeczki??

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Paszport można załatwić od reki u weta;)
Koszt paszportu to pewnie jakies 50 zł- przynajmniej u nas tak jest.:roll:
Wet powpisuje szczepienia, wklei naklejki od chipu i po sprawie;)-a i zeby pamietac aby wbił pieczatke w miejscu gdzie stwierdza sie ,ze pies jest zdrowy !!

Posted

[quote name='ihabe']]

podsumowanie za maj

20 zł ( Sonia 1)
20 zł Gonia 13 ( za 2 msc)
20zł Ania+ Milva...
10 zł Gonia 66
30 zł Sonikowa
25 zł Agata 51
20 zł Marysia55
50 zł ihabe
15 zł Renata 5

jednorazowa wpłata 50 zł Bjuta

Czerwiec doszło juz 5 zł od Bjuta

Posted

To jestesmy na plusie czy na minusie.
Paszport kosztuje ok 50 zł. Moria, czy mogłabyś się zorientować kto w Elblągu je wystawia? bo nie każdy wet może.

Ania, mogłabyś dowieźć Kładkę do Łodzi do Ewatonieja w sobotę 13 czerwca? I potem już z psami z Łodzi Kładka pojechałaby do Pabianic i stamtąd do Niemiec..
Czy ktos kontaktował się w sprawie transportu z Elbląga do Brodnicy? Z Rybcią, tak?

A tak w ogóle, to będzie to jednak dla Kładzi stresujące - podróż do Ani, od Ani, potem inne psy, i dalej do Niemiec. Jeśli myślicie, że to dla niej za dużo, to piszcie. Trudno mi takie decyzje podejmować samej.

Posted

Kladka jest mądrą sunią i juz wie, ze można zaufać człowiekowi. Myslę, że bez problemu zniesie tę alokację. Ale to tylko moje spojrzenie, byc może się mylę.

Posted

[quote name='ihabe'][quote name='ihabe']]

podsumowanie za maj

20 zł ( Sonia 1)
20 zł Gonia 13 ( za 2 msc)
20zł Ania+ Milva...
10 zł Gonia 66
30 zł Sonikowa
25 zł Agata 51
20 zł Marysia55
50 zł ihabe
15 zł Renata 5

jednorazowa wpłata 50 zł Bjuta

Czerwiec doszło juz 5 zł od Bjuta[/quote]

nadal na minusie wszystkich wpłat mamy 265 zł

Na hotelik poszło 300zł

ale chyba były jakieś bazarki? a jak nie to na szybko trezba jakis zorganizować:loveu:

Posted

Kochana dzis przycisnę Tz aby się okreslił co do tego wyjazdu, bo wczoraj tylko mu wspomniałam...a to juz 12 w nocy była, więc mine miał taką sobie:diabloti:
Jesli nie bedzie miał nagrywania na ten czas to na pewno się zgodzi, ale musi w kalendarz spojrzec:cool3:

No stresujaca bedzie ta podróz...

Spytajcie tez Rybci czy by się nie zdecydowali zawieśc do Łodzi...skoro Niemcy zwracaja koszty...zawsze to jeden stres mniej, bo się do mnie przerzucac nie bedzie musiała;)

ps. Z mojego bazarku jest 60 zł:cool3: jak tylko wpłynie to przesyłam dalej;)

Posted

[quote name='Ania+Milva i Ulver']Spytajcie tez Rybci czy by się nie zdecydowali zawieśc do Łodzi...skoro Niemcy zwracaja koszty...zawsze to jeden stres mniej, bo się do mnie przerzucac nie bedzie musiała;)[/quote]

[B]KTo to zrobi? Kto ma kontakt z Rybcią? [/B]

[quote name='Ania+Milva i Ulver']ps. Z mojego bazarku jest 60 zł:cool3: jak tylko wpłynie to przesyłam dalej;)[/quote]

:loveu::multi::loveu::multi::loveu::multi:

Posted

[quote name='ihabe'][quote name='ihabe']

nadal na minusie wszystkich wpłat mamy 265 zł

Na hotelik poszło 300zł

ale chyba były jakieś bazarki? a jak nie to na szybko trezba jakis zorganizować:loveu:[/quote]

Ton ja zaraz zerknę co mi na koncie zostało i coś dorzucę...

Posted

Poza tym hotelik jest chyba oplacony do polowy miesiąca czerwca- dobrze pamietam??Jeśli Kladeczka pojedzie tak jak planujecie- to kolejnego miesiąca u Wioletki nie musimy oplacać, chyba ze za jakies kilka dni:lol:Dobrze byloby zrobić dokladne wyliczenia, zeby bylo wiadomo co i jak- bo jesli nie trzeba bedzie wplacać na kolejny miesiąc- to już możemy swoje pieniążki deklarować na kolejną bidulę...a "trochę" ich jest...:-(:-(

Posted

Ihabe, jak to jest.
ja zrozumiałam, że piszesz: Nadal na minusie. Wszystkich wpła 265.

A z tego co piszą dziewczyny wynika: nadal na minusie 265.

To jak to jest? Możesz to wyjaśnić, bo mamy nieporozumienie.

Jeśli Bjuta wpłacia 35 zł, to wg mnie jesteśmy na zero.

Posted

No ładnie, kilka dni mnie nie było a tu już takie wieści ! No proszę !
Strasznie się cieszę, ale większe emocję zostawiam na rozwiązanie sprawy i jak wszystko będzie jasne :cool3:
Trzymam kciuki żeby wszystko poszło dobrze i w miarę szybko, z transportem nie pomogę, bo chyba nikt nie da 14latce prawka :evil_lol: A rodzice moi odpadają niestety...

O kurczę, brakuje wpłaty ode mnie... A dałam mamie nr konta, miała to załatwić jak byłam na wycieczce. wszystko jej trzeba przypominać :mad:
Dziś lub jutro kaska poleci. Obiecuję ;)

Pozdrawiam wszystkich serdecznie :loveu:
I nadal czekam na fotki Kebaba :evil_lol:

Posted

Ja wpłaciłam na maj 20zł i teraz za czerwiec też 20zł. Wytłumaczcie mi proszę jak to jest. Mała ma jechać do Niemiec do DS, tak? a sprawa załatwiana jest przez fundację? Podajcie jakieś namiary, stronę tej fundacji, cokolwiek...Martwię się o nią, bo już na pewno zaakceptowała Morii...chciałabym też być pewna, że wszystko będzie ok...Wiem,że trzeba jej dać szansę, a serce mi pęka

Posted

Soniu, chodzi o fundacje Hundehilfe Polen. Wpisz w wyszukiwarkę i wyskoczy ich strona, częściowo po polsku. Pomagają psom z kilku schronów. Ania z Brodnicy napisała do nich kiedyś w sprawie jendego psa i tak został nawiązany kontakt. Bardzo pomagają jak tylko mogą.

Ja też się tego boję, wiem, że Kładka pewnie się zadomowiła. Dlatego cały czas ponawiam prośbę o opinię i wasze zdanie. Myślę, że jak tylko napisze do mnie pani, która chce Kładkę - a ma zrobić to dzisiaj - to będę wiedzieć coś więcej.

Ponieważ jendak czasu jest mało, to trzeba się szykować, bo gdyby domek był fajny i wypalił to szkoda, żeby Kładzia nie pojechała z powodów organizacyjnych.

Posted

Po to Kładka poszła do hoteliku aby mozna było szybciej ds znaleźć;) Przeciez nie zostanie u Morii na zawsze tylko dlatego,że mamy obawy co do jej stresu;)
Ja się bardzo ciesze ,że jest domek...Kładeczka jest u Morii bardzo krótko, nie bedzie to dla niej ogromnym szokiem jak pojedzie gdzie indziej.Da dziewczyna radę!!!!!!!!!;)

Czy ktos rozmawiał z Rybcią może???

ps-wysłaam juz info na gg do niej;)

Posted

Dziewczyny, dostałam maila od potencjalnej pani Kladeczki. Na mnie robi to bardzo dobre wrażenie, i sądzę, że może to byc rzeczywiście ten domek wymarzony dla Kładeczki. Droga daleka, ale warto.

Oto czego się dowiedziałam:
- pani miała psa starowinke z Pabianic, który zmarł kilka dni temu. Nadal ma dwa inne psy, również schroniskowe: 13 letnią sukę mix labradora Lucy, oraz kundelka 6 letniego Sharka. Wszystkie psy mieszkają z panią w mieszkaniu, wychodzi z nimi 3 - 5 razy dziennie, zależnie od wieku psa spędza na spacerach około 2 godzin. Sharky, najmlodszy, lubi wyprawy rowerowe. Pani ma takze trzy kotki. Pracuje w gabinecie weterynaryjnym, ale w czasei przerwy obiadowej jedzie do domu do psów.
Dopływ informacji po adopcji gwarantowany, zdjęcia i w ogóle. Na stronie fundacji można zobaczyć psa, ktory odszedł za TM, miał na imię Floh. Spedzil z Niemczech dwa lata, i wiecie co - żaluje, że nasz Bobik nie mial takiej końcówki życia jak on.

Miałam jak i wy wiele obaw, ale naprawde myślę, że to dla Kładki szansa na cudowne życie, jakiego Bobik na pewno jej życzy.

[B]Organizujmy ten transport! I paszport.
Ihabe, jak jest z kasą?
[/B]
Najgotrsze, że jutro wyjeżdżam i do soboty nie będzie mnie na dogo. Ania i Gonia mają mój telefon, w razie czego dzwońcie! Ja tez będę.

Nie zmarnujmy czasu i szansy.