Jump to content
Dogomania

Kochana, cudna *FIBI* - MORELOWA PUDELKA - MA WSPANIAŁY DOM!!! Dziękujemy!!

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

PATI JESTEŚ WIELKA!!! Fibi cudna po prostu:loveu: Normalnie nie mogę się napatrzeć:crazyeye: Przecież jak u Ciebie byłam to tam łysy placek na pleckach świecił a teraz zarośnięta! Pięknie ja wyprowadziłaś - jestem pod wrażeniem.
I chyba teraz jeszcze bardziej wesoła jest!
Super wyglądają z Elfikiem - pasuja do siebie:p

A ta sierść, która odrasta jest ciemniejsza! Hmmm... może gdybym tak moją morelę zgoliła na łyso:diabloti:... to też by bardziej ruda odrosła?:evil_lol:

Posted

Miałam dwa maile w sprawie Fibi :) Jedna Pani z podkarpackiego, wzruszyła się ogłoszeniem Fibi, ale napisała, że barierą jest odległość. Oczywiście odpisałam, że pomagamy w transporcie, więc jak jest dalej zainteresowana adopcją to niech pisze do fizi :)

A drugi niepoważny mail :angryy: (albo ja już czegoś nie rozumiem...). Kobieta napisała czy Fibi może być wysłana przesyłką? (ludzie, o co chodzi, czy psa może wysłać?????????? :angryy::mad:) i że zapłaci za przesyłkę.......... nie no, albo ja jestem jakaś dziwna albo ludzie.... kobieta w ogóle jakaś niefajna, jakby od razu miała psa dostać, od tak, już jej oddamy.... :angryy::mad: oświećcie mnie, bo może ja czegoś nie wiem - że psy można wysyłać...

Posted

Niestety nasze prawo zdajsię zezwala na wysyłanie zwierząt tzw humanitarną przesyłką czy jakoś tak to się nazywa. Mąż koleżanki pracuje na poczcie i opowiadał jej jak ratowali wystraszonego młodego spanielka wysyłanego właśnie w specjalnej paczce. To jest coś okropnego. Przeciez taki transport, nawet najkrótszy trwa pewnie ze 24 godziny, a pracownicy poczty nie koniecznie muszą byc litościwymi miośnikami psów :-( Na allegro pełno jest dopisków, zwłaszcza w ogłoszeniach o sprzedaży ptaków, że możliwe jest wysłanie pocztą :mad:
Tak więc ta pani najprawdopodobniej pisała poważnie. Ją bym w paczce wysłała :angryy:

Posted

Ja jakiś czas temu szukałam papugi - chciałam jakąś zaadoptować, ale przeszukałam wszystkie możliwie fora i strony i była jedna nimfa, ale w końcu nic mi nie odpisali. (kupiłam nimfę Kiwi z takiej domowej, fajnej hodowli)
Za to znalazłam właśnie bardzo dużo ofert kupna ptaków, które mozna kupić i dostarczą ci pocztą...
Tylko kilka dostłownie ogłoszeń miało wzmiankę o tym, że odbiór osobisty.
Mam ptaki od dziecka, wiem jakim okropnym stresem jest dla nich każda zmiana, przenoszenie klatki itp. zupełnie sobie nie wyobrażam ptaka w pudełku jadącego gdzieś godzinami...

A psa to już absolutnie sobie nie wyobrażam...

Ja dostałam maila od tej Pani, która pisała wcześniej - już odpisałam, podałam swój numer i Pati

Witam serdecznie! Pisałam Państwu na temat Fibi ale nie ma odzewu. Proszę o kontakt. choćby podanie numeru telefonu. Odezwię się na pewno.
Pozdrawiam

Posted

CZY CI LUDZIE POWARIOWALI Z TĄ POCZTĄ??:crazyeye::crazyeye::crazyeye:

a Fibi śliczna i jaka energiczna z niej bestyjka :lol:
z tymi nowymi fotkami to domki się teraz o nią bić będą :evil_lol:

Posted

84,8 zł - tyle mamy na plusie na dzień 04.05

plus

Agat51 - 20 zł
Monika55 - 20 zł
Szybowiec z bazarku - 15 zł
Państwo Młodzi - 200 zł
Papryczkachilii - 25 zł
Remedios - 10 zł
w sumie 290zł

290 plus 84,8 = 374,8

minus opłata za allegro 22 zł

352,8 zł na plusie na dzień 08.05.

Posted

fizia napisał(a):
Ja jakiś czas temu szukałam papugi - chciałam jakąś zaadoptować, ale przeszukałam wszystkie możliwie fora i strony i była jedna nimfa, ale w końcu nic mi nie odpisali. (kupiłam nimfę Kiwi z takiej domowej, fajnej hodowli)
Za to znalazłam właśnie bardzo dużo ofert kupna ptaków, które mozna kupić i dostarczą ci pocztą...
Tylko kilka dostłownie ogłoszeń miało wzmiankę o tym, że odbiór osobisty.
Mam ptaki od dziecka, wiem jakim okropnym stresem jest dla nich każda zmiana, przenoszenie klatki itp. zupełnie sobie nie wyobrażam ptaka w pudełku jadącego gdzieś godzinami...

A psa to już absolutnie sobie nie wyobrażam...

Ja dostałam maila od tej Pani, która pisała wcześniej - już odpisałam, podałam swój numer i Pati

Witam serdecznie! Pisałam Państwu na temat Fibi ale nie ma odzewu. Proszę o kontakt. choćby podanie numeru telefonu. Odezwię się na pewno.
Pozdrawiam

DLatego napisałam tej kobiecie, że to jest żywe stworzenie. Niech spada, napewno nie wyślemy naszej Fibi w paczce!!! :angryy: dla mnie to jest jakieś nieludzkie :angryy:

Posted

Ta Pani Emilia, która prosiła o numer telefonu napisała tak

Witam serdecznie!
Rozmanażanie absolutnie nie wchodzi w grę- chociaż nie dziwię się że bierze Pani taką opcję pod uwagę. Mam 2 psy i kota.... Uwielbiam zwierzęta i bardzo chciałabym się nim zaopiekować. U nas w rejonie chyba nie ma schroniska- przynajmniej ja o nich nie wiem. Z tego co mi Pani pisze to bardzo mi się podoba i myślę że byłabym dobrą opiekunką- ale oczywiście wybór należy do Pani. Poza tym niewiem jak wyglądało by dostarczenie go. Jak pisałam jestem z województwa wielkoposkiego i to dosłownie (patrząc na mapę) w tym cypelku na dole. Nie mam możliwości dojechania po nią. A zdaję sobie z tego sprawę że jeżeli Fibi miała ciężką przeszłość mogłaby źle znieść podróż kurierską. Ale jeżeli byłaby taka możliwość to oczywiście pokryję koszta podróży.
Może napiszę krótko dlaczego m.in. zależy mi na psim towarzyszu- Mam 21 lat i mam chłopaka króry wyjeżdża miesiącami w trasy a ja siedzę sama, a taki towarzysz jak znalał. Moje inne psy głównie przywiązane są do braci a ja to tak tylko na chwilkę ich interesuję. Myślę że znajdą Panie wspaniały dom dla tego ślicznego pieska.
Pozdrawiam

Posted

Taka, która najpierw napisała do mnie tylko, ze prosi o numer telefonu, dzisiaj rano znowu napisała - byłam przekonana, że Jej posłałam...:oops:
a przed chwilą właśnie tak odpisała

Narazie napsiała,że będziemy w kontakcie - bo szczerze mówiąc bardzo mi się miło rozmawiało z tą Panią z Warszawy, która chce przyjechać w poniedziałek zobaczyć Fibi, myślę, że to by mógł być fajny dom.
Jednyne, co mnie zastanawia, to to, że wezmą Fibi, jak nikt Jej nie zechce inny:) szczerze mówiąc marzy mi się dom dla Niej taki, który się w Niej zakocha po uszy i będzie Ja bardzo, bardzo chciał
No ale ta Pani Emilia tez brzmi dość fajnie, tylko zapytałam jeszcze o te pozostałe psiaki - czy to psy czy suki

Posted

Fibi śliczności:loveu:
Słyszałam o sytuacji, gdy pocztą wysłane było szczenię i niestety tego nie przeżyło. Tam był problem oprócz przesłania pocztą kurierską z odbiorem przesyłki. Było parę lat temu o tym w radio i/albo telewizji. Ludzie, którzy mają takie pomysły na pewno nie będą dobrymi właścicielami:angryy:

Posted

Myślę, że trzeba teraz w ogłoszeniach, zwłaszcza na allegro, zaznaczać i to pogrubioną czcionką, że wysłanie zwierzaka pocztą w ogóle nie wchodzi w gre.
Bazarek na Fibi niby się skończył (jeszcze nie wpłynęły pieniądze od kupujących) ale otworzyłam go ponownie. To nic nie kosztuje, a może jescze ktoś się na coś skusiu. Później dołożę pewnie jakieś nowe rzeczy w zastępstwie tych, które zostały sprzedane w pierwszej edycji. Tak więc zapraszam do kupowania i podnoszenia :-)
Proszę również o podanie nr konta, na które przeleję pieniądze z bazarku.

Posted

Equus napisał(a):
Ta Pani z Warszawy ma jeszcze dodatkową zaletę, że... jest z Warszawy, więc ma dość blisko i może sobie obejrzeć suńkę na żywo.
Właśnie nie do końca wiem czy ona ma do pati przyjechać w poniedzialek czy zadzwonić żeby się umówić:???:. Może pati tu wpadnie to dokładniej napisze.

Fizia a ta Pani Emilia napisała:

Czyli ta Pani też by chciała przesyłką dostać Fibi?

No właśnie...

Też tak sobie pomyślałam, że sam pomysł jest fatalny...

Posted

Ta Pani z Warszawy ma jeszcze dodatkową zaletę, że... jest z Warszawy, więc ma dość blisko i może sobie obejrzeć suńkę na żywo.
Właśnie nie do końca wiem czy ona ma do pati przyjechać w poniedzialek czy zadzwonić żeby się umówić:???:. Może pati tu wpadnie to dokładniej napisze.

Fizia a ta Pani Emilia napisała:

A zdaję sobie z tego sprawę że jeżeli Fibi miała ciężką przeszłość mogłaby źle znieść podróż kurierską.

Czyli ta Pani też by chciała przesyłką dostać Fibi?

Posted

A teraz dostałam takiego maila

:) moge sie cos wiecej dowiedziec o piesku :) ostatnio przygarnelismy kota z ulicy potraconego :( nie widzi nie slyszy troche sie juz lepiej czuje ,,, ale niestety bylismy zmuszeni go oddac znajomym bo
corka jest uczulona na koty piekly ja oczy miala katar,niedawno stracilismy naszego psiaka,mielismy cocker spaniela, przezylismy jego smierc strasznie.szukamy pieska ktory zapelni smutek po stracie
wczesniejszego ktorego nie da sie zapomniec:( chcemy pomóc pieskowi ktory potrzEbuje pomocy,nie chcemy szczeniaczka ktorego moze wziasc kazdy,starszy pies nie ma juz takiej szansy zaadoptowania jak
malutki szczeniaczek,dlatego szukamy nie duzego pieska,oby tylko nei byl agresywny w stosunku do dzieci bo sa u nas maluchy,i nie pewnie jest zaadoptowac starszego psa,troche boimy sie zeby pies ktorego
wezmiemy nie ugryzł dzieci bo to roznie moze byc. odbior osobisty odpada,nie jestesmy w stanie przyjechac tak daleko po fibi :( piesek odrazu przypadl nam do gustu,jest nie duzy,wyglada na nie groznego
lubiacego zabawe z dziecmi pieszczuszka ktory lubi leniuchowac na kanapie :D, pozdrawiamy,czekamy na jakas odpowiedz Iwona

Posted

fizia napisał(a):
A teraz dostałam takiego maila

:) moge sie cos wiecej dowiedziec o piesku :) ostatnio przygarnelismy kota z ulicy potraconego :( nie widzi nie slyszy troche sie juz lepiej czuje ,,, ale niestety bylismy zmuszeni go oddac znajomym bo
corka jest uczulona na koty piekly ja oczy miala katar,niedawno stracilismy naszego psiaka,mielismy cocker spaniela, przezylismy jego smierc strasznie.szukamy pieska ktory zapelni smutek po stracie
wczesniejszego ktorego nie da sie zapomniec:( chcemy pomóc pieskowi ktory potrzEbuje pomocy,nie chcemy szczeniaczka ktorego moze wziasc kazdy,starszy pies nie ma juz takiej szansy zaadoptowania jak
malutki szczeniaczek,dlatego szukamy nie duzego pieska,oby tylko nei byl agresywny w stosunku do dzieci bo sa u nas maluchy,i nie pewnie jest zaadoptowac starszego psa,troche boimy sie zeby pies ktorego
wezmiemy nie ugryzł dzieci bo to roznie moze byc. odbior osobisty odpada,nie jestesmy w stanie przyjechac tak daleko po fibi :( piesek odrazu przypadl nam do gustu,jest nie duzy,wyglada na nie groznego
lubiacego zabawe z dziecmi pieszczuszka ktory lubi leniuchowac na kanapie :D, pozdrawiamy,czekamy na jakas odpowiedz Iwona

Tak, ta Pani do mnie pisała i ją przekierowałam do Ciebie fiziu :)

Posted

ale niestety bylismy zmuszeni go oddac znajomym bo
corka jest uczulona na koty piekly ja oczy miala katar

Tak się zastanawiam, niby pudle rzadko uczulają, ale skoro dziecko ma skłonność do uczuleń to raczej warto byłoby sprawdzić czy na Fibi by nie było:roll: a to raczej nie możliwe ze względu na odległość.

Posted

fizia napisał(a):
odbior osobisty odpada,nie jestesmy w stanie przyjechac tak daleko po fibi

Ciekawe co pani miała na myśli:cool3:może też kuriera.Niestety zawsze może się okazać, że psiak uczuli.

Czekam z niecierpliwością na poniedziałkowe spotkanie:poby to był ten domek.

Posted

Pani, której córka miała uczulenie na kota napisała -

witam,los psinki nas wzruszył jesteśmy z okolic krosna woj,podkarpackie. piesek strasznie nam sie podoba chcielibysmy miec takiego przyjaciela w domu.Tak właśnie myślelismy ze bedzie duzo chetnych aby
pomóc pieskowi,jednak gdyby sie nie udało prosze pisać.chociaz z calego serca zyczymy aby piesek znalazl szybko nowy dom!!

a Pani Ewelina, która ma 2 psy w domu

Są to dwie suki, nie wysterylizowane. pilnujemy je oby dwie

Posted

Fajnie, że jest zainteresowanie naszą ślicznotką!:loveu:
A wiadomo może, czy Panie, ewentualnie zgodzą się na wizytę adopcyjną? I skąd jest Pani Ewelina?
A i tak się zastanawiam, czy jeśli ta Pani z Warszawy przyjdzie ze swoim psiakiem obejrzeć Fibi to też będziemy robić jeszcze wizytę przedadopcyjną czy wtedy już tylko poadopcyjną?