Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote]Clo myślę że w tym co napisała Equus jest wiele racji. Nie odczytuj tego jako zarzut bo ja tego tak nie odebrałam. Wiadomo że psy ze schroniska to zawsze trochę niespodzianka zdrowotna a i nie ma warunków aby wszystkie na bieżąco szczegółowo oglądać. Chodzi tylko o to aby , gdy już wytypuje się jakiegoś do adopcji szczególnie dobrze go "sprawdzić" ( i nie mówię tu o badaniach bo wiadomo że nie zawsze jest możliwośc) to znaczy zerknąc w uszka, oczka , zęby, pod ogonek, w sierśc aby wyłapać to z czym przyszły właściciel będzie musiał się uporać.
Taki "remanent " może też byc ważną wskazówką gdzie i jakiego szukac domu , co uzgodnić przy wizycie przedadopcyjnej. Tu akurat pomógł przypadek ale gdyby Gufik trafił do Wolbromia to jestem pewna, że zadnego leczenia by nie było a pewnie nawet świadomości że takiego wymaga...[/quote]Dokładnie o to mi chodziło, taks świetnie mnie zrozumiałaś!:multi:
[quote]Equus i Pati oczywiście tez nie zostały same z problemem - cały czas staram się pomagać, wysyłałam PW z prośbą o pomoc, dzięki Larze mamy allegro cegiełkowe, będzie bazarek. Truskawa proponowała DT, na wypadek, gdyby Pati nie mogła przetrzymać suni.[/quote]Potwierdzam, fizia cały czas zajmuje się wątkiem Fibi, Lara i wiele osób z dogo nam pomaga.
I powiem Wam, że choć nie jest nam łatwo (zwłaszcza pati bo Fibi z nią mieszka, a ja sie tylko tak wirtualnie opiekuję) nie żałuję, że Fibi do nas trafiła - wczoraj ją odwiedziłam i pomimo to, że cały czas ją skóra i uszka swędzą, to dzięki zaangażowaniu pati nasze morelowe cudo wygląda na szczęśliwego psa:loveu: Jest kochana i pyszczol jej sie śmieje. Tylko o wiele lepiej dla wszstkich byłoby gdybyśmy znały wcześniej jej realny stan (co nie znaczy wcale, że wtedy nie organizowałabym jej pobytu w Warszawie - szukałabym po prostu innych rozwiązań i oszczędziłoby to sporo nerwów).
[quote]Wniosek jest jeden - zanim jakiś następny psiak trafi gdzieś na DT, musi przejśc porządny przegląd - już więcej takich niespodzianek nie może być[/quote]Ot o ten wniosek właśnie mi chodziło i po to był mój post, nie po to by kogokolwiek oskarżać czy wpędzać w poczucie winy.
Dziękuję wszystkim zaangażowanym w sprawę pomocy psom tylko pamiętajmy że ta pomoc też musi być mądra a nie tylko podyktowana emocjami. A to pozdrowienia dla Guficzka od Fibuni (przy okazji zapraszam na jej wątek):
[IMG]http://img26.imageshack.us/img26/1888/pudel.jpg[/IMG]

Posted

Dziekujemy za pozdrowienia i pozdrawiamy rowniez.
Gufi poszedł lezakowac na taras na słonce, ale ze siedzi w dużej kennel klatce, aby nie lizał sobie co nie co i aby nas jeszcze bardziej poznal, protestuje szczekając, ale to chwilowe .

Posted

Zapraszamy na wątek koleżanki Gufiaczka ze schroniska, która jest na DT u Truskawy:loveu:

[URL="http://www.dogomania.pl/forum/f28/wyjatkowo-sliczna-malutka-terierkowata-przytulanka-ponad-2-lata-czekala-za-kratami-134861/#post12072588"][COLOR=#000000]Wyjątkowo ŚLICZNA, malutka, TERIERKOWATA przytulanka ponad 2 lata czekała za kratami[/COLOR][/URL]

Posted

Gufi poszedł lezakowac na taras na słonce, ale ze siedzi w dużej kennel klatce, aby nie lizał sobie co nie co i aby nas jeszcze bardziej poznal, protestuje szczekając, ale to chwilowe .[/quote]

Nasz Ty kochany dziadziuniu:multi: śniłeś mi się dzisiaj, patrzyleś tymi smutnymi oczkami na mnie:placz: Miśku tęsknię za tobą... gdybym tylko miała dom z ogrodem......Musimy Ci taki znależć:loveu:

Posted

ihabe...tez sie rozmarzylam..gdybym miala porzadnie wielka wille...dla gufisia musi sie znalezc domek i to najlepszy!on jest idelany dla jakiejs starszej osoby nie absorbujacy grzeczny..tylko gdzie taka trafic..jak stoimy z ogloszeniami gufiaka?

Posted

Wiesz, ja nie jestem pewna czy starsza osoba sie zdecyduje, ze wzgledu na Gufiaczka wielkosc. Ja mialam problemy z wyciagnięciem Gufisia z auta:-( a krzepe mam:multi: Nadal mysle o jakiejs małej fajnej plebani ( wiem, zapewne juz zrywacie boki z tego). Musze zaczac sie rozgladac no i allegro cegielkowe bede robic lada chwila...... mam nadzieje, ze w weekend mi sie uda

Dobranoc wszyscy dogomaniacy i najcudowniejsze psiaki:loveu:

Posted

Bardzo dobrze sie gufis miewa, wczoraj po wieczornym spacerku dorwał kaczke zabawke i wniosl do swojego legowiska.
Szczeka i protestuje, że jest zamkniety, ale dobrze je, chodzi na spacerki i nie liże szwow pod ogonem.
Dzisiaj zaplaciłam za Gufiaczka wetowi ,to jeszcze czekaja go dwie wizyty ale one są juz zapłacone.
Wszystko do mnie juz doszło.

Posted

Moria dziekujemy Ci za serce jakie dajesz naszemu dziadziusiowi. Gdy siedzę i czytam takie wieści o Gufisiu to łzy napływają mi w oczy , ale tym razem są to łzy szczęścia.:loveu:

Posted

[quote name='ihabe']Moria dziekujemy Ci za serce jakie dajesz naszemu dziadziusiowi. Gdy siedzę i czytam takie wieści o Gufisiu to łzy napływają mi w oczy , ale tym razem są to łzy szczęścia.:loveu:[/quote]

Oj to prawda, ja mam tak samo :loveu:
I również się przyłączam do podziękowań!!:multi:

Biedaczek - to z całą pewnością najszczęśliwsze chwile w Jego życiu, od bardzo dawna!

Miejmy nadzieję, że z Jego zdrówkiem będzie lepiej...

Iwi - serdeczne dzieki!!:loveu::multi: