kwiatuszek446 Posted February 8, 2017 Posted February 8, 2017 Witajcie.Od pewnego czasu zauważyłam że mój szczeniaczek jest alergikiem.Po konsultacji z weterynarzem który zasugerował że problem może tkwić w kurczaku szybko zmieniłam jej karmę z Royala na Trainer Fitness i zauważyłam poprawę.Niestety wykapałam ja w szamponie Champion i prawie natychmiast zaczęła się drapać. Na domiar złego jej włosy strasznie się przetłuszczają na końcówkach a pod spodem są suche tak samo jak skora na brzuszku.Czy problem może leżeć w tym że ma suchą skore i dlatego tak się drapie?Czy to jednak 100 % wina szamponu?Jakich kosmetyków powinnam używać do pielęgnacji żeby nie były uczulające?Czy powinnam używać olejków antyalergicznych na sucha skore?Na jakie produkty powinnam zwrócić szczególna uwagę? Z góry dziękuje za wszystkie polecone produkty i rady :) Quote
agster3322 Posted February 8, 2017 Posted February 8, 2017 nie jestem pewna co do winy szamponu ale używaj tego szamponu https://4.allegroimg.com/original/0185de/4903ea1b49cebff5f7cefa6c75d4 mi pomógł ;) moja sunia hawańczyka miała podobnie tylko od kurczaka który był w karmie a skończyło się wylinieniem:( o takim Quote
Paweł963 Posted May 29, 2017 Posted May 29, 2017 Iwecie co ja zawsze się radzę weterynarza i mi polecał kilka razy, za każdym razem inny. Warto zapytać. Quote
Recommended Posts