Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kochani bardzo prosze o kontakt osobe któa była w Mińsku na białorusi na wystawie i może sie podizelic wrazeniami, doświadczeniami i stawka z katalogu....

Bede niezmiernie zobowiązana !!!!

• 3 weeks later...
  • 6 months later...
Posted

Witam
Troszke po czasie ale .. własnie wróciłam z potrójnej wystawy w Mińsku.Sama wystawa zorganizowana OK,choc nawierznia stadionu mocno wpijała sie w kolana przy prezentacji małych psiaków.Wszystkie kartoniki trzeba oczywiscie odstac po stempelek w sekretariacie.Za Dyplom championatu trzeba było zapłacic .Ciekawe kiedy przyślą?
Odnosnie finałów to na miedzynarodówce juniory w grupach, a ilosć miejsc na grupach uzależniona od liczebnosci danej grupy, 6 miejsc było w ozdóbkach i gr.II a np. w VI -3 miejsca.
Na granicy wszystko zalezy na kogo sie trafi, ale swoje trzeba odstać, mnóstwo papierków i biurokracji i jak sie którys do czegos przyczepi to koniec.
My na wjazd czekalismy kilkanascie godzin ale sie opłaciło.
Na wystawie klubowej dwa moje lhasa wygrały-Zw,Kl + BOB. Na finałach moj jowo zajmuje III BIS.
Na krajowej CAC,BOB, i vice Bog

Posted

Marta a jak było na granicy??? Bo ja sie zastanawiałam nad wystawą własnie na Białorusi, ale moja mama powiedziała, że mnei nie puści bo to bez sensu, że granica itd..

I w ogóle osoby które były na Białorusi mogłyby sprawdzić czy w katalogu są jakiekolwiek Akity???

Posted

My przejchaliśmy układami w 2 minutki i z 20min. na wypełnianie tych karteczek itp. Na klubowej psów myśliwskich na której byłam nie było ani jedenj akity, ale tam ogólnie było wszystkich psów tylko 200. Ja musze jechać tam skończyć championat, ale jak będę jechać to na jakąś krajówkę może jeszcze w tym roku, jak chcesz Daria możemy razem pojechać - Spike byłby zadowolony :P

Posted

Normalnie Ch.BY robi sie w kilka wariantów - najszybszy to 4 Cace , w tym jeden albo 2 z międzynarodowej, nie ma odstepu czasu.
co do badań na przeciwciała to ja nie mam , ale nikt nie chciał, sprawdzali głównie szczepienia na choroby zakażne. Wydaje mi sie ze z wetem nie jest tak zle, ich chyba najłatwiej przekonać do wypisania potrzebnego papierka. :D
pozdrawiam Ewa

Posted

4 Cace w tym 1 z Kijowskiej wystawy.Nie ma odstępu czasu.Albo 2 Caca z kwietniowej Kijowskiej.Może być 1 res-cac,ale za ch.Ukrainy.Nie ma innego sposobu bez względu na to w co niektórzy wierzą.
Sama zastanawiam się nad Białorusią,wszystko mam ,by ewentualnie być tam tylko 1 raz.Nie znajduje chętnego,by w tamte strony mnie zawiózł.

Posted

4 Cace w tym 1 z Kijowskiej wystawy.Nie ma odstępu czasu.Albo 2 Caca z kwietniowej Kijowskiej.Może być 1 res-cac,ale za ch.Ukrainy.Nie ma innego sposobu bez względu na to w co niektórzy wierzą.

Czyli na Ch uk wystarczą tylko 2 CACA z kwietniowej kijowskiej wystawy.
Czy trzeba koniecznie 4 CACA w tym 1 koniecznie z kijowskiej
Niech ktoś napisze dokładnie co trzeba . na tego ch uk[/list]

Posted

Ja znalazłam gdzieś takie wymogi czy one są aktualne czy nie czy są inne wymogi na ch.uk

Champion: 6 CAC od 4 sędziów albo 4 CAC (w tym przynajmniej jeden na wystawie międzynarodowej lub klubowej) od 3 sędziów, jeśli ma championat we własnym kraju wystarczy 1 CAC