Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tak się zastanawiam ile standardowo ważą wasze psy?
Mój niby waży prawidłowo, ale jakiś taki chudy mi się wydaje.. Jak go pomacam, to kości biodrowe mu wystają.. Może to też dlatego, że linieje, więc wygląda jak wyleniały kojot? :p

Posted

Mój podobno też już zaczyna liniec:roll:
Argis waży 30 kg a ma dopiero 10 miesiecy, uważam że to dośc dużo, ale niestety zawsze w domu powtarzam, że pies nie może byc otyły bo to grozi chorobami... ehh babcia wi swoje i koniec, caly czas słysze, że pies jakis chudy mocno i jesc nie chce.... :shake:

Posted

30 kg w wieku 10 miesięcy ???:crazyeye:
Mój waży 24,5 kg a ma niecałe 5 lat...:roll:

Albo mój jest jednak za chudy, albo Twój jest zapasiony trochę...:roll:

Posted

Podobno prawidłowa waga u samca to 27kg, wet powiedział zeby sie nie martwic... ja jednak się martwie... niestety z babcia nie wygram, a jestem daleko od domu wiec zaareagowac tez nie mam jak... ;/

• 2 weeks later...
Posted

Przykro mi :(
To tylko dowód na to, że huskiego trzeba ZAWSZE bardzo dobrze pilnować.

Ale faktycznie spory był.
Mój to jakieś chuchro.. tak zaczynam myśleć :p;)

Posted

Mój to jest dopiero chudzielec 17 kg stanowczo zamało ale wygląda dobrze. Nie chce jeść i koniec nie ma na takiej siły.
Chociaż nie wyobrażam sobie jakby wyglądał ważąc np. 26 kg
On jest z tych małych huskych znaczy normalnych (wer.amerykańska jest duża)

Posted

Jedna z moich suczek (wiek ponad 4 lata), która w chwili obecnej odchowuje maleństwa waży 26 kg (wczoraj ważona). Nie jest małą suczką, ale waga u suki dorosłej przekraczająca 24 - 25 kg to już niezdrowa sytuacja. Chyba tak bym nie upasła mojego psa :shake:

Druga sunia, która ma prawie 3 latka (również wczoraj ważona) waga 19,95 kg. No i dla niej (według mnie i weterynarza) to optymalna waga.

Posted

Nasz zwierz ma ponad 2 lata jak miał 8-9 miesięcy ważył około 20 Kg i z wiekiem cały czas chudł. Weterynarz kazał wystawiać miskę tylko na 10-15 minut i chować to wtedy jego waga spadła do 14 kg i żonka zaczeła go faszerować karmą jak gęś i przytył do 17 kg i teraz tak się trzyma w granicach 16,5 do 17,5 i chyba tak zostanie do końca jego żywota.

Posted

Moja wstyd przyznać w wieku 4 lat waży 25 kg (55 cm w kłębie) - moja rodzina tak potrafi utuczyć psa.
Jest po sterylizacji. Ale pracuje nad nią i mam nadzieję że powróci do swojej dawnej wagi 23 kg.

Posted

Moja sunia wazy teraz 19kg w wieku 3 lat. WYglada dosc chudo-szczegolnie gdy wypadl jej caly podszerstek ;) Jednak za nic w swiecie nei chce przytyc :shake:
Moja Kesi ma chora trzustke takze na jej mozliwosci wyglada teraz bardzo dobrze :p Kiedy miala cos kolo roku wygladala tak zle ze ludzie zwracali mi uwage ze glodze psa :cool1: Nie ma to jak "madrzy" ludzie... Teraz na szczescie juz to sie nie zdarza...

• 2 weeks later...
Posted

Nasz piesek ma 4,5 miesiąca i waży ok. 13,5 (waga ważona ze 2 tygodnie temu) do 15 kg. Waga docelowa jak podaje wet to niecałe 30 kg. A jak ważyły wasze szczeniaki?

Posted

Przyznam, że nie pamiętam. Wiem, że był moment, gdy go "wyciągnęło", tzn. zrobił się chuudy i długi, z wielkimi uszami ;) Potem zaczął nabierać masy i stał się fajnym i proporcjonalnym samcem.
Tylko teraz jakoś mi się wydawało, że chudy trochę ;) Ale w sumie linieć przestaje i jakoś już nie mam takiego wrażenia.

Posted

Moja sunia ma 7 lat i waży 30 kg, przy wzroście 56 cm, ale ma 4 tyg szczenięta, więc na razie nie martwię się tym, że jest troszkę za gruba.
Natomiast mój 2-letni psiak waży 32 kg, ale ma 66 cm wzorstu. Takie bydle nam wyrosło. Jest z rodkiem, ale na pewno nigdy nie będzie wykorzystywany w hodowli:shake:, wiadomo dlaczego, za to rewelacyjnie sprawdza się w zaprzęgu.:multi:

• 2 months later...
Posted

Moja starsza sunia która pól roku temu miała sterylizację "doszła" do 26 kg przy 55cm w kłębie. Zaczęłam karmić ją karmą light z royala, zjadła już cale 13kilogramowe opakowanie tej karmy i schudła 2 kg. Myslę, że jeszcze 2 kg i będzie spoko. Znacie jeszcze jakies inne dobre odchudzające karmy?

• 4 weeks later...
Posted

Siemanko czy 5,5 kg dla ponad 2-miesięcznego szczeniaka to dobra waga?:) Mój poprzedni psiak miał nadwage więc bardzo jestem wyczulona na tę kwestię:p. Proszę o pomoc i dziękujemy slicznie:)

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

Moj husky ma 8,5 miesiaca i wazy niecale 21kg. Wydaje sie dosc chudy ale zgubil duuuuzo siersci ostatnio. Poza tym taka rasa.. one nie moga byc przy kosci.

Aska