Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam.
Mam pewien problem otóż mam 3 miesięcznego szczeniaka - suczkę, która jako iż przechodziła kwarantannę w związku z pierwszymi szczepieniami załatwiała się w domu na podkłady. Teraz, gdy może wychodzić na dwór chce ją nauczyć załatwiania się na dworze i tu również zaczyna się problem, bo czytałam, że szczeniaka trzeba wyprowadzać jak najczęściej to możliwe - a w moim przypadku jest to niemożliwe gdyż pracuje 8h dziennie a nie mam nikogo kto poza mną mógłby z nią wychodzić... przed pracą i po pracy oczywiście z nią wychodzę ale za chiny ludowe nie chce się tam załatwiać - mogę z nią łazić nawet 1.5h i nic... wróci do domu i od razu leci na matę sikać... ktoś pocieszy/ doradzi co w takim przypadku zrobić? 
Z góry dziękuje za wszelakie pomocne odpowiedzi.

Posted

Przeczytaj wątki na ten temat, jest ich dość. Ale i wtedy, gdy szczeniak zacznie załatwiać się poza domem, będzie sikać i robić kupę w domu jeszcze przez parę miesięcy. Bo jest szczeniakiem i nie jest w stanie tak długo wytrzymać. Nie decydowałabym się na szczenię, gdyby miało siedzieć tyle godzin w samotności.