piechcia15 Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 suńka 4.04 jedzie do Niemiec :cool3::cool3: :multi::multi: może tam ja ktoś zechce:( Quote
BoWa Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 Ona do Niemiec do domu stałego jedzie czy do schroniska ? Quote
rita60 Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 piechcia15 napisał(a):suńka 4.04 jedzie do Niemiec :cool3::cool3: :multi::multi: może tam ja ktoś zechce:( :shake:szkoda,ze tak daleko,naprawde nikt ja tutaj nie chce:-( Quote
sodalis Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 A ja ponawiam pytanie. Skoro suczka ma tatuaż jest możliwe sprawdzenie w jakiej hodowli się urodziła, i kto był jej właścicielem - czy żadna z tych osób (hodowca, właściciele) nie jest w stanie zapewnić jej godnej emerytury. Czy te osoby zostały chociaż poinformowane o tym co się z nią dzieje? Quote
Alojzyna Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 GoWa napisał(a):Ona do Niemiec do domu stałego jedzie czy do schroniska ? też pytam... :razz: Quote
rita60 Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 sodalis napisał(a):A ja ponawiam pytanie. Skoro suczka ma tatuaż jest możliwe sprawdzenie w jakiej hodowli się urodziła, i kto był jej właścicielem - czy żadna z tych osób (hodowca, właściciele) nie jest w stanie zapewnić jej godnej emerytury. Czy te osoby zostały chociaż poinformowane o tym co się z nią dzieje? sodalis to nie takie proste:shake:mielismy 13-letniego erdela z rodowodem wyciagnietego ze schroniska,hodowca go nie chciał,własciciel tym bardziej.Nie mozna do niczego zmusic,jesli ktos,nie czuje sie odpowiedzialny za zycie,los psa. Quote
sodalis Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 rita60 napisał(a):sodalis to nie takie proste:shake:mielismy 13-letniego erdela z rodowodem wyciagnietego ze schroniska,hodowca go nie chciał, Wiem, że to nie jest proste, ale sprawdzić zawsze warto - ja jako hodowca choćbym miała na głowie stanąć brałabym takiego psa do siebie, zresztą każdy kupujący psa ode mnie wie, że w razie problemów w każdej chwili może mi go oddać. Czuje się odpowiedzialna za los psów, do których przyjścia na świat się przyczyniłam, stąd moje pytanie. Quote
modliszka84 Posted March 18, 2009 Author Posted March 18, 2009 sodalis napisał(a):A ja ponawiam pytanie. Skoro suczka ma tatuaż jest możliwe sprawdzenie w jakiej hodowli się urodziła, i kto był jej właścicielem - czy żadna z tych osób (hodowca, właściciele) nie jest w stanie zapewnić jej godnej emerytury. Czy te osoby zostały chociaż poinformowane o tym co się z nią dzieje? proponuję poczytać temat od początku :p Suka została oddana przez właścicieli. Hodowca też jej nie chciał. Więc nie wiem kogo mamy informować... Adopcja to nie Niemiec nie jest moją/naszą adopcją, przedstawiciele fundacji niemieckiej kontaktują się bezpośrednio ze schroniskiem. Psy nie trafiają tam do schronisk, jeśli nie do domów stałych, to do tymczasowych, ewentualnie do prywatnych azyli/tymczasowych domów prowadzonych przez rózne organizacje. My nic nie mamy do gadania. Gdybyśmy jej znalazły dom do 4 kwietnia, dom stały, to może na jej miejsce by pojechał inny pies. Ale do tej pory miałam tylko jeden telefon w jej sprawie -od myśliwego :angryy: który chciałby mieć po niej małe. Quote
sodalis Posted March 18, 2009 Posted March 18, 2009 modliszka84 napisał(a):p Adopcja to nie Niemiec nie jest moją/naszą adopcją, przedstawiciele fundacji niemieckiej kontaktują się bezpośrednio ze schroniskiem. Psy nie trafiają tam do schronisk, jeśli nie do domów stałych, to do tymczasowych, ewentualnie do prywatnych azyli/tymczasowych domów prowadzonych przez rózne organizacje. My nic nie mamy do gadania. Gdybyśmy jej znalazły dom do 4 kwietnia, dom stały, to może na jej miejsce by pojechał inny pies. Ale do tej pory miałam tylko jeden telefon w jej sprawie -od myśliwego :angryy: który chciałby mieć po niej małe. Ależ ja nie krytykuje tej adopcji, tylko patrze na to z punktu widzenia hodowcy, gdyby taki los spotkał psa urodzonego u mnie sama szukałabym mu domu i zapewniła tymczas, jeśli nie byłabym w stanie zająć się nim na stałe, stąd moje pytanie o hodowce, bo wiem, że nie wszystkim jest obojętny los sprzedawanych szczeniat. Quote
modliszka84 Posted March 18, 2009 Author Posted March 18, 2009 Moja odpowiedź o adopcji dotyczyła raczej wcześniejszych postów ;) Sabę oddali właściciele. Już wcześniej chcieli ją oddać, podobno od pół roku szukali dla niej domu (choc dla mnie to mało prawdopodobne żeby przez pół roku nie znaleźć domu...). W końcu oddali do schroniska. Hodowca na pewno wie. Niestety to nie pierwsza taka sytuacja, gdy trafia do nas pies rasowy z tatuażem, jest znany hodowca który ma to wszytsko gdzieś i nie obchodzi go jego pies... :shake: Quote
asher Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 Nie wiem co oznacza określenie "hodowca na pewno wie"? Ktoś go powiadomił i wiesz o tym na pewno czy może wychodzisz z założenia, że prawdopodobnie tak się stało? Na wszelki wypadek napisałam maila na adres podany na stronie hodowli... Quote
modliszka84 Posted March 28, 2009 Author Posted March 28, 2009 Chodzi na spacerki, ma młodszego adoratora, raczej w porządku. Za tydzień wyjazd. Quote
rita60 Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 modliszka84 napisał(a):Chodzi na spacerki, ma młodszego adoratora, raczej w porządku. Za tydzień wyjazd. Nie znalazł sie domek w kraju:roll: Quote
modliszka84 Posted March 28, 2009 Author Posted March 28, 2009 rita60 napisał(a):Nie znalazł sie domek w kraju:roll: domek może by się znalazł, ale nie na wszystko mamy wpływ niestety... :shake: Quote
rita60 Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 modliszka84 napisał(a):domek może by się znalazł, ale nie na wszystko mamy wpływ niestety... :shake: modliszka nie bardzo rozumiem:shake:co jest przeszkoda ? Quote
modliszka84 Posted March 28, 2009 Author Posted March 28, 2009 no to że jest w schronisku ustalone od dawna że jedzie do Niemiec... my mamy niewiele do powiedzenia... Quote
rita60 Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 modliszka84 napisał(a):no to że jest w schronisku ustalone od dawna że jedzie do Niemiec... my mamy niewiele do powiedzenia... Rozumiem:roll:szkoda......... Quote
kasia14 Posted April 9, 2009 Posted April 9, 2009 rita60 napisał(a):Czy sunia juz za granica:roll: Tak, pojechała w sobotę bodajże Quote
rita60 Posted April 27, 2009 Posted April 27, 2009 modliszka84 napisał(a):Saba w Niemczech: Willkommen im Tierschutzligadorf! - Detailbeschreibung Saba Mysle,ze trafiła dobrze:multi:wyglada na zadowolona i szczesliwa:multi: Quote
modliszka84 Posted April 27, 2009 Author Posted April 27, 2009 Saba w Niemczech: Willkommen im Tierschutzligadorf! - Detailbeschreibung Saba Quote
Recommended Posts