Bernardynka Posted July 4, 2016 Posted July 4, 2016 Moja 5-letnia bernardynka bardzo gubi sierść :( Ostatnio przy wysokich temperaturach problem się jeszcze nasilił, dobrze ją karmimy i ma zawsze dostęp do wody, a mimo to problem nie znika. Ostatnio kupiłam tabletki na sierść, ale przy gabarytach mojej suczki powinnam je dać pół opakowania na dobę, a jak wcisnę dwie to już jest sukces, wszystko bokiem wypluje. Co polecacie? Quote
al'akir Posted July 4, 2016 Posted July 4, 2016 Wypróbuj olej z łososia (do każdego posiłku po kilka kropli), pomoże też na pewno furminator (regularne wyczesywanie). Tabletki to, też dużo zależy jakie, no i dobrze karmicie tzn. czym? Quote
Grey Posted July 5, 2016 Posted July 5, 2016 Taki opis nic nie w nosi.Czy występują wyłysienia , czy jest systematyczne czesana ,jaki pokarm.? Quote
julia_lawenda Posted July 28, 2016 Posted July 28, 2016 Moja labradorka (1,5 roku) niedawno miała problem z wypadającymi kłakami, szczególnie w okolicy kończyn. W pewnym momencie z lewej strony pojawił się łysy placek. Poszłam z nią do weterynarza. Dostałam brązowe wyciskane kapsułki jako suplement do karmy (nazwy nie pamiętam, pudełko było bez etykiety). Pomogło. Wcześniej próbowałam jakiegoś sprayu do sierści (wywaliłam, także też nie wiem co to było), ale w przypadku mojej suni ten specyfik nie pomógł. Quote
lidia wiszniewska Posted July 29, 2016 Posted July 29, 2016 odpowiednia karma, czesanie i dodatkowo witaminy i nie powinno być problemu. Mój pies na wiosnę i jesień gubi dużo sierści ale wiem,że w tym przypadku to normalne i nic złego się nie dzieje. Trochę cierpliwości i chęci do wyczesania go i jest ok :) Quote
Staszek80 Posted September 1, 2016 Posted September 1, 2016 Ja swojemu psu podaje suplement Caniforte Complex. Pomaga na sierść :) Quote
Paweł963 Posted May 29, 2017 Posted May 29, 2017 A może zapytaj weterynarza? Pewnie CI podpowie. Quote
Recommended Posts