Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Marcinex']Witam! czy np. jeśli czarną sukę pokryje się czarnym psem to wyjdą same czarne czy może też wyjść jakiś brązowy??[/QUOTE]

Sądząc z Twoich postów na forum świadczących o braku wiedzy na temat hodowli, rozrodu, czy nawet fizjologii zwierząt najlepiej bedzie jak swoja sunię wysterylizujesz i dasz sobie spokój z pseudohodowlą (bo suka nie jest psem rasowym i hodowlanym). Odchowanie miotu psów (szczegolnie zaś niufków) to bardzo ciężka i droga sprawa. Zdarzają się mioty zarówno 2 jak i 14 szczeniąt. Poród odbywać się może przy pomocy cesarskiego cięcia, a opieka nad szczenną suką i później szczeniakami pochłania majątek. Wbrew pozorom (bo takie śliczne, rodzinne bla,bla,bla..)sprzedać szczeniaki jest trudno. Coraz cześciej na allegro spotykane są i szczeniaki i "podrostk" i w końcu dorosłe psy (z powodu likwidacji hodowli) - w rezultacie lądują w schronisku lub są porzucane.

Jeśli twoje pytanie ma charakter teoretyczny to poczytaj trochę zasad genetyki, jest tam sporo o dziedziczeniu koloru. A tak dla wiadomości niufki moga być nie tylko czarne lub brązowe ale też czarno białe:diabloti:.

Guest Agata_B
Posted

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f25/herpeswirus-suka-zarazona-szczenna-132939/#post11910483[/URL] - niufa spojrz tu :angryy:
Ręce opadają !!!

Posted

Biedne zwierzęta.:-(:-(:-(

Straszna jest ta chęć dorobienia się kasy kosztem cierpienia zwierząt. :shake::shake:
W tym wypadku dosłownie po trupach. Tak to jest jak się ma kasę fiskalną zamiast serca.:angryy: WSTYD.

• 2 weeks later...
Posted

Co wy ludzie opowiadacie ? Herpes nawet w najlepszych hodowlach się trafia... A tak do waszej wiedzy sunia ma 3 latka a tylko raz miała młode teraz drugi może mieć ale nawet nie wiem czy jest na 100% szczenna. Na allegro widziałem osttanio nufy bez rodowodu i było napisane "rodzice psów z rodowodem i wystawiani szczenięta są z tzw. lewego krycia" to jest dopiero wstyd! Może to ktoś z forum to wystawiał ? Dobra zamykam temat bo ludzie bez podstaw tak dyskryminują! PS: za szczepionki zapłaciłem 300zł do jedzenia pieską daję Diamond Naturals i wołowinę z makaronem z witaminami) (w żadnym wypadku wieprzowinę! Moje psy mają lepsze kojce i budy, duży ogród niż nie jeden hodowca. Po prostu mnie zdenerwowaliście ;-)

Posted

A ja nie wyobrażam sobie by trzymać nowofundlanda w kojcu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:angryy:
I jeszcze się tym chwalić....
A co psu buda...? To już szkoda kawałka domu...? Dywan się pobrudzi...? Szampon za drogi i nie ma czasu na czesanie...?
A ogród ...? Ogród potrzebny jest leniom którym się nie chce smyczy dopiąć i wyjść na spacer...! To tylko taka większa klatka.
Ręce opadają... A potem się dziwić, że ludzie dzwonią i mówią, że mają warunki dla odchowu niufa lepsze niż u "hodowcy", bo "aż" cały garaż a nie tylko kojec...:angryy: