Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 388
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Puma to jak dla mnie mieszaniec asta z wyzlem, jej umaszczenie jest podobne i siersc tez, troche dluzsza i gestsza jak u astow. Dogomanko sledz prosze Przeglad Olkuski, w ostatnim ukazaly sie trzy fotki psow, ktore wciaz sa w schronisku. Dzis mialam telefon z pytaniem o jednego z tych psow. Obiecali ze beda wystawiac psy regularnie. :loveu:

Posted

Ada-jeje napisał(a):
Dogomanko sledz prosze Przeglad Olkuski, w ostatnim ukazaly sie trzy fotki psow, ktore wciaz sa w schronisku. Dzis mialam telefon z pytaniem o jednego z tych psow. Obiecali ze beda wystawiac psy regularnie. :loveu:

Ja również proszę Cię Dogomanko o śledzenie żebym wiedziała, czy wystawili napewno psiaki. Dobrze by było wiedzieć, czy zostały zaadoptowane żeby niepotrzebnie nie dublować ogłoszeń i dać szansę kolejnym bidom.

A o którego psiaczka był telefon?

Posted

Śledze,śledze.;)
W tym przeglądzie ukazał się mój Marcelek (napisali moje stwierdzenie,ze wygląda jak welsh corgi cordian.:diabloti:) ,Klara i Lisiczka.:loveu: A o którego psiaka miałaś telefon? Gdyby była potrzebna wizyta jakaś to wal śmiało do mnie.:evil_lol: Możesz też pisać do mnie o osobach chętnych..kto wie..moze kogś znam i będę mogła Ci powiedzieć co nieco.:eviltong:
Tylko uważaj na babke co mieszka na ulicy Gęsiej ,Barbara bodajrze ma na imie. Baba dzwoniła do mnie w sprawie adopcji kotów , mówiła ,że dzieci przyniosły ogłoszenie,że się doczekać nie mogą itp. Okazało się,ze to jakaś patologiczna rodzina. Dzieciaki sprowadzają bezdomne koty i psy a potem katują je na podwórku itp. Sąsiadka nasza niedaleko niej pracuje i na szczęście w miare wcześnie nas poinformowała. Nawet nie chce myslec co by się z naszymi kociakami u niej stało.:shake:

Posted

dogomanka_ napisał(a):
Śledze,śledze.;)
W tym przeglądzie ukazał się mój Marcelek (napisali moje stwierdzenie,ze wygląda jak welsh corgi cordian.:diabloti:) ,Klara i Lisiczka.:loveu:

To ja wykorzystałam Twoje stwierdzenie tworząc krótki opis do Przeglądu :evil_lol::evil_lol::diabloti:

Wysłałam 3 psiaczki, super, że wszystkie się ukazały w gazecie.

Posted

Następnym razem wyślij więcej.:evil_lol: Mają miejsce w gazecie więc niech umieszczają.:diabloti:
Tylko ludzie piszą,ze to schronisko wraz z ProAnimals postanowiło zająć się adopcją psów i podejzrewam,ze dużo ludzi stwierdzi,iż Pałka jest okej.:roll:

Posted

Dogomanka nie wane co ludzie mysla, wazne ze psy beda znajdowac domy, wiecej jak trzy fotki nie mozna wysylac, tak uzgodnilam z redakcja, oni i tak wystawia tyle zdjec ile beda mieli miejsca. Mam do Ciebie prosbe, bede w Olkuszu we wtorek i chcialam Ci podac troche ulotek o sterylkach zebyscie sie zmowili i porozosili po lecznicach sklepach zoologicznych, do fryzjera itp. Podaj mi na PW jak dysponujesz czasem we wtorek i podaj prosze nr. tel.
Do mnie byl telefon o lisiczke ale hanek tez miala cztery telefony.

Posted

IKA, a poznajesz obrożę którą ma Pumcia? To jest ta, którą kupiłaś dla Dżekiego w prezencie, ale była za duża na niego. Przydała się w końcu :)

Ja miałam telefony o Lisiczkę i o Klarę.

Posted

hanek napisał(a):
IKA, a poznajesz obrożę którą ma Pumcia? To jest ta, którą kupiłaś dla Dżekiego w prezencie, ale była za duża na niego. Przydała się w końcu :)

Tak Hanku od razu ją poznałam, ale nie chciała pisać pierwsza. Ja ją kupiłam mojemu Gustawkowi, ale okazała się za duża, więc sprezentowałam Dżekiemu. Myślę, że Pumce przyniesie ona szczęście tak samo jak Dżekiemu ;)

Posted

IKA & SONIA napisał(a):
A chyba nie zostały adoptowane Lisiczka i Klara? Nie znalazłam info.

Ada-jeje dzisiaj była w schronie, może zwróciła uwagę czy sunie wciąż tam są?

Posted

Ada-jeje napisał(a):
Lisiczka napewno jest nadal w schronie, nie jestem pewna czy nadal jest Kiara, Zdecydowanie ubywa psiakow, na duzym wybiegu samcow jest tylko trzy sztuki.

Tylko trzy? Czy aby napewno poszły one do adopcji?

Posted

Najswiezsze wiadomosci od Kinya, ktora juz wiezie Pume spowrotem do hoteliku po sterylce. Puma nie byla zaciazona, ale miala poczatki ropomacicza i zapalenie uszek. Teraz tylko krotka rechabilitacja malej i domu czas szukac.

Posted

Pani jest z Olkusza, miała już pieska, który odszedł - był chory na raka. Podobno dzieci są uczone, że nie wolno krzywdzić zwierząt i mają obecnie kontakt z psem mamy tej Pani. Podoba się również Trufla - sunia, która jest jeszcze w schronie w OL. Podałam namiary do Ada - jeje. Zobaczymy, czy pani zadzwoni.