nesssssa Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 OSIEDLE KLECZKÓW. ul.Trzebnicka Dziś rano wychodząc z moja sunią na spacer natknęłam się w bramie na jamnika. Stał pod drzwiami moich sąsiadów, coś mu się pomyliło bo nie mieszka tam biedak. Obeszłam z nim całe osiedle i nic. Nigdzie nie ciągnął, nikt go nie kojarzy, jedna pani mówiła, że były kiedyś ogłoszenia o takim zaginionym jamniku, ale już nie wiszą. Był cały mokry i zmarznięty. Zabrałam go do siebie, nakarmiłam. Niestety totalnie nie mam warunków dla niego. Moja suka szczeka na niego cały czas, boje się że w końcu go pogryzie. Mam też dwa koty, w tym jedna znajdę która nie jest również zapoznana z towarzystwem, i mam za mało pomieszczeń żeby jakoś towarzystwo ulokować. Prawdopodobnie wyląduje z nim u weterynarza dzisiaj bo coś prycha, trzęsie się i ma zaczerwienione oczy. Ma na sobie obrożę!!! ale bez żadnej adresówki bo po co. Taka beżowa skórzana obróżka. Postaram się zamieścić fotki, ale moja komórka nie robi ładnych. To jest na moje oko jamnik szorstkowłosy. Bardzo lgnie do piesków. Błagam o jakiś dom tymczasowy albo pomoc w szukaniu, mogę opłacić karmę, ale nie dam rady z dwoma kotami i psami w jednym mieszkaniu, teraz nie mogę z domu wychodzić nawet :| Quote
taxelina Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 dodam go tu: Jamniki i jamnikowate do adopcji.... - Dogomania Forum Quote
nesssssa Posted February 24, 2009 Author Posted February 24, 2009 DZIEKI!!! zaraz jade z nim do weterynarza bo chłopak cały dygoce, nie wiem ile tak biedny w tym sniegu przełaził :/ Quote
DG32 Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 Tak to jest jamnik szorstkowłosy, ale strasznie smutny się wydaje, może po prostu się zgubił. Na ile mniej więcej lat oceniasz psiaka? Quote
nesssssa Posted February 24, 2009 Author Posted February 24, 2009 Musicie wybaczyć mi ich jakość! bo ciemno u mnie i komórka do bani, jak matka z lepszym fonem przyjdzie to porobię jeszcze. Quote
DG32 Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 Obejrzyj go w uszach i pachwinach czy nie ma tatuażu, a jak wybieracie się do weta to niech sprawdzi czy maluch nie ma chipa. Quote
nesssssa Posted February 24, 2009 Author Posted February 24, 2009 no smutny sie wydaje :/ na pewno się zgubił, tylko jak znaleźć właściciela jak żadnej adresówki głąb nie zamieścił. ech, wiek zaraz mi wet pomoże określić bo ja nie mam pojęcia, nie miałam nigdy jamnika. Na pewno nie szczeniak :P jak wrócę od weterynarza napiszę Quote
Isadora7 Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 Jaki sympatyczny szorściak. Kolene biedaczysko :(. Czekamy na informacje, będzie trzeba chłopaka ogłaszać pewnie. Quote
betka-sp Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 to sie bidak zgubił....może jakieś ogłoszenia porozklejać???? gorzej jak uciekł komuś kto przyjechał nad Odre na wały na spacerek...to juz trudniej będzie znaleść właściciela :roll::roll: Quote
nesssssa Posted February 24, 2009 Author Posted February 24, 2009 ma tatuaż!!! też jestem głupek ze nie sprawdziłam, czipa niestety brak, ogólny stan zdrowia dobry, tylko oczko nieco zaropiałe, ale poza tym wszystko ok. Tylko komu mam go zwrócić :| bo pies ciągnie do drzwi tej sąsiadki, cos mu sie w głowie uroilo :| pewnie gdzieś na parterze mieszkał, bo sąsiadka na parterze Quote
betka-sp Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 sprawdz nr. tatuażu....dojdziesz w jakim oddziale był tatuowany...a tam z jakiej jest hodowli....może hodowla ma dane wałściciela /umowę/ ;) Quote
betka-sp Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 a rozmawialaś z sąsiadką??? może ktos u niej był w odwiedzinach z tym pieskiem........... Quote
nesssssa Posted February 24, 2009 Author Posted February 24, 2009 rozmawiałam, dziewczyna pierwszy raz psa na oczy zobaczyła :roll: Quote
betka-sp Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 zczytaj tatuaż....będziemy po ZK szukać ;) Quote
nesssssa Posted February 24, 2009 Author Posted February 24, 2009 za 9 minut dzwonie do wrocławskiego bo oni od 15 maja dyżur Quote
betka-sp Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 nesssssa napisał(a):za 9 minut dzwonie do wrocławskiego bo oni od 15 maja dyżur dzwoń i daj znac co powiedzieli......... Quote
nesssssa Posted February 24, 2009 Author Posted February 24, 2009 tak opolski ZK, tylko że oni dopiero jutro o16 będą odbierać telefony :roll: zadzwonie chyba do schroniska, zapytam czy nikt go nie szukał Quote
DG32 Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 Można spróbować po opolskich hodowlach podzwonić :roll:. Quote
nesssssa Posted February 24, 2009 Author Posted February 24, 2009 :multi::multi::multi: dzwoniłam do schronu!!! jakaś pani dzwoniła w sprawie zgubionego jamnika z tatuazem w uchu!!! jutro rano bedzie do nich dzwonic, tez bez sensu ze namiaru nie podała na siebie. Mam nadzieje ze to wlascicielka chłopaka ;) Quote
betka-sp Posted February 24, 2009 Posted February 24, 2009 nesssssa napisał(a):tak opolski ZK, tylko że oni dopiero jutro o16 będą odbierać telefony :roll: zadzwonie chyba do schroniska, zapytam czy nikt go nie szukał chyba trzeba poczekać....dasz rade go przenocować?? Quote
Recommended Posts