Alicja Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 [quote name='Martyna_i_Bartek'][COLOR=Navy][B]heh:???: tylko co to jest ten glutek i proszek :eviltong: :???:[/B][/COLOR][/quote] [FONT=Arial][COLOR=Black][B] glutek :p { to zargon dogo} to zaparzone ziarna siemienia lnianego .robi się taki ....no glutek ;) a proszek to mielone siemie lniane ... ja posypywałam tym żarełko [/B][/COLOR][/FONT] Quote
Tengusia Posted April 17, 2009 Author Posted April 17, 2009 [quote name='Martyna_i_Bartek'][B][COLOR=navy]Zapraszamy :lol:[/COLOR][/B][/quote] poczekam az Tara sie u was zadomowi na dobre i wtedy wprosze sie na spacerek :grins: Quote
Martyna_i_Bartek Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 [IMG]http://img238.imageshack.us/img238/3697/dscn1445l.jpg[/IMG] [B][COLOR="Navy"]pieszczoszek :loveu:[/COLOR][/B] Quote
Alicja Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 [FONT=Arial][COLOR=Red][B];) dwa [/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Arial][COLOR=Red][B]Widać ze Tara dobrze się u Was czuje :multi::loveu:[/B][/COLOR][/FONT] Quote
Alicja Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 [FONT=Arial][COLOR=Red][B]aaaaa ty tak dajesz Bartkowi bezkarnie miziać Tarę ...przecie miała być Twoja ;)...ja bym była zazdrosna ;):evil_lol:[/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Arial][COLOR=Red][B]Na i już się doczekać nie mogę aż ślicznotkę poznam :loveu:[/B][/COLOR][/FONT] Quote
Martyna_i_Bartek Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 [quote name='Alicja'][FONT=Arial][COLOR=Red][B]aaaaa ty tak dajesz Bartkowi bezkarnie miziać Tarę ...przecie miała być Twoja ;)...ja bym była zazdrosna ;):evil_lol:[/B][/COLOR][/FONT] [/QUOTE] [COLOR="Navy"][B]Jestem zazdosna :angryy: i to jaaaak :eviltong: cały czas przywołuje Bartka do porządku mówiąc: "Misio a jaaaa... :placz:" hehe :eviltong: Tarunia czuje się już o wiele lepiej na spacerku nawet podbiega troche :multi: wrócił jej apetyt ale nie wiemy dlaczego nie chce pić... Jest taka słodka :loveu: ahhhh cudo poprostu :loveu:[/B][/COLOR] [IMG]http://img23.imageshack.us/img23/6687/dscn1450o.jpg[/IMG] Quote
Alicja Posted April 17, 2009 Posted April 17, 2009 [quote name='Tengusia']to niestety nie mija a nasila sie :mad: moj TZ przychodzi i pierw mizia psy a potem jak ma dobry dzien to wita sie ze mna ... czesto jednak o tym momencie zapomina :evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/quote] [FONT=Arial][B]:razz::razz: przecie to norma .... a jak się upomniałam to powiedział że mu zabawki nie przynoszę w pysku i nie merdam ogonem :diabloti::evil_lol: Jak Ona je mokre żarełko to może nie chcieć za dużo pić , jak będzie jadła suche to bedzie potrzebowała wody i sama sobie bedzie dawkowała [/B][/FONT] Quote
Tengusia Posted April 17, 2009 Author Posted April 17, 2009 [quote name='Martyna_i_Bartek'][COLOR=navy][B]Jestem zazdosna :angryy: i to jaaaak :eviltong: cały czas przywołuje Bartka do porządku mówiąc: "Misio a jaaaa... :placz:" hehe :eviltong:[/B][/COLOR] [/quote] to niestety nie mija a nasila sie :mad: moj TZ przychodzi i pierw mizia psy a potem jak ma dobry dzien to wita sie ze mna ... czesto jednak o tym momencie zapomina :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Martyna_i_Bartek Posted April 18, 2009 Posted April 18, 2009 [B][COLOR="Navy"]Mam pytanie ilu gramowe porcje jedzenia powinna dostawac teraz Tara? Nie chce jej dawać za mało ani jej przekarmiać po tej sterylce.[/COLOR][/B] Quote
Alicja Posted April 18, 2009 Posted April 18, 2009 [quote name='Martyna_i_Bartek'][B][COLOR=Navy]Mam pytanie ilu gramowe porcje jedzenia powinna dostawac teraz Tara? Nie chce jej dawać za mało ani jej przekarmiać po tej sterylce.[/COLOR][/B][/quote] [FONT=Arial][COLOR=Red][B] jeśli wejdzie na suche to wg porcjowania , to już zależy od karmy jakie dawkowanie jest Gotowana :hmmmm: ja zawsze dawałam na wyczucie , a o utuczenie póki co chyba nie musisz się martwić , skoro mała chudziuteńka[/B][/COLOR][/FONT] Quote
Martyna_i_Bartek Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 [B][COLOR="Navy"]Ehh nie wiem co robić z tym ogonkiem Tary... bardzo mnie to martwi bo ciągle jak się cieszy uderza nim o wszystko i leci jej krew :-( jej ogon to poprostu jeden wielki strup :crazyeye: wydaje mi się że nawet jak zrobie jej jakiś opatrunek to i tak go ściągnie... co robić? odwiedzic weterynarza?[/COLOR][/B] Quote
Alicja Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 [quote name='Martyna_i_Bartek'][B][COLOR=Navy]Ehh nie wiem co robić z tym ogonkiem Tary... bardzo mnie to martwi bo ciągle jak się cieszy uderza nim o wszystko i leci jej krew :-( jej ogon to poprostu jeden wielki strup :crazyeye: wydaje mi się że nawet jak zrobie jej jakiś opatrunek to i tak go ściągnie... co robić? odwiedzic weterynarza?[/COLOR][/B][/quote] [FONT=Arial][B]Kurcze ... radosna ta nasza dziewczynka ... i krzywdę sobie robi :shake: Dobrze by było faktycznie żeby zobaczył to wet ... może zapytaj o AluSpray ... to taki srebrny opatrunek [/B][/FONT] Quote
Tengusia Posted April 20, 2009 Author Posted April 20, 2009 Tara głupolku przestan juz tym ogonem machac :mad: raz w prawo raz w lewo i starczy :diabloti: Quote
Martyna_i_Bartek Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 [B][COLOR="Navy"]Zaczełam dawać Taruni suche i faktycznie nie je zbyt wiele :roll: A jeśli chodzi o jej zachowanie to ciągle leży i się łasi i nie wiem czy to przez to że ma 8 miesięcy czy to poprustu jest jej urok ale jest taką ciapą zawalatą że szok :eviltong: rozjeżdzą jej się łapki a gryzakiem bawi się jak szczeniak :loveu:[/COLOR][/B] Quote
Alicja Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 [quote name='Martyna_i_Bartek'][B][COLOR=Navy]Zaczełam dawać Taruni suche i faktycznie nie je zbyt wiele :roll: A jeśli chodzi o jej zachowanie to ciągle leży i się łasi i nie wiem czy to przez to że ma 8 miesięcy czy to poprustu jest jej urok ale jest taką ciapą zawalatą że szok :eviltong: rozjeżdzą jej się łapki a gryzakiem bawi się jak szczeniak :loveu:[/COLOR][/B][/quote] [FONT=Arial][COLOR=Red][B] [COLOR=Black]ciesz się , że masz takie ciapkowate , a nie robiące wielką pardubicką po mieszkaniu ;). Jeśli nie chce jeść suchego dosmaczaj troszeczkę ....mało który pies chce jeść samo suche [/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] Quote
Martyna_i_Bartek Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 [B][COLOR="Navy"]Niestety mam złe wieści... Nie wiem u kogo Tara tak ładnie zostawała sama w domu bo dziś po przyjściu z pracy zastałam w domu pobojowisko... Zniszczyła doszczętnie kilka rzeczy... Jestem wściekła bo skoro w ogłoszeniu pisało że można ją zostawić samą to powinno tak być a niestety tak nie jest... [/COLOR][/B] Quote
Alicja Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 [FONT=Arial][B]Martyna , rozmawiałyśmy na ten temat ...że teraz nie niszczy ... różnie moze być ...że pies się zmienia . W hoteliku byla pod opieką właścicielki i zostawała tam w domu , było wszystko w porzadku . Jeśli jest tak źle to trzeba będzie przyzwyczaić na czas nieobecności do skladanego keneliku , bo to najlepsze rozwiązanie , ani pies wtedy nie wyleguje się w lóżku ani nie zniszczy . Że jesteś wściekła ....rozumię reakcja typowo ludzka , powiedzmy normalna ....ale nie miej pretensji , ze w ogłoszeniu było że nie niszczy , bo najlepiej ułożony pies potrafi w domu zrobić sajgon i o tym też rozmawialiśmy ... [/B][/FONT] [FONT=Arial][B]Pies pod waszą nieobecność po 1 sze nudził sie po 2 gie tęsknił ... widać się z wami zżyła .[/B][/FONT] Quote
Martyna_i_Bartek Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 [B][COLOR="Navy"]Ehh... zawsze uważałam trzymanie psa w keneliku za ostateczność... Ale zdaje sobie sprawe z tego że masz racje i to bedzie najlepsze wyjście... Troche mnie poniosło... Ale nie martwcie się nie nakrzyczałam na Tare bo wiem że to nic nie da... Gdzie w Rybniku można kupić kenelik?Są w zoologicznych takie duże?[/COLOR][/B] Quote
Alicja Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 [quote name='Martyna_i_Bartek'][B][COLOR=Navy]Ehh... zawsze uważałam trzymanie psa w keneliku za ostateczność... Ale zdaje sobie sprawe z tego że masz racje i to bedzie najlepsze wyjście... Troche mnie poniosło... Ale nie martwcie się nie nakrzyczałam na Tare bo wiem że to nic nie da... Gdzie w Rybniku można kupić kenelik?Są w zoologicznych takie duże?[/COLOR][/B][/quote] [FONT=Arial][B] chyba nie :shake:...nawet nie wiem .... ale na 100% są na allegro i to w różnych rozmiarach i w różnych cenach ... Co do stosowania klatki ... też tak myślałam dopóki nie pokazano mi na czym polega takie trzymanie psiaka w klatce ... psiak z czasem traktuje ją jako azyl .. musisz też pamiętać by na czas waszej nieobecności dać jej zajęcie , gryzak , kość , pluszaki ...coś czym się zajmie [/B][/FONT] Quote
Alicja Posted April 22, 2009 Posted April 22, 2009 [FONT=Arial][COLOR=Red][B][url=http://www.allegro.pl/search.php?sg=0&string=czarna+klatka]Wyniki wyszukiwania - Aukcje internetowe Allegro[/url] link na allegro [/B][/COLOR][/FONT] Quote
Tengusia Posted April 22, 2009 Author Posted April 22, 2009 [quote name='Martyna_i_Bartek'][B][COLOR=navy]Jestem wściekła bo skoro w ogłoszeniu pisało że można ją zostawić samą to powinno tak być a niestety tak nie jest... [/COLOR][/B][/quote] nie zapominajcie ze tam gdzie Tara byla, byla w towarzystwie 7 psow, nie niszczyla bo miala duze stado ze soba wiec nigdy tak naprawde nie zostawala calkiem sama ... siostra Tary - Tora tez urzadzala takie popisy nie wiem na jakim etapie jest tam nauka zostawania samej w domu ale widac obu suczka brakuje tej umiejetnosci ktora powinny nabywac od szczeniaka :-( watek jej siostry [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f85/torcik-czyli-piekna-pitbullka-red-nose-ma-nowy-dom-131572/index14.html[/URL] mam nadzieje ze dacie sobie rade ;) Quote
Tengusia Posted April 22, 2009 Author Posted April 22, 2009 znalazlam kilka artykulow mam nadzieje ze choc troche wam pomoga ... [URL="http://pies.onet.pl/13,24282,42,nasz_pies_wszystko_gryzie,ekspert_artykul.html"][COLOR=#000000]Nasz pies wszystko gryzie - Zofia Mrzewńska - Onet.pl Pies[/COLOR][/URL] [URL="http://pies.onet.pl/13,23139,42,kastracja__a_niszczenie_w_domu,ekspert_artykul.html"][COLOR=#000000]Niszczenie w domu? - Zofia Mrzewińska - Onet.pl Pies[/COLOR][/URL] [URL="http://pies.onet.pl/13,10181,42,lek_separacyjny_u_niewidomego_psa,ekspert_artykul.html"]Lęk separacyjny u niewidomego psa - Zofia Mrzewińska[/URL] [SIZE=2][URL="http://pies.onet.pl/13,5880,41,pies_demoluje_mieszkanie,ekspert_artykul.html"]Pies demoluje mieszkanie - Andrzej Kłosiński[/URL][/SIZE] Quote
Martyna_i_Bartek Posted April 23, 2009 Posted April 23, 2009 [B][COLOR="Navy"]Dziś zostawiłam 3 zabawki i ani jednej nie ruszyła... za to dobrała się do przedłużacza i tak go pogryzła że wybiło korki... nie ma co trzeba kupić tą klatke bo jeszcze coś jej się stanie a tego bym nie zniosła :shake: Tarunia zaczyna ładnie jeść :multi: wczoraj zjadła całą miche :lol: kocham ją :loveu::eviltong:[/COLOR][/B] Quote
Tengusia Posted April 23, 2009 Author Posted April 23, 2009 mysle ze o wiele lepiej byloby zostawic jej jakies uszko wedzone albo kosteczke, moze tym chetniej by sie zainteresowala niz kabelkami :diabloti: Quote
Alicja Posted April 23, 2009 Posted April 23, 2009 [FONT=Arial][B]Tara zdrowieje ...bawi się w elektryka ...klatka na mus [/B][/FONT] Quote
Recommended Posts