monika083 Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 no fajne te cegielki ...czyli ja juz robic nie musze ...bo sie rozpedzilam i zrobilam dwa stojace dyplomy:roll: czekamy na bazarek:cool3: Quote
giselle4 Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 [quote name='monika083']no fajne te cegielki ...czyli ja juz robic nie musze ...bo sie rozpedzilam i zrobilam dwa stojace dyplomy:roll: czekamy na bazarek:cool3:[/quote] No cos Ty dyplomy sie przydadza jak nie na bazarek to dla tego co zakupi najwięcej cegiełek:eviltong: Quote
giselle4 Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 [quote name='gameta']No Kochana - one są idealne :crazyeye::crazyeye::crazyeye: Takie skarby ukrywać :shake: Pomyslę, jak by mozna jeszcze je wykorzystać :roll: Hmmm, ale wiesz, że może się okazać, że koszty wysyłki będą znaczne ? To znaczy jak duuuuużo ludziów kupi :roll: Cóż, najwyżej będziemy bazarkować :eviltong: A ja dziś zamówiłam coś ładnego na bazarek, jak dojdzie to wystawię - znaczy się mi się podobie :oops:[/quote] Jezeli będzie tylko duuuzo kupujących to stane na głowie kasę zdobęde na znaczki i koperty:evil_lol::crazyeye: Tez chcę coś kupic na bazarek ale brakuje mi pomysów juz naprawdę:razz: Teraz uciekam na 2 godzinki czeka specjalista...trzymcie kciuki i podnoscie:loveu::evil_lol::multi: Quote
monika083 Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 [quote name='giselle4']No cos Ty dyplomy sie przydadza jak nie na bazarek to dla tego co zakupi najwięcej cegiełek:eviltong:[/quote] ok to ja zrobie z 20 sztuk, a na znaczki i koperty to juz nie problem..nawet sie zlozymy po pare zloty. A cala akcja cegielkowa sie napewno oplaci. Quote
_ogonek_ Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 Będzie dobrze giselko ;) Ada ci to mówi :evil_lol: Cegiełkowy bazarek może? Hę? Quote
monika083 Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 [quote name='AdaK']Będzie dobrze giselko ;) Ada ci to mówi :evil_lol: Cegiełkowy bazarek może? Hę?[/quote] no to musialabym jakis neutralny teksc w srodku ,bo na tych dwoch co zrobilam wpisalam ,ze dziekujemy za pomoc ....w wyposazeniu salki w dzierzoniowskim schronisku.. Quote
gameta Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 [quote name='monika083']no to musialabym jakis neutralny teksc w srodku ,bo na tych dwoch co zrobilam wpisalam ,ze dziekujemy za pomoc ....w wyposazeniu salki w dzierzoniowskim schronisku..[/quote] Ale przecież ten bazarek właśnie na to - AdaK ma dobrą myśl :multi: Cegiełkowy bazarek na wyposażenie salki - dla najchojniejszych darczyńców kolorowe dyplomu od Ciebie :multi: Quote
_ogonek_ Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 darczyńco! W imieniu psów pragniemy Ci podziękować za okazane serce i wyrozumiałość. Liczymy, że jeszcze nie raz pomożesz zwierzętom. Urządzanie salki operacyjnej to bardzo poważne i kosztowne przedsięwzięcie, a ty pomagasz nam w tym. Dziękujemy! ______________ Oby tyko ikt nie zbankrutował drukując taką ilość badzieiwa :evil_lol: Co do pomyłki z pieniędzmi. Mogą one zostać przesłane, ale przystań musi otrzymać listownie (ze dwa trzy zdania jak to mi an powiedział :evil_lol:) oświadczenie żę w wyniku pomylki i tak dalej, no i podac też numer konta schroniska i podstawowe dane. Giselko czy mogłabyś załatwić mi pieczątkę i podpis pana prezesa a ja wyślę list (ewentualnie zeskanuj) a ja wydrukluję i wyślę na koszt własny. Kurcze ile z tym zamieszania :roll: Quote
gameta Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 [quote name='AdaK']darczyńco! W imieniu psów pragniemy Ci podziękować za okazane serce i wyrozumiałość. Liczymy, że jeszcze nie raz pomożesz zwierzętom. Urządzanie salki operacyjnej to bardzo poważne i kosztowne przedsięwzięcie, a ty pomagasz nam w tym. Dziękujemy! ______________ Oby tyko ikt nie zbankrutował drukując taką ilość badzieiwa :evil_lol: Co do pomyłki z pieniędzmi. Mogą one zostać przesłane, ale przystań musi otrzymać listownie (ze dwa trzy zdania jak to mi an powiedział :evil_lol:) oświadczenie żę w wyniku pomylki i tak dalej, no i podac też numer konta schroniska i podstawowe dane. Giselko czy mogłabyś załatwić mi pieczątkę i podpis pana prezesa a ja wyślę list (ewentualnie zeskanuj) a ja wydrukluję i wyślę na koszt własny. Kurcze ile z tym zamieszania :roll:[/quote] Ada, ale to chyba osoba WPŁACAJĄCA musi napisać a nie Azyl, bo tak to wiesz, każde stowarzyszenie by mogło napisać do innego, że pieniądze miały iść tam a nie tu :roll: Quote
monika083 Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 [quote name='gameta']Ale przecież ten bazarek właśnie na to - AdaK ma dobrą myśl :multi: Cegiełkowy bazarek na wyposażenie salki - dla najchojniejszych darczyńców kolorowe dyplomu od Ciebie :multi:[/quote] tak juz zaskoczylam:hmmmm: faktycznie dobry pomysl. [B]AdaK :cool2:[/B] Quote
_ogonek_ Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 [quote name='gameta']Ada, ale to [B]chyba osoba WPŁACAJĄCA[/B] musi napisać a nie Azyl, bo tak to wiesz, każde stowarzyszenie by mogło napisać do innego, że pieniądze miały iść tam a nie tu :roll:[/quote] Mi tam pan powiedział (przynajmniej tak zrozumiałam) że schronisko... Dobra załatwimy to jakoś giselka wróci będzie git :evil_lol: Quote
zuzlikowa Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 No i widzę,że nie próżnowałyście!:lol: Tu aż płonie:angryy::angryy::angryy::angryy: od pomysłów! Ja też szukałam i sprawdzałam...sugestie na allegro cegiełkowe! I...bezpieczniej jest zrobić z wysyłanymi pocztą cegiełkami,choć jest możliwość słania maili:oops:,ale... niech coś odbije komuś i zlikwiduje aukcję,bo nie ma przedmiotu sprzedaży? A zresztą giselle rozwiązała całkowicie problem-[B] te cegiełki są fantastyczne![/B]:lol: O to chodzi!:multi: A teraz dla ostatecznego wyjaśnienia- [B]kupujący cegiełkę[U] pokrywa koszty przesyłki...listem zwykłym w koperci[/U]e[/B]( tj. koszt 1,45 +kilka groszy na kopertę! Więc 2zł nadto wystarcza!) [B]monika083[/B]- nie wysyłam Ci żadnych przykładowych cegiełków ni dyplomów:eviltong:,bo Twoje są...słodkie! Małe dziełka! I to jest w tym najpiękniejsze!Po co masz se zaśmiecać głowę? I mogą być wielkości połowy kartki A-4 (czyli ...[B]mogą być formatu A-5[/B]), bo takie koperty też można kupić,a ich wysłanie kosztuje też[B] tylko 1,45zł[/B]. Sama koperta nie jest droższa niż 55gr! Wysyłam je regularnie! [SIZE=3][B]Tak więc 2zł w zupełności wystarczy!!!!:lol: I za wysyłkę zapłaci kupujący![/B][/SIZE]:lol: A cegiełkowy bazarek to świetna myśl!!![B] Może wziąźć i cegiełki od giselle ..[SIZE=3].te za 2zł?[/SIZE]??[/B]:loveu: Po co się mają poniewierać niewykorzystane? No to zabieram się do roboty! Quote
_ogonek_ Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 uuu zuzlik jakie szybkie działanie :-o Będzie dobrze :cool: Oświadczenie się załatwi. Giselko dałoby radę to na niedzielę? Może przy odbiorze darów wręczysz mi pismo a ja pójdę na pocztę i wyślę dla tego przytuliska tekst już wymyślam :cool3: Quote
giselle4 Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 [quote name='zuzlikowa']No i widzę,że nie próżnowałyście!:lol: Tu aż płonie:angryy::angryy::angryy::angryy: od pomysłów! Ja też szukałam i sprawdzałam...sugestie na allegro cegiełkowe! I...bezpieczniej jest zrobić z wysyłanymi pocztą cegiełkami,choć jest możliwość słania maili:oops:,ale... niech coś odbije komuś i zlikwiduje aukcję,bo nie ma przedmiotu sprzedaży? A zresztą giselle rozwiązała całkowicie problem-[B] te cegiełki są fantastyczne![/B]:lol: O to chodzi!:multi: A teraz dla ostatecznego wyjaśnienia- [B]kupujący cegiełkę[U] pokrywa koszty przesyłki...listem zwykłym w koperci[/U]e[/B]( tj. koszt 1,45 +kilka groszy na kopertę! Więc 2zł nadto wystarcza!) [B]monika083[/B]- nie wysyłam Ci żadnych przykładowych cegiełków ni dyplomów:eviltong:,bo Twoje są...słodkie! Małe dziełka! I to jest w tym najpiękniejsze!Po co masz se zaśmiecać głowę? I mogą być wielkości połowy kartki A-4 (czyli ...[B]mogą być formatu A-5[/B]), bo takie koperty też można kupić,a ich wysłanie kosztuje też[B] tylko 1,45zł[/B]. Sama koperta nie jest droższa niż 55gr! Wysyłam je regularnie! [SIZE=3][B]Tak więc 2zł w zupełności wystarczy!!!!:lol:[/B][/SIZE] [B][SIZE=3]I za wysyłkę zapłaci kupujący![/SIZE][/B]:lol: A cegiełkowy bazarek to świetna myśl!!! [B]Może wziąźć i cegiełki od giselle ..[SIZE=3].te za 2zł?[/SIZE]??[/B]:loveu: Po co się mają poniewierać niewykorzystane? No to zabieram się do roboty![/quote] [COLOR=red]To teraz prosze mi powidziec[jak chłop krowie na rowie][/COLOR] [COLOR=#ff0000]czy te cegiełki są dobre[/COLOR] [COLOR=#ff0000]i czy je brac ze schroniska?[/COLOR] [COLOR=#ff0000]Ktore te po 5zl ;[/COLOR] [COLOR=#ff0000]czy te po 2zl.?[/COLOR] [COLOR=#ff0000][/COLOR] [COLOR=#ff0000]Oraz kto zrobi allegro [ja ciemniak]?[/COLOR] [COLOR=#ff0000]i jak rozwięzemy w takim razie sprawtych 2zl za poczte[/COLOR] [COLOR=#ff0000]bo jezeli wszystko przelew ma isc na Azyl[/COLOR] [COLOR=#ff0000]to drugi na 2zl gdzie?[/COLOR] [COLOR=#ff0000][/COLOR] [COLOR=#ff0000]moze lepiej niech ja je wysyłam pod wskazane adresy[/COLOR] [COLOR=#ff0000]Napiszcie jak to widzicie?[/COLOR] [COLOR=#ff0000]Dlaczego dzisiaj aruja sie nie odzywa?:crazyeye:[/COLOR] [COLOR=#ff0000][/COLOR] Quote
gameta Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 [quote name='giselle4'][COLOR=red]To teraz prosze mi powidziec[jak chłop krowie na rowie][/COLOR] [COLOR=#ff0000]czy te cegiełki są dobre[/COLOR] [COLOR=#ff0000]i czy je brac ze schroniska?[/COLOR] [COLOR=#ff0000]Ktore te po 5zl ;[/COLOR] [COLOR=#ff0000]czy te po 2zl.?[/COLOR] [COLOR=#ff0000]Oraz kto zrobi allegro [ja ciemniak]?[/COLOR] [COLOR=#ff0000]i jak rozwięzemy w takim[/COLOR] [COLOR=#ff0000]Napiszcie jak to widzicie?[/COLOR] [COLOR=#ff0000]Dlaczego dzisiaj aruja sie nie odzywa?:crazyeye:[/COLOR] [/quote] 1. Ze schroniska na [B]allegro[/B] bierzesz cegiełki po [B]5zł[/B] 2. Allegro robi Zuzlikowa :loveu: 3. Cegiełki po [B]2zł[/B] możesz wziąć ze schronu i wystawić je tutaj na bazarku (czyli musiałabyś zrobić [B]bazarek[/B] cegiełkowy) 4. No więc jest problem tego 2 zł na przesyłkę - a[U]lbo w aukcji zaznaczone, że za przesyłkę na konto np. Zuzlikowej[/U], albo s[I]chron musiałby za to kupić znaczki i koperty[/I], albo machamy ręką i [B]ktoś (np. ty) sponsoruje te koperty[/B] i znaczki a wtedy więcej kasy idzie na schron 5. Arjunia wczoraj miała kaca a dziś to nie wiem :eviltong: ;) Quote
_ogonek_ Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 A czy nie można zrobic ta, że do każdej cegiełki dodać 2 złote za przesyłkę? I np. ta za 2 kosztowałaby 4 a ta za 5,zł 7.... Nie znam się na tym... Quote
giselle4 Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 [quote name='gameta']1. Ze schroniska na [B]allegro[/B] bierzesz cegiełki po [B]5zł[/B] 2. Allegro robi Zuzlikowa :loveu: 3. Cegiełki po [B]2zł[/B] możesz wziąć ze schronu i wystawić je tutaj na bazarku (czyli musiałabyś zrobić [B]bazarek[/B] cegiełkowy) 4. No więc jest problem tego 2 zł na przesyłkę - a[U]lbo w aukcji zaznaczone, że za przesyłkę na konto np. Zuzlikowej[/U], albo s[I]chron musiałby za to kupić znaczki i koperty[/I], albo machamy ręką i [B]ktoś (np. ty) sponsoruje te koperty[/B] i znaczki a wtedy więcej kasy idzie na schron 5. Arjunia wczoraj miała kaca a dziś to nie wiem :eviltong: ;)[/quote] Rozumiem...Cała kasa niech płynie do Azylu ja place za koperty i znaczki ok? [B][CENTER] [/CENTER] [/B][CENTER][B][FONT=Courier New][/FONT][/B] [/CENTER] Quote
_ogonek_ Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 [quote name='giselle4']Rozumiem...Cała kasa niech płynie do Azylu [B]ja place za koperty i znaczki ok?[/B] [/quote] Jak dla mnie ok, tylko problem w tym czy wcześniej nie zostaniesz bankrutem :eviltong: Quote
giselle4 Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 ...jutro rano lece kupić 500 kopert.... mamy promocje,wiec za grosze;) Zabieram ze schronu cegielki p 5zl i cegiełki po 2zł z tych ostatnich mam zrobic bazarek cegiełkowy zaraz sie biorę:crazyeye: Zuzlikowa wysle Ci te cegiełki jutro,ciezko pracuje monika tez pracuje gametka ciezko pracuje arjuna ciezko pracuje niech ktos podnosi bazarki bo biore sie do pracy:cool3: Ada napisz ten tekst i wyslij na pv...to przywioze Ci podpisany.:evil_lol: Quote
arjuna Posted February 23, 2009 Author Posted February 23, 2009 [quote name='giselle4'] [COLOR=#ff0000]Napiszcie jak to widzicie?[/COLOR] [COLOR=#ff0000]Dlaczego dzisiaj aruja sie nie odzywa?:crazyeye:[/COLOR] [/quote] Arjuna wreszcie wyzdrowiała i do pracy poszła:P i dziś nie ma kaca:lol: A teraz wróciła i: Stół za 2100 jest najtańszy, a przy tym bardzo fajny-wiec sie piszemy na cos takiego. Gdyby okazało się, że gdzieś ktoś może nam sprzedac podobny np. używany za 1600-byłoby bosko. Co do allegro: zróbmy tak: cegiełka niech kosztuje 5zł+2 zł przesyłka)czyli każdy wpłaca 7 zł na konto azylu. Osoba, która cegiełki będzie wysyłac niechaj kupi na allegro małe koperty-sprzedaja jes w duzych ilościach za grosze, a ja zwróce za to pieniądze-tylko niechaj ta osoba mi numer konta poda na pm. madcat-Bardzo bardzo dziękuję!!! idę porozsyłac zdjecie chust i fartuchów po innych forach.:loveu: Monika-super dyplomik zrobiłaś, jeśli chcesz: będziesz mogła je powysyłać niektórym z darczyńców, bo robota piękna. na dzień disiejszy mamy: deklaracje wplaty od znajomej 200$, ode mnie, z bazarków, będzie z cegiełek, cały czas idą drobne wplaty na konto azylu. Za miesiac najpóźniej powinnyśmy mieć pełną kwotę. Jesli nie uzbieramy na ten stół, to jesteśmy ciamajdy:lol: Kto wie-może da sie uzbierać wiecej-wtedy kupimy od razu lightbox. Quote
_ogonek_ Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 arjuna, kurczę ty to potrafisz ludzi pogonić do roboty :evil_lol: Na stół uzbieramy. Musimy. Co do tego stólu z firmy Mestrukton, to chyba faktycznie na głowy poupadali... Może w jakiś sposób zaangażować w akcję placówki oświatowe? (Czytaj szkoły, np ta do której chodzę) Tyle, że nie mam pomysłu jak... Przyszło mi tylko do głowy takie coś; Napisałabym piękny apel, a giselka (jeśli mogłaby) napisałaby oświadczenie że kasa nie pójdzie w błoto tylko na schronisko. Uczniowie wrzucaliby do puszek (?) lub też skarbonek (?) po 9 groszy (mało i brzmi zachęcająco :cool3: nawet młode pokolenie przelicza już kasę hihi :evil_lol:) . Potem wpłaciłabym na konto schroniska (osobiście,. pośrednikom coś ostatnio nie wierzę :eviltong:) i otrzymałabym potiwerdzenie wpłaty. Czy coś takiego odpowiada? Tylko zanim zaanagażowałabym szkołę musiałabym miec takie oświadczenie, po prostu mi nie uwierzą. Quote
zuzlikowa Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 [quote name='gameta']1. Ze schroniska na [B]allegro[/B] bierzesz cegiełki po [B]5zł[/B] 2. Allegro robi Zuzlikowa :loveu: 3. Cegiełki po [B]2zł[/B] możesz wziąć ze schronu i wystawić je tutaj na bazarku (czyli musiałabyś zrobić [B]bazarek[/B] cegiełkowy) [B]4. No więc jest problem tego 2 zł na przesyłkę - a[U]lbo w aukcji zaznaczone, że za przesyłkę na konto np. Zuzlikowej[/U], albo s[I]chron musiałby za to kupić znaczki i koperty[/I], albo machamy ręką i [/B][B]ktoś (np. ty) sponsoruje te koperty i znaczki a wtedy więcej kasy idzie na schron[/B] 5. Arjunia wczoraj miała kaca a dziś to nie wiem :eviltong: ;)[/quote] Dokładnie tak!:loveu: Tylko uwaga do punktu 4! Lepiej ,żeby cała kwota szła na jedno konto( koszt cegiełek + 2zł na wysyłkę). Lepiej,żeby cegiełki rozsyłał ten kto może sprawdzić czy pieniążki wpłynęły( padło chyba na Ciebie giselle:cool3:). I...[B]"albo s[I]chron musiałby za to kupić znaczki i koperty[/I], albo machamy ręką i [/B][B]ktoś (np. ty) sponsoruje te koperty i znaczki a wtedy więcej kasy idzie na schron[/B]" Acha!- nieważne ile kto kupi cegiełek,koszt wysyłki wynosi 2zł. Teraz znikam! Popodnoście bazarek. Plisssss Quote
_ogonek_ Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 zuzliczku good night :loveu: no to jak moja propozycja? Dobra, ok średnia czy do d... ? Quote
zuzlikowa Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 Teraz dopiero zauważyłam!:crazyeye: [SIZE=3][B]Gisellko[/B], [B][COLOR=Red]nie wysyłaj [/COLOR][/B]mi tych cegiełek,ani kopert,ani znaczków! Ty je powysyłasz jak sprawdzisz czy pieniądze dotarły...po skończonej aukcji! Ja po zakończonej aukcji, wyślę Ci mailem adresy ludzi i ilość kupionych przez nich cegiełek![/SIZE] Teraz je po prostu schowaj,żeby nie znikły! I tyle! Lecę robić allegro! Niech ktoś rzuca bazarkami!:loveu: Aduś...pomysł bdb...a nawet celujący!:lol: Niech będzie też owocny!Zawsze wierzyłam w młodych!:lol::lol::lol: Dobranocka! Quote
_ogonek_ Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 Wszystkiego popilnuję, swojego ubrania również :evil_lol::evil_lol: Quote
Recommended Posts