Jump to content
Dogomania

GaBINET "DAGO" RUSZYŁ!!!STÓŁ OPERACYJNY KUPIONY I ZWIERZĘTA SA RATOWANE. DZIEKUJEMY!!

Recommended Posts

• Replies 880
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='monika083']no fajne te cegielki ...czyli ja juz robic nie musze ...bo sie rozpedzilam i zrobilam dwa stojace dyplomy:roll:

czekamy na bazarek:cool3:[/quote]
No cos Ty
dyplomy sie przydadza jak nie na bazarek
to dla tego co zakupi najwięcej cegiełek:eviltong:

Posted

[quote name='gameta']No Kochana - one są idealne :crazyeye::crazyeye::crazyeye: Takie skarby ukrywać :shake:
Pomyslę, jak by mozna jeszcze je wykorzystać :roll:

Hmmm, ale wiesz, że może się okazać, że koszty wysyłki będą znaczne ? To znaczy jak duuuuużo ludziów kupi :roll:
Cóż, najwyżej będziemy bazarkować :eviltong: A ja dziś zamówiłam coś ładnego na bazarek, jak dojdzie to wystawię - znaczy się mi się podobie :oops:[/quote]

Jezeli będzie tylko duuuzo kupujących
to stane na głowie kasę zdobęde na znaczki i koperty:evil_lol::crazyeye:
Tez chcę coś kupic na bazarek
ale brakuje mi pomysów juz naprawdę:razz:
Teraz uciekam na 2 godzinki
czeka specjalista...trzymcie kciuki i podnoscie:loveu::evil_lol::multi:

Posted

[quote name='giselle4']No cos Ty
dyplomy sie przydadza jak nie na bazarek
to dla tego co zakupi najwięcej cegiełek:eviltong:[/quote]

ok to ja zrobie z 20 sztuk,

a na znaczki i koperty to juz nie problem..nawet sie zlozymy po pare zloty. A cala akcja cegielkowa sie napewno oplaci.

Posted

[quote name='AdaK']Będzie dobrze giselko ;)
Ada ci to mówi :evil_lol:
Cegiełkowy bazarek może?
Hę?[/quote]

no to musialabym jakis neutralny teksc w srodku ,bo na tych dwoch co zrobilam wpisalam ,ze dziekujemy za pomoc ....w wyposazeniu salki w dzierzoniowskim schronisku..

Posted

[quote name='monika083']no to musialabym jakis neutralny teksc w srodku ,bo na tych dwoch co zrobilam wpisalam ,ze dziekujemy za pomoc ....w wyposazeniu salki w dzierzoniowskim schronisku..[/quote]

Ale przecież ten bazarek właśnie na to - AdaK ma dobrą myśl :multi: Cegiełkowy bazarek na wyposażenie salki - dla najchojniejszych darczyńców kolorowe dyplomu od Ciebie :multi:

Posted

darczyńco!
W imieniu psów pragniemy Ci podziękować za okazane serce i wyrozumiałość. Liczymy, że jeszcze nie raz pomożesz zwierzętom. Urządzanie salki operacyjnej to bardzo poważne i kosztowne przedsięwzięcie, a ty pomagasz nam w tym.
Dziękujemy!

Co do pomyłki z pieniędzmi. Mogą one zostać przesłane, ale przystań musi otrzymać listownie (ze dwa trzy zdania jak to mi an powiedział :evil_lol:) oświadczenie żę w wyniku pomylki i tak dalej, no i podac też numer konta schroniska i podstawowe dane. Giselko czy mogłabyś załatwić mi pieczątkę i podpis pana prezesa a ja wyślę list (ewentualnie zeskanuj) a ja wydrukluję i wyślę na koszt własny.
Kurcze ile z tym zamieszania :roll:

Posted

[quote name='AdaK']darczyńco!
W imieniu psów pragniemy Ci podziękować za okazane serce i wyrozumiałość. Liczymy, że jeszcze nie raz pomożesz zwierzętom. Urządzanie salki operacyjnej to bardzo poważne i kosztowne przedsięwzięcie, a ty pomagasz nam w tym.
Dziękujemy!

Co do pomyłki z pieniędzmi. Mogą one zostać przesłane, ale przystań musi otrzymać listownie (ze dwa trzy zdania jak to mi an powiedział :evil_lol:) oświadczenie żę w wyniku pomylki i tak dalej, no i podac też numer konta schroniska i podstawowe dane. Giselko czy mogłabyś załatwić mi pieczątkę i podpis pana prezesa a ja wyślę list (ewentualnie zeskanuj) a ja wydrukluję i wyślę na koszt własny.
Kurcze ile z tym zamieszania :roll:[/quote]

Ada, ale to chyba osoba WPŁACAJĄCA musi napisać a nie Azyl, bo tak to wiesz, każde stowarzyszenie by mogło napisać do innego, że pieniądze miały iść tam a nie tu :roll:

Posted

[quote name='gameta']Ale przecież ten bazarek właśnie na to - AdaK ma dobrą myśl :multi: Cegiełkowy bazarek na wyposażenie salki - dla najchojniejszych darczyńców kolorowe dyplomu od Ciebie :multi:[/quote]

tak juz zaskoczylam:hmmmm:

faktycznie dobry pomysl. [B]AdaK :cool2:[/B]

Posted

[quote name='gameta']Ada, ale to [B]chyba osoba WPŁACAJĄCA[/B] musi napisać a nie Azyl, bo tak to wiesz, każde stowarzyszenie by mogło napisać do innego, że pieniądze miały iść tam a nie tu :roll:[/quote]
Mi tam pan powiedział (przynajmniej tak zrozumiałam) że schronisko... Dobra załatwimy to jakoś giselka wróci będzie git :evil_lol:

Posted

No i widzę,że nie próżnowałyście!:lol: Tu aż płonie:angryy::angryy::angryy::angryy: od pomysłów!

Ja też szukałam i sprawdzałam...sugestie na allegro cegiełkowe!

I...bezpieczniej jest zrobić z wysyłanymi pocztą cegiełkami,choć jest możliwość słania maili:oops:,ale... niech coś odbije komuś i zlikwiduje aukcję,bo nie ma przedmiotu sprzedaży?
A zresztą giselle rozwiązała całkowicie problem-[B] te cegiełki są fantastyczne![/B]:lol: O to chodzi!:multi:

A teraz dla ostatecznego wyjaśnienia- [B]kupujący cegiełkę[U] pokrywa koszty przesyłki...listem zwykłym w koperci[/U]e[/B]( tj. koszt 1,45 +kilka groszy na kopertę! Więc 2zł nadto wystarcza!)

[B]monika083[/B]- nie wysyłam Ci żadnych przykładowych cegiełków ni dyplomów:eviltong:,bo Twoje są...słodkie! Małe dziełka! I to jest w tym najpiękniejsze!Po co masz se zaśmiecać głowę?
I mogą być wielkości połowy kartki A-4 (czyli ...[B]mogą być formatu A-5[/B]), bo takie koperty też można kupić,a ich wysłanie kosztuje też[B] tylko 1,45zł[/B].
Sama koperta nie jest droższa niż 55gr!
Wysyłam je regularnie!

[SIZE=3][B]Tak więc 2zł w zupełności wystarczy!!!!:lol:
I za wysyłkę zapłaci kupujący![/B][/SIZE]:lol:

A cegiełkowy bazarek to świetna myśl!!![B]
Może wziąźć i cegiełki od giselle ..[SIZE=3].te za 2zł?[/SIZE]??[/B]:loveu: Po co się mają poniewierać niewykorzystane?

No to zabieram się do roboty!

Posted

uuu zuzlik jakie szybkie działanie :-o
Będzie dobrze :cool:
Oświadczenie się załatwi.
Giselko dałoby radę to na niedzielę?
Może przy odbiorze darów wręczysz
mi pismo a ja pójdę na pocztę i wyślę dla tego przytuliska
tekst już wymyślam :cool3:

Posted

[quote name='zuzlikowa']No i widzę,że nie próżnowałyście!:lol: Tu aż płonie:angryy::angryy::angryy::angryy: od pomysłów!

Ja też szukałam i sprawdzałam...sugestie na allegro cegiełkowe!

I...bezpieczniej jest zrobić z wysyłanymi pocztą cegiełkami,choć jest możliwość słania maili:oops:,ale... niech coś odbije komuś i zlikwiduje aukcję,bo nie ma przedmiotu sprzedaży?
A zresztą giselle rozwiązała całkowicie problem-[B] te cegiełki są fantastyczne![/B]:lol: O to chodzi!:multi:

A teraz dla ostatecznego wyjaśnienia- [B]kupujący cegiełkę[U] pokrywa koszty przesyłki...listem zwykłym w koperci[/U]e[/B]( tj. koszt 1,45 +kilka groszy na kopertę! Więc 2zł nadto wystarcza!)

[B]monika083[/B]- nie wysyłam Ci żadnych przykładowych cegiełków ni dyplomów:eviltong:,bo Twoje są...słodkie! Małe dziełka! I to jest w tym najpiękniejsze!Po co masz se zaśmiecać głowę?
I mogą być wielkości połowy kartki A-4 (czyli ...[B]mogą być formatu A-5[/B]), bo takie koperty też można kupić,a ich wysłanie kosztuje też[B] tylko 1,45zł[/B].
Sama koperta nie jest droższa niż 55gr!
Wysyłam je regularnie!

[SIZE=3][B]Tak więc 2zł w zupełności wystarczy!!!!:lol:[/B][/SIZE]
[B][SIZE=3]I za wysyłkę zapłaci kupujący![/SIZE][/B]:lol:

A cegiełkowy bazarek to świetna myśl!!!
[B]Może wziąźć i cegiełki od giselle ..[SIZE=3].te za 2zł?[/SIZE]??[/B]:loveu: Po co się mają poniewierać niewykorzystane?

No to zabieram się do roboty![/quote]

[COLOR=red]To teraz prosze mi powidziec[jak chłop krowie na rowie][/COLOR]
[COLOR=#ff0000]czy te cegiełki są dobre[/COLOR]
[COLOR=#ff0000]i czy je brac ze schroniska?[/COLOR]

[COLOR=#ff0000]Ktore te po 5zl ;[/COLOR]
[COLOR=#ff0000]czy te po 2zl.?[/COLOR]
[COLOR=#ff0000][/COLOR]

[COLOR=#ff0000]Oraz kto zrobi allegro [ja ciemniak]?[/COLOR]
[COLOR=#ff0000]i jak rozwięzemy w takim razie sprawtych 2zl za poczte[/COLOR]
[COLOR=#ff0000]bo jezeli wszystko przelew ma isc na Azyl[/COLOR]
[COLOR=#ff0000]to drugi na 2zl gdzie?[/COLOR]
[COLOR=#ff0000][/COLOR]
[COLOR=#ff0000]moze lepiej niech ja je wysyłam pod wskazane adresy[/COLOR]

[COLOR=#ff0000]Napiszcie jak to widzicie?[/COLOR]
[COLOR=#ff0000]Dlaczego dzisiaj aruja sie nie odzywa?:crazyeye:[/COLOR]
[COLOR=#ff0000][/COLOR]

Posted

[quote name='giselle4'][COLOR=red]To teraz prosze mi powidziec[jak chłop krowie na rowie][/COLOR]
[COLOR=#ff0000]czy te cegiełki są dobre[/COLOR]
[COLOR=#ff0000]i czy je brac ze schroniska?[/COLOR]

[COLOR=#ff0000]Ktore te po 5zl ;[/COLOR]
[COLOR=#ff0000]czy te po 2zl.?[/COLOR]

[COLOR=#ff0000]Oraz kto zrobi allegro [ja ciemniak]?[/COLOR]
[COLOR=#ff0000]i jak rozwięzemy w takim[/COLOR]

[/quote]

1. Ze schroniska na [B]allegro[/B] bierzesz cegiełki po [B]5zł[/B]
2. Allegro robi Zuzlikowa :loveu:
3. Cegiełki po [B]2zł[/B] możesz wziąć ze schronu i wystawić je tutaj na bazarku (czyli musiałabyś zrobić [B]bazarek[/B] cegiełkowy)
4. No więc jest problem tego 2 zł na przesyłkę - a[U]lbo w aukcji zaznaczone, że za przesyłkę na konto np. Zuzlikowej[/U], albo s[I]chron musiałby za to kupić znaczki i koperty[/I], albo machamy ręką i [B]ktoś (np. ty) sponsoruje te koperty[/B] i znaczki a wtedy więcej kasy idzie na schron
5. Arjunia wczoraj miała kaca a dziś to nie wiem :eviltong: ;)

Posted

[quote name='gameta']1. Ze schroniska na [B]allegro[/B] bierzesz cegiełki po [B]5zł[/B]
3. Cegiełki po [B]2zł[/B] możesz wziąć ze schronu i wystawić je tutaj na bazarku (czyli musiałabyś zrobić [B]bazarek[/B] cegiełkowy)
4. No więc jest problem tego 2 zł na przesyłkę - a[U]lbo w aukcji zaznaczone, że za przesyłkę na konto np. Zuzlikowej[/U], albo s[I]chron musiałby za to kupić znaczki i koperty[/I], albo machamy ręką i [B]ktoś (np. ty) sponsoruje te koperty[/B] i znaczki a wtedy więcej kasy idzie na schron
5. Arjunia wczoraj miała kaca a dziś to nie wiem :eviltong: ;)[/quote]

Rozumiem...Cała kasa niech płynie do Azylu
ja place za koperty i znaczki
ok?
[B][CENTER] [/CENTER]
[/B][CENTER][B][FONT=Courier New][/FONT][/B] [/CENTER]

Posted

[quote name='giselle4']Rozumiem...Cała kasa niech płynie do Azylu
[B]ja place za koperty i znaczki
ok?[/B]
[/quote]
Jak dla mnie ok, tylko problem w tym czy wcześniej nie zostaniesz bankrutem :eviltong:

Posted

...jutro rano lece kupić 500 kopert....
mamy promocje,wiec za grosze;)
Zabieram ze schronu cegielki p 5zl i cegiełki po 2zł
z tych ostatnich mam zrobic bazarek cegiełkowy
zaraz sie biorę:crazyeye:
Zuzlikowa wysle Ci te cegiełki jutro,ciezko pracuje
monika tez pracuje
gametka ciezko pracuje
arjuna ciezko pracuje
niech ktos podnosi bazarki
bo biore sie do pracy:cool3:
Ada napisz ten tekst i wyslij na pv...to przywioze Ci podpisany.:evil_lol:

Posted

[quote name='giselle4']
[/quote]

Arjuna wreszcie wyzdrowiała i do pracy poszła:P i dziś nie ma kaca:lol:
A teraz wróciła i:

Stół za 2100 jest najtańszy, a przy tym bardzo fajny-wiec sie piszemy na cos takiego.
Gdyby okazało się, że gdzieś ktoś może nam sprzedac podobny np. używany za 1600-byłoby bosko.

Co do allegro: zróbmy tak: cegiełka niech kosztuje 5zł+2 zł przesyłka)czyli każdy wpłaca 7 zł na konto azylu.
Osoba, która cegiełki będzie wysyłac niechaj kupi na allegro małe koperty-sprzedaja jes w duzych ilościach za grosze, a ja zwróce za to pieniądze-tylko niechaj ta osoba mi numer konta poda na pm.

madcat-Bardzo bardzo dziękuję!!! idę porozsyłac zdjecie chust i fartuchów po innych forach.:loveu:

Monika-super dyplomik zrobiłaś, jeśli chcesz: będziesz mogła je powysyłać niektórym z darczyńców, bo robota piękna.

na dzień disiejszy mamy: deklaracje wplaty od znajomej 200$, ode mnie, z bazarków, będzie z cegiełek, cały czas idą drobne wplaty na konto azylu.
Za miesiac najpóźniej powinnyśmy mieć pełną kwotę.

Jesli nie uzbieramy na ten stół, to jesteśmy ciamajdy:lol:
Kto wie-może da sie uzbierać wiecej-wtedy kupimy od razu lightbox.

Posted

arjuna, kurczę ty to potrafisz ludzi pogonić do roboty :evil_lol: Na stół uzbieramy. Musimy. Co do tego stólu z firmy Mestrukton, to chyba faktycznie na głowy poupadali... Może w jakiś sposób zaangażować w akcję placówki oświatowe? (Czytaj szkoły, np ta do której chodzę) Tyle, że nie mam pomysłu jak... Przyszło mi tylko do głowy takie coś; Napisałabym piękny apel, a giselka (jeśli mogłaby) napisałaby oświadczenie że kasa nie pójdzie w błoto tylko na schronisko. Uczniowie wrzucaliby do puszek (?) lub też skarbonek (?) po 9 groszy (mało i brzmi zachęcająco :cool3: nawet młode pokolenie przelicza już kasę hihi :evil_lol:) . Potem wpłaciłabym na konto schroniska (osobiście,. pośrednikom coś ostatnio nie wierzę :eviltong:) i otrzymałabym potiwerdzenie wpłaty.
Czy coś takiego odpowiada? Tylko zanim zaanagażowałabym szkołę musiałabym miec takie oświadczenie, po prostu mi nie uwierzą.

Posted

[quote name='gameta']1. Ze schroniska na [B]allegro[/B] bierzesz cegiełki po [B]5zł[/B]
[B]4. No więc jest problem tego 2 zł na przesyłkę - a[U]lbo w aukcji zaznaczone, że za przesyłkę na konto np. Zuzlikowej[/U], albo s[I]chron musiałby za to kupić znaczki i koperty[/I], albo machamy ręką i [/B][B]ktoś (np. ty) sponsoruje te koperty i znaczki a wtedy więcej kasy idzie na schron[/B]
5. Arjunia wczoraj miała kaca a dziś to nie wiem :eviltong: ;)[/quote]

Dokładnie tak!:loveu:

Tylko uwaga do punktu 4!
Lepiej ,żeby cała kwota szła na jedno konto( koszt cegiełek + 2zł na wysyłkę).
Lepiej,żeby cegiełki rozsyłał ten kto może sprawdzić czy pieniążki wpłynęły( padło chyba na Ciebie giselle:cool3:).
I...[B]"albo s[I]chron musiałby za to kupić znaczki i koperty[/I], albo machamy ręką i [/B][B]ktoś (np. ty) sponsoruje te koperty i znaczki a wtedy więcej kasy idzie na schron[/B]"

Acha!- nieważne ile kto kupi cegiełek,koszt wysyłki wynosi 2zł.

Teraz znikam!
Popodnoście bazarek. Plisssss

Posted

Teraz dopiero zauważyłam!:crazyeye:

[SIZE=3][B]Gisellko[/B], [B][COLOR=Red]nie wysyłaj [/COLOR][/B]mi tych cegiełek,ani kopert,ani znaczków!
Ty je powysyłasz jak sprawdzisz czy pieniądze dotarły...po skończonej aukcji!
Ja po zakończonej aukcji, wyślę Ci mailem adresy ludzi i ilość kupionych przez nich cegiełek![/SIZE]
Teraz je po prostu schowaj,żeby nie znikły! I tyle!

Lecę robić allegro!
Niech ktoś rzuca bazarkami!:loveu:

Aduś...pomysł bdb...a nawet celujący!:lol:
Niech będzie też owocny!Zawsze wierzyłam w młodych!:lol::lol::lol:
Dobranocka!