Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Jussi&Toffi'][FONT=Comic Sans MS]:helo: halo halo![/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Wnioskuję, że nikt z Was nie miał styczności z czymś takim:roll:, albo inaczej - nikt z czytających :roll:.[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Sądziłam i miałam nadzieję, że cosik mi poradzicie...[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Ostatnimi czasy troszku spadło na mnie tych zmartwień i pewnie co poniektórych drażnią moje pytania:-( .[/FONT][/quote]

Może jej coś brakuje tzn jakichś witamin czy minerałów,już to było w jakimś temacie ale nie pamiętam dokładnie gdzie ...

Posted

Tak, masz rację - było...
2 lata temu [B]Adiraja[/B] (w temacie witaminy, suplementy, odżywki) wspomniała, że ma taki problem z noskiem swojej suni - wet stwierdził, że czegoś brakuje w organiźmie, ale czego i jak temu zaradzić już nie wiedział... i to tyle, ani nikt tego nie komentował, ani też sama [B]Adiraja[/B] do tego nie wracała.
Trudno więc wyciągnąć z tego jakieś wnioski:roll:
Toffi do niedawna dostawała witaminy i osobno wapno, je royala - zatem nie wiem w czym problem...

Posted

[FONT=Comic Sans MS]O Jezu - dlaczego Ty jesteś taka nerwowa?![/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Grzecznie zapytałam...[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Nie mam ochoty kolejny raz tłumaczyć jak się sprawa przedstawia w moim mieście z "godnymi" wetami..., a sądziłam, że na forum można też się czegoś dowiedzieć. Ty chyba też nie od zawsze byłaś tak dobrze o wszystkim poinformowana, prawda?[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Tak źle i tak nie dobrze!!![/FONT]

Posted

A możesz podać jakieś konkrety?... Są rzeczy, o które można zapytać/skonsultować na forum, a są takie, z którymi idzie się do weterynarza od razu, bo nie ma co bić piany. Nie przypominam sobie abym kiedykolwiek biła takową pianę mając możliwość zapytać weterynarza. Zdrowy rozsądek, pochlebiam sobie, nie jest mi rzeczą kompletnie obcą. Skoro widzisz, że Ci nikt nie odpowiada, a tak Cię to męczy, to po cholerę naciskasz tu i zwlekasz zamiast zapytać kompetentnej osoby?

Posted

O Jezu. Następna.

Tobie chodzi o psa czy o blembolenie na forum? Jak Ci chodzi o psa, to idź do weterynarza. A jak o blembolenie, to sio z tego tematu do knajpy.

Btw, aż przejrzałam swoje posty z całych trzech i pół roku - nigdzie nie znalazłam żadnego, w którym upierałabym się przy zadawaniu bezsensownych pytań z którymi powinno się iść do weterynarza jako jedynej osoby, która się na tym zna. Nawet jeśli na forum jest jakiś weterynarz, na odległość też Ci nic nie poradzi, nie wiem czego oczekujesz.

Posted

A "sio" to takie brzydkie słowo :lol:? Ojej. To pseplasam :lol:.

Kochana, nie dość, że wpisujesz się z pytaniem do topicu o czymś kompletnie innym, to jeszcze ciągniesz jakiś bezsensowny offtop. No dajże spokój.

Posted

[FONT=Comic Sans MS]Po pierwsze: "sio" komu jak komu dla mnie jest nie na miejscu![/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Po drugie: przeprosiłam za umieszczenie mojego pytania w tym topicu i wyjaśniłam - wielu osobom należałoby zwrócić uwage na to samo, a dostaje się tylko mi![/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Po trzecie: ja zadałam pytanie, a Ty "bezsensownie" mnie zaatakowałaś![/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Ty dajże spokój!!![/FONT]

• 3 weeks later...
Posted

a ja mam pytanie w prawdzie nie z sucha skora ale z suchym wloskiem..tzn..kapie mala co tydzien lub 1.5..w szamboie ISB zielone jabluszko.i odzywke tej sama i ma to jest dziwne wloskisuper az do polowy grzbietu na dupci ..tzn konowka grzebietu gdzies 1/4 ma suche wloski i nie wiem czemu..daje jej omegan i zastanawiam sie teraz nad olejkiem norkowym chyba ze w ogole szampon mam zmienic?? co myslicie na ten temat??

Posted

Z tego co ja wiem to niewybarwiony nos jest wada genetyczną i dziedziczną. Nie jest to choroba i dlatego się takiego czegoś nie leczy.
Są odpowiednie kosmetyki aby maskować takie wady na wystawach ale .................
Sędziowie; nie jestem przekonany jak na to patrzą bo kiedyś pies z niewybarwionym nosem stał na lokacie.

Posted

Owczarnio a w jakich proporjach ten oelej stosowac tzn na ten wlos suchu tylko czy na caly i miezac go z woda czy bezposrednio na wloski..i w jakich ilosci chodzi mi o olejek ISB bo tych kosmetykow uzywam co do innych jestem zielona ..

Posted

Kąpiesz psa, odżywkujesz, rozczesujesz na odżywce, spłukujesz, odciskasz w ręcznik. Bierzesz olejek do łapki, kapiesz dwie-trzy kropelki sobie na rękę. Rozcierasz, wcierasz w psa starając się "po całości". Wczesujesz, suszysz. Na koniec powtarzasz to samo i czeszesz ostatni raz. Zawsze lepiej wziąć mniej niż więcej, bo dodać zawsze możesz, a jak zatłuścisz psa przesadnie, to będzie brzydko wyglądał.