nice_girl Posted December 8, 2004 Author Posted December 8, 2004 [...]Redlicki ma za dobre corgi – nasrać mu na buty. Myślisz, ze Cardi dlatego napisała to, co sądzi o M.Redlickim, ponieważwg niej ma on dobre corgi i może stanowić zagrożenie dla jej hodowli?Hmmmm..... Quote
Chima Posted December 8, 2004 Posted December 8, 2004 @stary_psiarz nieładnie, nieładnie - prowokacja w takich czasach. :( :( :( stara gwardia - ta skompromitowana wielokrotnie stara gwardia musi zwyczajnie odejść.nikt im nie dał dożywotnich mandatów. są już lepsi specjaliści od nich dawno czekający na swoją szansę. Pozdrawiam Jarek. Quote
Zeliika Posted December 8, 2004 Posted December 8, 2004 a to ze od 50 lat zajmuje się psami i tworzyła związek a jako sędzia zjeździła pół Europy, to nieważne. Hmm... w perspektywie historii Enronu to rzecywiscie niewazne :wink: Quote
ara Posted December 8, 2004 Posted December 8, 2004 Stary psiarzu Drodzy początkujący, bo sadząc po wpisach o kynologii macie jedynie nikłe pojęcie Czy to ma nas obrazić? Jeżeli tak to źle trafiłeś, dla nikogo nie jest wstydem że zaczyna lub jeszcze(!) czegoś nie wie... A chyba najgorzej odebrałeś krytykę ze strony osób świadomych wad i zalet swoich psów które dostały bzdurne opisy i oburzenie na, delikatnie mówiąc, niewłaściwie zachowujących się sędziów... Ale skoro masz takie doświadczenie to może oświecisz nas czymś więcej niż złośliwościami? Quote
Chima Posted December 8, 2004 Posted December 8, 2004 @ara szkoda czasu i zachodu na miernoty - po co prowokować dalszą dyskusję z nikim. 8) 8) 8) Quote
adda Posted December 8, 2004 Posted December 8, 2004 Bukład tak dobrze się rymuje z Układ że grzech tego nie użyć, a to ze od 50 lat zajmuje się psami i tworzyła związek a jako sędzia zjeździła pół Europy, to nieważne. Może przez te 50 lat nabrała tyle znajomości, że ma komu złote medale i CWC wtryniać :evilbat: Quote
nice_girl Posted December 8, 2004 Author Posted December 8, 2004 Mam odrobinę czasu, więc pozwolę sobie wiecej napisać. Temat jakoś zdechł każdy załatwił co swoje J to ja stary psiarz trochę ożywię atmosferę. Bukład tak dobrze się rymuje z Układ że grzech tego nie użyć, a to ze od 50 lat zajmuje się psami i tworzyła związek a jako sędzia zjeździła pół Europy, to nieważne. Mnie nie obchodzi, ile zjeździła. Mogła nawet odwiedzić Australię z Oceanią włącznie, ale dla mnie to nie jest ważne! Ważne jest to, by rzetelnie wykonywała swoją pracę. Przecież nam, wystawcom, tylko na tym zależy i płacimy za to niemałe pięniądze. Ten temat pokazał, że wcale nie dzieje się dobrze w polskiej kynologii, wiec wypadałoby to zmienić. Sędziowie, którzy to czytają powinni wziąc nasze opinie pod uwagę. To, że Marcinkowska miała pierwsza akity to tym gorzej dla niej. Olszewski ma dobre cavaliery i za jaką rasę się weźmie ma od razu dobre – sflekować dziada!!! Jakim prawem! Redlicki ma za dobre corgi – nasrać mu na buty. Przeczytałeś wszystkie posty, które zostały napisane w tym temacie? Czy chodzi tu o antyreklamę jakichś sędziów-na pewno nie. Zostali tu wymienieni również ci sędziowie, którzy zasługują na szacunek, mam nadzieję, ze takich bedzie więcej. Słowa, które napisałeś tylko po to, by obrazić hodowców, których zresztą bardzo cenię i szanuję, nie wiem , jak skomentować. Zapewniam Cię, ze ich psom źle się nie dzieje. Poza tym zauważ, że zalogowałeś się na forum tylko po to, by obrazić tę hodowlę, będąc anonimowym. A przecież , wiesz do kogo kierowałeś słowa! Wypadałoby, zebyś podpisał się imieniem i nazwiskiem pod tym, co piszesz. Nie proszę o wiele, tylko o odrobinę kultury. Tak już zmieniając temat- gdy kupowałam sukę corgi i zaczynałam zabawę z wystawami, byłam przekonana, że właściciele corgi to jedna , wielka "rodzina". Niestety niemiło się zawiodłam. Ale forum nie jest miejscem do tego, by wyciągać takie sprawy na wierzch. Pozdrawiam, Justyna Olichwier Quote
sheltomaniak Posted December 8, 2004 Posted December 8, 2004 Kochani wydaje mi sie ze to ISTNA PROWOKACJA!! Przeciez sam napisał: Temat jakoś zdechł każdy załatwił co swoje J to ja stary psiarz trochę ożywię atmosferę. Quote
Basenji Posted December 8, 2004 Posted December 8, 2004 Czy jeżeli ktoś ma inny punkt widzenia, to musi to być od razu prowokacja? Zdrówko Quote
Matagi Posted December 8, 2004 Posted December 8, 2004 Kochani wydaje mi sie ze to ISTNA PROWOKACJA!!Przeciez sam napisał: Temat jakoś zdechł każdy załatwił co swoje J to ja stary psiarz trochę ożywię atmosferę. Ojjjjjjjjjj!!!! a może stary_psiarz nie doczekał sie wzmianki o kims,kogo nie lubi i w ten sposób podnosi "zdechnięty temat" i "ożywia atmosferę"?Stary_psiarz ma zarzuty i pretensje do tu piszących hodowców i wystawców,domaga sie tłumaczeń od Cardi,broni sędziów,ale nie komentuje 1 postu w tym temacie,gdzie nastąpiło ewidentne złamanie regulaminu przez 2 sędziów,to coś tu nie tak :oops: :oops: :oops: Jeżeli Cardi ma sie tłumaczyć,to i niech stary_psiarz wytłumaczy sytuacje zaistniałą w poście nr.1 Quote
ursus Posted December 8, 2004 Posted December 8, 2004 nice girl jak chcesz być w rodzinie to po jamnika zapraszam !!!!!! :D na mnie możesz liczyć !!! :D a reszta psom wisi i mają to pod ogonem i to jest najważniejsze !! Quote
Cardi Posted December 8, 2004 Posted December 8, 2004 "Szanowny" Stary Psiarzu : :evilbat: Obraziłeś mnie i moją hodowlę , więc nie mogę zostać obojętna na twoje wyrafinowane, wydumane i przejaskrawione kłamstwa :o Zyczyłabym sobie ,abyś miał odwagę podpisać swoje posty tak jak miałeś odwagę anonimowo mnie obrażać.Myśle , że moja wiedza na temat świata corgi w Polsce jest niemała, więc bardzo chętnie wymienię z tobą uwagi, ale tylko wówczas gdy nie będziesz się ukrywać. :roll: Dziwię sie , że nieustosunkowałeś się do treści mojego postu , w którym zarzucałam M.Redlickiemu jedynie złamanie regulaminu wystaw (czyżby to było niewygodne??) , o innych swoich spostrzeżeniach i wiedzy jak na razie się nie wypowiadałam.W przeciwieństwie do ciebie nie ukrywam się, wstawiam zdjęcia moich psów i piszę o nich oraz podaję adres strony www. A TERAZ KONKRETY: Ty nas cardi na swoje stronki zapraszasz – w dziale corgi – po co??? Żeby pokazać, że w ciągu półtora roku masz trzy mioty od tej samej suki? I to nie małe? To musiała być kryta cieczka w cieczkę. Rzeczywiście RAZ JEDEN kryłam moją suczkę przy kolejnej cieczce .Wynikało to z chęci posiadania szczeniąt nie zimą , a latem , kiedy mam urlop i tym samym dużo więcej czasu na zajęcie sie szczeniętami. Przed podjęciem tej decyzji zasięgłam opinii prowadzącego weterynarza, który stwierdził, iz suka jest w doskonałej kondycji i nie widzi żadnych przeciwskazań. Potwierdzeniem tej opinii jest wygrana mojej suczki na miesiąc przed zarzucanym mi kryciem na MW w Łodzi gdzie została BOS i zdobyła CACIB. Czy suka w złej kondycji fizycznej zdobywa powyższe tytuły??? :o bo za każdym razem tym samym twoim psem. Skoro pies jest wspaniały i daje wspaniałe dzieci , i potomostwo tej pary zdobywa tytuły championów, młodzieżowych championow , zwycięzców Polski, wygrywają rasę i BOG , widzisz Stary Psiarzu jakieś przeciwskazania?? :roll: - po co twój pies pokrył własna córkę? Nie jestem GURU w przeciwieństwie do niektórych (ciebie być moze..........) nie narzucam właścicielom suk z mojej hodowli jakim psem mają kryć, nie ponoszę z tego tytułu zadnych korzyści (odbiory szczeniąt itpitd) w związku z powyższym decyzję o wyborze reproduktora pozostawiam właścicielowi suki . Mogę tylko domniemywać ,iż wybór ten został podyktowany chęcią utrwalenia najlepszych cech mojego psa oraz niewielkim wyborem wsród reproduktorów krajowych. - dlaczego inny twój pies gryzie sędziów na wystawach? TEN rzekomy potwór gryzący sędziow na wystawach to Champion Polski i Węgier, Młodzieżowy Champion Polski, Młodzieżowy Zwyciezca Klubu i RASY posiadający wiele CACIBOW z 3 krajów (ma 2,5 roku i tylko dlatego nie ma Int Ch ) . Jak myślisz ile rąk musiałby pogryźć, aby uzyskać powyższe tytuły?? Jego jednorazowe nerwowe zachowanie na wystawie w Warszawie wynikało z wypadku jakiego doznał w dniu wystawy i tym samym wizyty u weterynarza (na stole) ,który wyciągał mu szkło z łapy . Postawienie go na stół trzy godziny póżniej na ringu miało prawo spowodować jego nerwowość ,aczkolwiek o żadnym pogryzieniu nie było mowy :evilbat: . Jestem szczególnie urażona w tym miejscu ,gdyż moje psy i moja hodowla charakteryzują się tym , że nie ma w nich cienia agresji , wszystkie reproduktory (nawet gdy suka ma cieczke) przebywają razem , nie są pozamykane w innych pomieszczeniach ( jak w Twojej hodowli domniemam) szczenięta cechują się doskonałą psychiką. Na temat agresji u polskich corgi mogłabym bardzo wiele powiedzieć w 25-letniej hodowli corgi w Polsce popełniono wiele błedów . Myślę, ze wielu dogomaniaków byłoby zszokowanych filmem nakręconym na ostaniej klubowej wystawie corgi gdzie TEN gryzący CARDIGAN prowokowany przez sędziego nie wykazał żadnej agresji :evilbat: Pomimo nastawienia sędziegoi próby sprowokowania go, aby wykluczyć go z ringu nie dał sie sporowokowac. czy na wystawie w Warszawie, którą tak dobrze pamiętasz nie wystawiałaś aby suki w cieczce? Masz chyba lepszy nos niż wszystkie psy zgromadzone wokól ringu corgi :o wstydzisz się że z Polski jesteś? nie bardzo wiem o co chodzi w tym stwierdzeniu . Zapewniam Cię że jestem dumna , że jestem Polką, ale nie jestem dumna z tego że mój polski klub corgi jest taki jaki jest. Zadziwiające jest to , że stary psiarz nie odnosi sie do zadnych zarzutów dotyczących złamania regulaminu, omija ten temat szerokim łukiem :roll: a przytacza "wyrafinowane, wydumane i przejaskrawione" zarzuty . Mam nadzieję , że dalsza polemika będzie dotyczyć nie jakiegoś "starego psiarza" z jednym postem, a konkretnej osoby :roll: Izabela Głowacka Quote
cynio6 Posted December 8, 2004 Posted December 8, 2004 Witam wszystkich na forum,jestem nowy ale to co zaczyna się dziać przeraża mnie i muszę też coś dodać ponieważ poniekąd post pana Starego Psiarza w jakimś stopniu też dotyczy mnie i mojej suczki. Otóż streszczę co mam na myśli:Pan Psiarz dodał coś w swojej wypowiedzi na temat krycia córkę ojcem.Tak się składa że chodziło tu o moją sukę.Panie "PSIARKU"to jest moja wyłączna sprawa kim chce kryć moją sukę i nikt nie będzie mi narzucał co mam robić.Z twojch postów wynika że masz doczynienia z Corgi,jesli tak to wiesz doskonale że krąg tej rasy jest bardzo mały.Opnię kto ma rację pozostawiam wszystkim dogomaniakom. Poza tym pozdrawiam wszystkich corgomaniaków.A w szczególności hodowlę Gaucho.. Quote
Izis Posted December 8, 2004 Posted December 8, 2004 To, że Marcinkowska miała pierwsza akity to tym gorzej dla niej. Drodzy początkujący, bo sadząc po wpisach o kynologii macie jedynie nikłe pojęcie a może zamiast czepiać się tych którzy coś osiągnęli czegoś się od nich nauczycie? Bad Boy:) Tak przy okazji - owszem Pani Marcinkowska (skąd inąd nic do niej nie mam) pierwsza sprowadziła do Polski akitę AMERYKAŃSKIEGO. Sama zreszta przepisała do DJP Kinotos z tego co mi wiadomo. Podobnie suka, która miała zacząć hodowlę akity w Gdańsku też przepisana została DJP. W obydwu wypadkach zrobiły to właścicielki (sędziny), więc ciężko tu mówić w sumie, że miały akity. Ale chwała im za to, że zaczęły niejako historię akity w Polsce. Nikt tu nic do tego nie ma... Natomiast nie bardzo rozumiem o czym mamy nikłe pojęcie niby??? Chyba o układach w świecie sędziów ;-) To może nas oświecisz??? Tylko proszę nie anonimowo, bo jakoś tak nie bardzo interesuje mnie opinia tchórza. Nikt tu się nie ukrywa. Jeśli masz coś do powiedzenia to najpierw przedstaw się jak wypada. Quote
Chima Posted December 9, 2004 Posted December 9, 2004 @All Na forum można pisać anonimowo kochani - nie bronię STAREGO, ale ma prawo pisać pod jakim chce nickiem i nie ma musu do ujawniania się. Zresztą jego post jest tak mało konkretny i jeszcze mniej kynologiczny, ze można sobie spokojnie darować komentarze. Quote
orsini Posted December 9, 2004 Posted December 9, 2004 a ja uwazam,ze pisac anonimowo mozna,ale jak sie chce kogos obrazic to juz nie!!!bo tak to wszyscy sobie zalozmy drugie konto i bluzgajmy na calego!!! Psiarz jako anonim obraza ludzi to dobre???aby mowic zle rzeczy na kogos trzeba miec dowody a nie wymyslac historie wyssane z rekawa. jedno mu sie udalo:ozywil atmosfere:)))choc dla mnie jest najzwyklejszym tchorzem i nic wiecej!!! Quote
Chima Posted December 9, 2004 Posted December 9, 2004 @Orsini drugie konto z tego samego łacza jest spokojnie do wyśledzenia i sprawdzenia. po drugie bluzganie jest i będzie kontrolowane przez Admina - są tu pewne zasady. Oczywiście ożywił atmosferę i może i dobrze. Szkoda tylko, ze piszą głównie właściciele Akit i Corgi - to chyba nie jedyne krzywdzone rasy w Polsce. A fora i nicki są właśnie po to żeby pisać anonimowo jeżeli ktoś odczuwa taką potrzebę. Takie są zasady netu. Ja osobiście piszę jawnie i nie jest mi potrzebna zabawa w ciuciubabkę - bo i po co. Quote
Chimera Posted December 9, 2004 Posted December 9, 2004 a ja uwazam,ze pisac anonimowo mozna,ale jak sie chce kogos obrazic to juz nie!!! Zgadzam się z tym całkowicie! :) Quote
adda Posted December 9, 2004 Posted December 9, 2004 Szkoda tylko, ze piszą głównie właściciele Akit i Corgi - to chyba nie jedyne krzywdzone rasy w Polsce. Ja też piszę, nie widać mnie? :cry: Quote
Chima Posted December 9, 2004 Posted December 9, 2004 @adda Maleństwo - przepraszam :lol: :lol: :lol: Quote
ursus Posted December 9, 2004 Posted December 9, 2004 adda my w mniejszości........ niewidoczne........... co my tam znaczymy........ :( Quote
adda Posted December 9, 2004 Posted December 9, 2004 @addaMaleństwo - przepraszam :lol: :lol: :lol: Już się nie gniewam :lol: Quote
adda Posted December 9, 2004 Posted December 9, 2004 addamy w mniejszości........ niewidoczne........... co my tam znaczymy........ :( ...niewiele znaczymy... :cry: Quote
JustynaJK Posted December 9, 2004 Posted December 9, 2004 w szkole mnie uczyli,że anonimy są niemile widziane :lol: Quote
Cardi Posted December 9, 2004 Posted December 9, 2004 Stary Psiarzu widzę , że przegladasz forum, więc czekamy na posta :evilbat: Quote
Recommended Posts