olcha Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 [quote name='dog_master']Tak, ale jest dosc znaczna roznica cenowa. Ja niestety nie mam co zrobic z tymi namiocikami... Moze kiedys cos trafie... oza tym da pudla by mi sie 3m przydaly, wiec 2 tuneliki... :/[/quote] A no tak :cool1: To może spróbuj do nich napisać? Może jeszcze będą wystawiać? Quote
anea Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 niestety ja do nich pisalam, zaraz jak skonczyla sie aukcja i pytalam czy maja jeszcze same tunele, czy zamierzaja wystawiac a jesli nie to czy mozna je kupic od nich po za allegro... niestety odpowiedzi nie otrzymalam Quote
dog_master Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 [quote name='olcha']A no tak :cool1: To może spróbuj do nich napisać? Może jeszcze będą wystawiać?[/quote] Heh, pisalam do WSZYSTKICH, ktorzy maja takie zestawy... Otrzymalam 1odpowiedz, NIE, na jakies ~6 maili... Licze na to, ze jak sie zrobi cieplej, to bedzie tego wszystkiego wiecej, moze spadna ceny :razz: Quote
anea Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 wiecej moze byc ale w spadek cen watpie :( raczej wzrost... cieplo- wiecej zabaw na dworze- wiecej chetnch -wyzsze ceny... Quote
Magda i Saga Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 Jesli chodzi o wbijany slalom, to ja mam taśme z otworami , 20 cm gwoździe i na to zakładam rurki PCV. Taśma przydaje sie do wyznaczenia prostej i odległości. Kosz całości ok 40 zł Pierwszy tunel uszyłam na maszynie z materiału kupionego w hurtowni, takiego podłogowego do namiotów, usztywniany drutami wciąganymi do zakładek (ok. 100 zł), a drugi kupiłam we Wrocławiuw Artemisie Materiały na hopki zamówiłam w tartaku, koszt na 8 hopek ok. 100 zł Quote
dog_master Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 [quote name='anea']wiecej moze byc ale w spadek cen watpie :( raczej wzrost... cieplo- wiecej zabaw na dworze- wiecej chetnch -wyzsze ceny...[/quote] Ale bedzie wiecej towaru - konkurencja :) Na razie na Alledrogo kilka sztuk. Eh sama nie wiem, czy nie kupic takiego zestawu (2 konkretniej...) i namiotu nie sprobowac sprzedac na A. ...Tylko, ze niedlugo PMA [fototargi], wiec z kasa ciezko... :( Magda, dzieki za pomysl z tymi gwozdziami :) Quote
olcha Posted February 22, 2007 Posted February 22, 2007 [quote name='dog_master']Heh, pisalam do WSZYSTKICH, ktorzy maja takie zestawy... Otrzymalam 1odpowiedz, NIE, na jakies ~6 maili... Licze na to, ze jak sie zrobi cieplej, to bedzie tego wszystkiego wiecej, moze spadna ceny :razz:[/quote] O szkoda, pewnie jeszcze będą mieli. Ja slalom zrobiłam....z połamanego namiotu ogrodowego :eviltong: O takiego [IMG]http://www.mazury.info.pl/pensjonatwodnik/namiot.jpg[/IMG] Rurki się świetnie nadały...tyle, że nie są elastyczne. Quote
AniaP Posted February 24, 2007 Posted February 24, 2007 [quote name='Magda i Saga']Jesli chodzi o wbijany slalom, to ja mam taśme z otworami , 20 cm gwoździe i na to zakładam rurki PCV. Taśma przydaje sie do wyznaczania prostej i odległości.[/quote] Gwoździe w kijki, to rozumiem, początkowo chciałam tak zrobić, tylko nie chciało by mi się za każdym razem odmierzać odległości tyczek, a z taśmą pomysł super. :kciuki: Ale gwoździe w rurki PCV? Coś nie kumam. :shake: :oops: Rurki są przecież puste, więc jak? :hmmmm: [quote name='dog_master'] da pudla by mi sie 3m przydaly, wiec 2 tuneliki... :/ [/quote] No właśnie, ja mam trzy takie. :eviltong: [quote name='dog_master']A jak wbijacie te rurki? Nie mogę za bardzo zniszczyć trawników, tak, jak to zrobił bambus... Są może jakieś, hmmm, metalowe "coś"/igły do wbijania? [/quote] Ja w końcu zrobiłam cały drewniany slalom. [URL]http://img409.imageshack.us/my.php?image=pict00651br.jpg[/URL] [SIZE=1][COLOR=white]Tylko, że prędzej czy później czeka mnie wymiana całej podstawy, bo po zmianie regulaminu, odległości między tyczkami są za małe. :angryy:[/COLOR][/SIZE] Quote
anea Posted February 24, 2007 Posted February 24, 2007 a my sie chyba jednak decydujemy na kurs agility :) i w zwiazku z tym bardzo prosze zeby odezwaly sie do mnie osoby cwiczace w forcie w Warszawie (w Laskach) bo mam kilka pytan :D Quote
PARSONRK Posted February 24, 2007 Posted February 24, 2007 [quote name='anea']a my sie chyba jednak decydujemy na kurs agility :) i w zwiazku z tym bardzo prosze zeby odezwaly sie do mnie osoby cwiczace w forcie w Warszawie (w Laskach) bo mam kilka pytan :D[/quote] Ja myślę, że ty się powinnać do nich odezwać ;) Quote
dog_master Posted February 24, 2007 Posted February 24, 2007 [quote name='AniaP']No właśnie, ja mam trzy takie. :eviltong:[/quote] A gdzie kupiłaś, jeśli można wiedzieć? [polowanie na alledrogo/ikeopodobnychsklepach?] Ehh juz sama nie wiem... Chyba jednak kupie te namiototunele i bede probowala opchnac namiociki... Olcha, Pikusia, Wy macie te samorozkladajace sie tunele, prawda? Czy da sie je w jakikolwiek sposob wygiac? Bo szczerze mowiac, przydaloby mi sie ;) zeby np. ulozyc je na litere U czy C ? [o S juz nie marze ;)]. Quote
anea Posted February 24, 2007 Posted February 24, 2007 [quote name='PARSONRK']Ja myślę, że ty się powinnać do nich odezwać ;)[/QUOTE] Ja tez tak mysle :( wypadalo by bo to w koncu ja coś chce ;) ale poniewaz ostatnio nic na dogo znalezc nie moge (nie wiem czy to wina dogo czy moje gapiostwo - obstawiam to drugie) to tak napisalam z nadzieja ze moze jednak ktos sie odezwie :D a ja szukac i tak bede Quote
Asti Posted February 24, 2007 Posted February 24, 2007 Ja też taki mam :) Jeśli jeden (ja mam 1,90m) to najłatwiej w literę U - można przez środek przeciągnąć sznur i związać. Jeśli ma się więcej, jest łatwiej. Te tunele nie są sztywne. Można też związać tunele (mają takie sznurki po bokach) i do skręcenia tuneli zastosować jakieś obciążniki po bokach. Tu się liczy pomysłowość ;) Quote
PARSONRK Posted February 24, 2007 Posted February 24, 2007 [quote name='anea']Ja tez tak mysle :( wypadalo by bo to w koncu ja coś chce ;) ale poniewaz ostatnio nic na dogo znalezc nie moge (nie wiem czy to wina dogo czy moje gapiostwo - obstawiam to drugie) to tak napisalam z nadzieja ze moze jednak ktos sie odezwie :D a ja szukac i tak bede[/quote] [URL]http://www.dogomania.pl/forum/member.php?u=1930[/URL] Quote
dog_master Posted February 24, 2007 Posted February 24, 2007 Aaasti, a Pani to skąd ma? ;) A w ogóle to dzięki za odpowiedź, jestem coraz bardziej skłonna kupić tete z allegro :] [SIZE=1][COLOR=White][ja wiem, ze kombinuje i ciagle narzekam, ale zbieram na nowy obiektyw, ktory potrzebuje jak najszybciej, wiec kazdy grosz licze...][/COLOR][/SIZE] Quote
AniaP Posted February 24, 2007 Posted February 24, 2007 [quote name='dog_master']A gdzie kupiłaś, jeśli można wiedzieć? [polowanie na alledrogo/ikeopodobnychsklepach?] [/quote] No dokładnie, na allegro :evil_lol: , ale to było dobry rok temu. [quote name='dog_master'] Ehh juz sama nie wiem... Chyba jednak kupie te namiototunele i bede probowala opchnac namiociki... [/quote] Też tak wtedy myślałam, ale opłaciło się poczekać, bo ktoś w końcu wystawił same tunele. :multi: [quote name='dog_master']Olcha, Pikusia, Wy macie te samorozkladajace sie tunele, prawda? Czy da sie je w jakikolwiek sposob wygiac? Bo szczerze mowiac, przydaloby mi sie ;) zeby np. ulozyc je na litere U czy C ? [o S juz nie marze ;)].[/quote] A widziałaś tutaj? :eviltong: : [quote name='2Monika2'] mój 4-częsciowy tunel :razz: :loveu::multi: prosto z allegro [IMG]http://i14.photobucket.com/albums/a343/2Monika2/P2120019.jpg[/IMG] [/quote] Quote
2Monika2 Posted February 25, 2007 Posted February 25, 2007 hihi no, ja robię zakrętasy różne, 4 tunele dają trochę mozliwości ;) gdybym miała 3 - spokojnie dałoby tez radę, ale gorzej z dwoma albo 1 te tunele sa niebezpieczne :evil_lol: atakują mnie, jak chcę je jakoś przenieśc czy coś i na chwilę tylko ręcznie składam - to coś się wyślizgnie i bum np. w twarz :-( :razz: Quote
olcha Posted February 25, 2007 Posted February 25, 2007 [quote name='dog_master']Olcha, Pikusia, Wy macie te samorozkladajace sie tunele, prawda? Czy da sie je w jakikolwiek sposob wygiac? Bo szczerze mowiac, przydaloby mi sie ;) zeby np. ulozyc je na litere U czy C ? [o S juz nie marze ;)].[/quote] Da się go zgiąć tylko w jeden sposób, i generalnie z tunelu wtedy nic nie zostaje. Jesli chcesz zginać to musisz mieć minimum 3. Quote
dog_master Posted February 25, 2007 Posted February 25, 2007 Widzialam w/w zdjecie, ale tego sie obawialam... Hm, wiec z moich planowanych 2 tuneli wiele nie powyginam ;) Dzieki :) Quote
Asti Posted February 25, 2007 Posted February 25, 2007 Nie jest pani, jestem Asti :P Moje młodsza siostra dostała kiedyś taki zestaw - 2 namioty + tunel. Ja podkradłam tunel :D Quote
Paskuda_Bandzior Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 [QUOTE] te tunele sa niebezpieczne :evil_lol: atakują mnie, jak chcę je jakoś przenieśc czy coś i na chwilę tylko ręcznie składam - to coś się wyślizgnie i bum np. w twarz :-( :razz:[/QUOTE] To zgłoś to do sprzedawcy b to dla dzieci to muszą być bezpieczne :evil_lol: Quote
Polna Posted March 8, 2007 Posted March 8, 2007 Jako, ze pogoda już ładna to zebrałam się w sobie i jutro zamawiam 13 tyczek ;) Quote
dog_master Posted March 9, 2007 Posted March 9, 2007 Ha! A ja dorwałam tunelik :) 1, ok 170cm, ale zawsze :) A jak otworzylam i zawolalam psa [od wrzesnia nie trenujemy...] to jak szalon przebiegl w jedna i druga strone, wskoczyl na mnie i zaczal lizac :loveu: Eh jak agility dziala na psy :) Quote
Guciek Posted March 9, 2007 Posted March 9, 2007 [quote name='dog_master']Ha! A ja dorwałam tunelik :) 1, ok 170cm, ale zawsze :) A jak otworzylam i zawolalam psa [od wrzesnia nie trenujemy...] to jak szalon przebiegl w jedna i druga strone, wskoczyl na mnie i zaczal lizac :loveu: Eh jak agility dziala na psy :)[/QUOTE] A skad go dorwalas??? I jaka ma srednice? Quote
dog_master Posted March 9, 2007 Posted March 9, 2007 Srednica ok 45cm, uzytkownik Allegro Tusia48 miala jeden poza kompletem i mi za 3 dychy sprzedala :) Quote
Recommended Posts