Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='dog_master']Tak, ale jest dosc znaczna roznica cenowa. Ja niestety nie mam co zrobic z tymi namiocikami... Moze kiedys cos trafie... oza tym da pudla by mi sie 3m przydaly, wiec 2 tuneliki... :/[/quote]

A no tak :cool1: To może spróbuj do nich napisać? Może jeszcze będą wystawiać?

• Replies 507
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

niestety ja do nich pisalam, zaraz jak skonczyla sie aukcja i pytalam czy maja jeszcze same tunele, czy zamierzaja wystawiac a jesli nie to czy mozna je kupic od nich po za allegro... niestety odpowiedzi nie otrzymalam

Posted

[quote name='olcha']A no tak :cool1: To może spróbuj do nich napisać? Może jeszcze będą wystawiać?[/quote]

Heh, pisalam do WSZYSTKICH, ktorzy maja takie zestawy... Otrzymalam 1odpowiedz, NIE, na jakies ~6 maili... Licze na to, ze jak sie zrobi cieplej, to bedzie tego wszystkiego wiecej, moze spadna ceny :razz:

Posted

Jesli chodzi o wbijany slalom, to ja mam taśme z otworami , 20 cm gwoździe i na to zakładam rurki PCV. Taśma przydaje sie do wyznaczenia prostej i odległości. Kosz całości ok 40 zł

Pierwszy tunel uszyłam na maszynie z materiału kupionego w hurtowni, takiego podłogowego do namiotów, usztywniany drutami wciąganymi do zakładek (ok. 100 zł), a drugi kupiłam we Wrocławiuw Artemisie

Materiały na hopki zamówiłam w tartaku, koszt na 8 hopek ok. 100 zł

Posted

[quote name='anea']wiecej moze byc ale w spadek cen watpie :( raczej wzrost... cieplo- wiecej zabaw na dworze- wiecej chetnch -wyzsze ceny...[/quote]
Ale bedzie wiecej towaru - konkurencja :) Na razie na Alledrogo kilka sztuk. Eh sama nie wiem, czy nie kupic takiego zestawu (2 konkretniej...) i namiotu nie sprobowac sprzedac na A. ...Tylko, ze niedlugo PMA [fototargi], wiec z kasa ciezko... :(

Magda, dzieki za pomysl z tymi gwozdziami :)

Posted

[quote name='dog_master']Heh, pisalam do WSZYSTKICH, ktorzy maja takie zestawy... Otrzymalam 1odpowiedz, NIE, na jakies ~6 maili... Licze na to, ze jak sie zrobi cieplej, to bedzie tego wszystkiego wiecej, moze spadna ceny :razz:[/quote]

O szkoda, pewnie jeszcze będą mieli.

Ja slalom zrobiłam....z połamanego namiotu ogrodowego :eviltong: O takiego

[IMG]http://www.mazury.info.pl/pensjonatwodnik/namiot.jpg[/IMG]

Rurki się świetnie nadały...tyle, że nie są elastyczne.

Posted

[quote name='Magda i Saga']Jesli chodzi o wbijany slalom, to ja mam taśme z otworami , 20 cm gwoździe i na to zakładam rurki PCV. Taśma przydaje sie do wyznaczania prostej i odległości.[/quote]
Gwoździe w kijki, to rozumiem, początkowo chciałam tak zrobić, tylko nie chciało by mi się za każdym razem odmierzać odległości tyczek, a z taśmą pomysł super. :kciuki: Ale gwoździe w rurki PCV? Coś nie kumam. :shake: :oops: Rurki są przecież puste, więc jak? :hmmmm:

[quote name='dog_master'] da pudla by mi sie 3m przydaly, wiec 2 tuneliki... :/ [/quote]
No właśnie, ja mam trzy takie. :eviltong:

[quote name='dog_master']A jak wbijacie te rurki? Nie mogę za bardzo zniszczyć trawników, tak, jak to zrobił bambus... Są może jakieś, hmmm, metalowe "coś"/igły do wbijania? [/quote]
Ja w końcu zrobiłam cały drewniany slalom. [URL]http://img409.imageshack.us/my.php?image=pict00651br.jpg[/URL] [SIZE=1][COLOR=white]Tylko, że prędzej czy później czeka mnie wymiana całej podstawy, bo po zmianie regulaminu, odległości między tyczkami są za małe. :angryy:[/COLOR][/SIZE]

Posted

a my sie chyba jednak decydujemy na kurs agility :) i w zwiazku z tym bardzo prosze zeby odezwaly sie do mnie osoby cwiczace w forcie w Warszawie (w Laskach) bo mam kilka pytan :D

Posted

[quote name='anea']a my sie chyba jednak decydujemy na kurs agility :) i w zwiazku z tym bardzo prosze zeby odezwaly sie do mnie osoby cwiczace w forcie w Warszawie (w Laskach) bo mam kilka pytan :D[/quote]
Ja myślę, że ty się powinnać do nich odezwać ;)

Posted

[quote name='AniaP']No właśnie, ja mam trzy takie. :eviltong:[/quote]
A gdzie kupiłaś, jeśli można wiedzieć? [polowanie na alledrogo/ikeopodobnychsklepach?]

Ehh juz sama nie wiem... Chyba jednak kupie te namiototunele i bede probowala opchnac namiociki...

Olcha, Pikusia, Wy macie te samorozkladajace sie tunele, prawda? Czy da sie je w jakikolwiek sposob wygiac? Bo szczerze mowiac, przydaloby mi sie ;) zeby np. ulozyc je na litere U czy C ? [o S juz nie marze ;)].

Posted

[quote name='PARSONRK']Ja myślę, że ty się powinnać do nich odezwać ;)[/QUOTE]
Ja tez tak mysle :( wypadalo by bo to w koncu ja coś chce ;) ale poniewaz ostatnio nic na dogo znalezc nie moge (nie wiem czy to wina dogo czy moje gapiostwo - obstawiam to drugie) to tak napisalam z nadzieja ze moze jednak ktos sie odezwie :D a ja szukac i tak bede

Posted

Ja też taki mam :) Jeśli jeden (ja mam 1,90m) to najłatwiej w literę U - można przez środek przeciągnąć sznur i związać. Jeśli ma się więcej, jest łatwiej. Te tunele nie są sztywne. Można też związać tunele (mają takie sznurki po bokach) i do skręcenia tuneli zastosować jakieś obciążniki po bokach. Tu się liczy pomysłowość ;)

Posted

[quote name='anea']Ja tez tak mysle :( wypadalo by bo to w koncu ja coś chce ;) ale poniewaz ostatnio nic na dogo znalezc nie moge (nie wiem czy to wina dogo czy moje gapiostwo - obstawiam to drugie) to tak napisalam z nadzieja ze moze jednak ktos sie odezwie :D a ja szukac i tak bede[/quote]

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/member.php?u=1930[/URL]

Posted

Aaasti, a Pani to skąd ma? ;) A w ogóle to dzięki za odpowiedź, jestem coraz bardziej skłonna kupić tete z allegro :] [SIZE=1][COLOR=White][ja wiem, ze kombinuje i ciagle narzekam, ale zbieram na nowy obiektyw, ktory potrzebuje jak najszybciej, wiec kazdy grosz licze...][/COLOR][/SIZE]

Posted

[quote name='dog_master']A gdzie kupiłaś, jeśli można wiedzieć? [polowanie na alledrogo/ikeopodobnychsklepach?] [/quote]
No dokładnie, na allegro :evil_lol: , ale to było dobry rok temu.

[quote name='dog_master'] Ehh juz sama nie wiem... Chyba jednak kupie te namiototunele i bede probowala opchnac namiociki... [/quote]
Też tak wtedy myślałam, ale opłaciło się poczekać, bo ktoś w końcu wystawił same tunele. :multi:

[quote name='dog_master']Olcha, Pikusia, Wy macie te samorozkladajace sie tunele, prawda? Czy da sie je w jakikolwiek sposob wygiac? Bo szczerze mowiac, przydaloby mi sie ;) zeby np. ulozyc je na litere U czy C ? [o S juz nie marze ;)].[/quote]
A widziałaś tutaj? :eviltong: :

[quote name='2Monika2'] mój 4-częsciowy tunel :razz: :loveu::multi: prosto z allegro
[IMG]http://i14.photobucket.com/albums/a343/2Monika2/P2120019.jpg[/IMG]
[/quote]

Posted

hihi no, ja robię zakrętasy różne, 4 tunele dają trochę mozliwości ;) gdybym miała 3 - spokojnie dałoby tez radę, ale gorzej z dwoma albo 1
te tunele sa niebezpieczne :evil_lol: atakują mnie, jak chcę je jakoś przenieśc czy coś i na chwilę tylko ręcznie składam - to coś się wyślizgnie i bum np. w twarz :-( :razz:

Posted

[quote name='dog_master']Olcha, Pikusia, Wy macie te samorozkladajace sie tunele, prawda? Czy da sie je w jakikolwiek sposob wygiac? Bo szczerze mowiac, przydaloby mi sie ;) zeby np. ulozyc je na litere U czy C ? [o S juz nie marze ;)].[/quote]

Da się go zgiąć tylko w jeden sposób, i generalnie z tunelu wtedy nic nie zostaje. Jesli chcesz zginać to musisz mieć minimum 3.

Posted

[QUOTE] te tunele sa niebezpieczne :evil_lol: atakują mnie, jak chcę je jakoś przenieśc czy coś i na chwilę tylko ręcznie składam - to coś się wyślizgnie i bum np. w twarz :-( :razz:[/QUOTE]
To zgłoś to do sprzedawcy b to dla dzieci to muszą być bezpieczne :evil_lol:

• 2 weeks later...
Posted

Ha! A ja dorwałam tunelik :) 1, ok 170cm, ale zawsze :) A jak otworzylam i zawolalam psa [od wrzesnia nie trenujemy...] to jak szalon przebiegl w jedna i druga strone, wskoczyl na mnie i zaczal lizac :loveu: Eh jak agility dziala na psy :)

Posted

[quote name='dog_master']Ha! A ja dorwałam tunelik :) 1, ok 170cm, ale zawsze :) A jak otworzylam i zawolalam psa [od wrzesnia nie trenujemy...] to jak szalon przebiegl w jedna i druga strone, wskoczyl na mnie i zaczal lizac :loveu: Eh jak agility dziala na psy :)[/QUOTE]
A skad go dorwalas??? I jaka ma srednice?