Koperek Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 [quote name='Koperek'] NIUNIA... Piękna, grzeczna, miła, o wielkim sercu, ale... niestety już starsza. Okazuje się jednak, że jest to wystarczający argument by zabrać jej wszystko, co dotąd miała - ten kojec, tę miskę z wodą, jedzenie, samotność przeplataną chwilami uwagi ze strony człowieka. To wszystko, co składało się na jej życie, bo właśnie ono jest zagrożone! Ta piękna rottweilerka została oceniona na ok. 10 lat. Jest miła, posłuszna,cicha, bardzo łagodna zarówno do ludzi, jak i do zwierząt. Ładnie chodzi na smyczy. Bardzo wdzięczne i przyjemne stworzenie! Nie sprawia absolutnie żadnych problemów.Jej jedynym, akutalnym problemem jest wiek.I właśnie z jego powodu może zostać uśpiona.Potrzebuje bardzo pilnie domku stałego, lub chociażby tymczasowego! Nr schroniskowy 54/09, nr na szyi 301. Sunia jest zaszczepiona, odrobaczona, zachipowana, wraz z książeczką zdrowia. Wypełniając rubryki ogłoszeniowe należy niekiedy podać: - woj. dolnośląskie - kontakt: Agnieszka, tel. 605095144, e-mail: [email protected] - miasto Wrocław - dowóz do osoby adoptującej po uprzednim uzgodnieniu (nie zawsze i wszędzie za darmo!) Poprawiony, uzupełniony i do pełnego wykorzystywania tekst do ogłoszeń! ;) No to za przykładem Sally lecę z ogłoszeniami: Psy.pl - strony miesięcznika "Mój Pies" - psy.pl - zwierzaki.org - czworonogi.eu - ojej.pl - pajeczyna.pl - pineska.pl - animalia.pl - warszawa.gumtree.pl - petworld.pl - vetmozga.com - e-zwierzak.pl - petsy.pl - adopcjapsa.pl - schronisko24.pl - schronisko.8p.pl - neeon.pl - tablica.com - vendito.pl - mammisia.pl - adopcje.org.pl - przygarnijzierzaka.pl - ale.gratka.pl - przygarnij.pl - kupiepsa.pl - 4lapy.pl ...i ciągle lecę dalej ;) Quote
viverna Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Na razie na: gumtree ale.gratka eoferty 4lapy Quote
Sally (od Koanka) Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 [quote name='Koperek']Wypełniając rubryki ogłoszeniowe należy niekiedy podać: - woj. dolnośląskie - kontakt: Agnieszka, tel. 605095144, e-mail: [email protected] - miasto Wrocław - dowóz do osoby adoptującej po uprzednim uzgodnieniu (nie zawsze i wszędzie za darmo!) Poprawiony, uzupełniony i do pełnego wykorzystywania tekst do ogłoszeń! ;) No to za przykładem Sally lecę z ogłoszeniami: - psy.pl Psy.pl - strony miesięcznika "Mój Pies" To ja myślę, że w nie muszę poprawiać (?) Zobacz je i powiedz, czy tak może być... Quote
Sally (od Koanka) Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 EDIT: dodało się dwa razy :oops: Quote
Koperek Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 [quote name='Sally (od Koanka)']To ja myślę, że w nie muszę poprawiać (?) Zobacz je i powiedz, czy tak może być... Właśnie dlatego, że je widziałam to napisałam, że mogą być :) Dziękuję Sally! Quote
Sally (od Koanka) Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 [quote name='Koperek']Właśnie dlatego, że je widziałam to napisałam, że mogą być :) Dziękuję Sally! nmzc :p Powiedzcie mi, gdzie jeszcze wrzucać, to powrzucam (coś mi się nawet wydaje, że to gdzieś na dogo jest, cała lista linków, gdzie ogłoszenia można wrzucać, ale nie pamiętam gdzie - a może mi się tylko wydaje?) Quote
viverna Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 http://www.dogomania.pl/forum/f28/spis-stron-ogloszeniowych-post-1-2-a-122313/ już część ogłoszeń w serwisach wymagających logowania wrzuciłam... robię allegro Quote
Koperek Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Sally, żeby nie było powtarzanych ogłoszeń spójrz na post 26- tam na szybko zrobiłam kilka ogłoszeń. Jak masz chwilkę to możesz zrobić resztę ;) Quote
viverna Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 allegro rottki niestety niewyróżnione z powodu braku funduszy :( Quote
Fredzia:) Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 10 letnia Rottwailerka Niunia - pilnie domek! (546557742) - Aukcje internetowe Allegro ja tez zrobilam allegro Quote
Koperek Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 [quote name='Fredzia:)']10 letnia Rottwailerka Niunia - pilnie domek! (546557742) - Aukcje internetowe Allegro ja tez zrobilam allegro haha Super!:multi: To już wyróżnień nie trzeba, bo ma w sumie trzy aukcje allegro:p Niunia wcielenie ładodności DOM PILNIE od Rottka (546232047) - Aukcje internetowe Allegro ...a oprócz tego jest także na: Pomorska Fundacja Rottka**Adopcja*-*Niunia ...i na: Forum Pomorskiej Fundacji Rottka z siedzibą w Sopocie :: Zobacz temat - RATUNKU! Niunia przeganiana w boksie do zabrania na już! Quote
Sally (od Koanka) Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 [quote name='Koperek']Sally, żeby nie było powtarzanych ogłoszeń spójrz na post 26- tam na szybko zrobiłam kilka ogłoszeń. Jak masz chwilkę to możesz zrobić resztę ;) No, tobie to idzie lepiej niż mnie :crazyeye: Ale może to dlategp, że zajmuję się kilkoma rzeczami naraz :p Quote
Koperek Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 [quote name='Sally (od Koanka)']No, tobie to idzie lepiej niż mnie :crazyeye: Ale może to dlategp, że zajmuję się kilkoma rzeczami naraz :p No może, może... ;) W takim razie jutro dokończę ogłaszanie suni, a Ty Sally pomożesz nam przy innych wątkach- strasznie dużo mamy psiaków w schronie, które drugi, lub co gorsza trzeci rok zaczynają siedzieć za kratami :( Quote
Sally (od Koanka) Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 [quote name='Koperek']No może, może... ;) W takim razie jutro dokończę ogłaszanie suni, a Ty Sally pomożesz nam przy innych wątkach- strasznie dużo mamy psiaków w schronie, które drugi, lub co gorsza trzeci rok zaczynają siedzieć za kratami :( To nie znaczyło, ze się poddaje, tylko, że chciałabym zbyt wiele :roll: Postaram się sunię jeszcze poogłaszać - ale w miarę moich możliwości - po prostu na dogo jest zbyt wiele psów potrzebujących pomocy, zbyt wiele jak na czas, którym dysponuję :roll: Co do psiaków - to świetnie CIę rozumiem. Sama też jestem wolontariuszką w schronisku tyle że w CK (http://www.dogomania.pl/forum/f28/azyl-cichy-kat-1-dla-cichego-kata-str-89-a-78823/), więc wiem, co to psiaki za kratami, u nas też jest wiele staruszków, takich jak Niunia. Oczywiście w ogłaszaniu pomóc mogę - daj mi linki do waszych psiaków, a z chęcią poogłaszam... A teraz zmykam ;) Quote
Koperek Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 [quote name='GoskaGoska']i co mialyscie jakies telefony? ...całe mnóstwo! :placz: Poprawiam: Przed chwilką miałam telefon od Pana, który chce ją zabrać do Kalisza (okolice) do pilnowania jakiejś firmy, czy coś... Zbuduje się kojec i na dzień będzie sobie siedzieć w nim lub chodzić po terenie. W nocy będzie siedzieć w "stróżówce", czy w jakimś ciepłym pomieszczeniu. Pytał, czy rasowa jest? (???) A kojec po to, żeby jakieś dziecko tam paluszków nie wsadziło (???) Jak mu odpowiedziałam, że ona to z dziećmi mogłaby siedzieć to była chwila przerwy... Powiedziałam, co miałam do powiedzenia. Pan będzie jechał przez Wrocław w tym tygodniu to zajedzie. Ale raczej nie takiego psa szuka! Może to jedyna szansa dla niej, ale do takich warunków??? :( POMOCY! Cholera wie, czy ją w schronie wydadzą, czy nie. Raczej tak, więc co robimy? Quote
viverna Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 Stara Babcia do kojca? W schronisku też ma kojec, całe stado innych suk i strzykawę w perspektywie... Jeśli to ma uratować jej życie, to może nie jest to najgorszy wariant? A może ktoś jeszcze się zgłosi? Quote
ulvhedinn Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 Koper, a może panu by podpasował inny pies? Nie wiem, zostały jakieś inne rotty? A moze "nasz" kaukaz? Nie podoba mi sie to pytanie o rasowość :cool1: No i co będzie jak sie stróż "popsuje"? Te stawy są niepokojące... Z drgiej strony moze przesadzamy i to bedzie świetny dom dla babci... chociaz mi to się marzy dla niej ciepła kanapa :-( Quote
Reksiu21 Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 Oh jejku... jezeli ona ma juz problemy z nogami, to naprawde, co bedzie jak zacznie chorowac? To sie stroz skonczy, i ja facet znow do schronu przyprowadzi, lub gorzej.:-o Rzeczywiscie, zeby go tak dalo namowic na tego kaukaza- to wlasnie idealny pies dla niego by byl, a i zimno by mu niebylo w tej budzie, bo niewiadomo jaka ona jest. Biedna babcia:placz: Quote
Koperek Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 [quote name='ulvhedinn']Koper, a może panu by podpasował inny pies? Nie wiem, zostały jakieś inne rotty? A moze "nasz" kaukaz? Nie podoba mi sie to pytanie o rasowość :cool1: No i co będzie jak sie stróż "popsuje"? Te stawy są niepokojące... Z drgiej strony moze przesadzamy i to bedzie świetny dom dla babci... chociaz mi to się marzy dla niej ciepła kanapa :-([/quote] Panu to by podpasował ten młody rott, co to był i się szybko zmył do pilnowania firmy. Gniewny aż za bardzo i rzeczywiście paluszki dzieci mogłyby być zagrożone. Ale babcia to chodzący baranek cielaczkowy! No, gdzie łona do pilnowania????????:-( Zresztą za bardzo nie popilnuje, bo jej się nóżki tylne trzęsą, jak chwilę dłuższą postoi! A na stawy to ciepło potrzebne, a nie siedzenie w kojcu:shake: No mówię Wam, że szlag mnie trafi! W nocy oka nie zmrużę- muszę coś z nią wymyśleć! No przecież jej nie będę brała codziennie na całe dnie ze schronu na spacerki, żeby jej tylko nie zabrał! A podejrzewam, że się ucieszą, że ktoś taką babcię chce wziąć...:-( Normalnie aż z taką sytuacją podbramkową to chyba nie miałam do czynienia! NIE WIEM, CO ROBIĆ!!!:placz: Pewnie, że lepiej by zrobił, gdyby chłopaka wziął, choć on też łagodny, jak cholera! I mało ruchliwy do tego pilnowania- raczej statyczny, bo najchętniej to by w budzie przespał cały dzień. No co też się porobiło, że groźnych rottów nie ma akurat i wymienić nie ma na co!:roll: Quote
Sally (od Koanka) Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 [quote name='Koperek']...całe mnóstwo! :placz: Poprawiam: Przed chwilką miałam telefon od Pana, który chce ją zabrać do Kalisza (okolice) do pilnowania jakiejś firmy, czy coś... Zbuduje się kojec i na dzień będzie sobie siedzieć w nim lub chodzić po terenie. W nocy będzie siedzieć w "stróżówce", czy w jakimś ciepłym pomieszczeniu. Pytał, czy rasowa jest? (???) A kojec po to, żeby jakieś dziecko tam paluszków nie wsadziło (???) Jak mu odpowiedziałam, że ona to z dziećmi mogłaby siedzieć to była chwila przerwy... Powiedziałam, co miałam do powiedzenia. Pan będzie jechał przez Wrocław w tym tygodniu to zajedzie. Ale raczej nie takiego psa szuka! Może to jedyna szansa dla niej, ale do takich warunków??? :( POMOCY! Cholera wie, czy ją w schronie wydadzą, czy nie. Raczej tak, więc co robimy? Ja wiem, czy to takie złe warunki - słyszałam już o facecie, który też brał do pilnowania psa - sam był stróżem i ten pies miał być jako coś w rodzaju kompana, w dzień razem pilnowali, a potem razem wracali też do jakiegoś pomieszczenia. I pies miał fantastycznie. Musiałabyś dłużej z facetem pogadać, bo wiesz, może pies będzie se mógł latać po terenie, a na noc do ciepłego pomieszczenia to dobrze. Musisz się jednak dowiedzieć, czy bidulka miałaby kontakt z człowiekiem - ale takim jednym, takim panem, który by się nią opiekował CODZIENNIE, czy to ma być taki "niczyj" pies... Czy będą ją wyprowadzać, być z nią, bo a nuż widelec, tak by zrobili. Bo jeśli niczyj, to uświadom pana, że wtedy to by było dla niej, jakby drugie schronisko, tyleże już bez żadnych szans na wyjście :shake: Pogadaj z facetem szczerze, bo może to jest dla Niuni szansa na coś dobrego... Nie wiem. Skoro Cię tam w schronie znają, to może też pogadaj, może się da załatwić z nimi też... W każdym razie musisz nam o wszystkim pisać koniecznie :eviltong: Quote
Koperek Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 Sally to nie tak prosto wszystko! Gość nie chiał się za bardzo rozwodzić przez tel., a jak ja chciałam coś dodać to: do zobaczenia :roll: Poza tym, gdyby NIUNIA miała nawet 50 tysięcy hektarów do biegania to jej tego nie potrzeba, bo ONA NIE BIEGA, A LEDWO CHODZI! Oczywiście dla młodego psa byłby to raj na ziemi, ale nie dla niej:shake: Dostałam maila z finansową ofertą pomocy. Pani zapłaci za jej wikt i opierunek za to, żeby dać jej spokój i sobie pożyła. Odpisałam i zobaczymy... Quote
viverna Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 [quote name='Koperek'] Dostałam maila z finansową ofertą pomocy. Pani zapłaci za jej wikt i opierunek za to, żeby dać jej spokój i sobie pożyła. Odpisałam i zobaczymy...[/quote] Ulv? ;););) Quote
Sally (od Koanka) Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 [quote name='Koperek']Sally to nie tak prosto wszystko! Gość nie chiał się za bardzo rozwodzić przez tel., a jak ja chciałam coś dodać to: do zobaczenia :roll: Poza tym, gdyby NIUNIA miała nawet 50 tysięcy hektarów do biegania to jej tego nie potrzeba, bo ONA NIE BIEGA, A LEDWO CHODZI! Oczywiście dla młodego psa byłby to raj na ziemi, ale nie dla niej:shake: Dostałam maila z finansową ofertą pomocy. Pani zapłaci za jej wikt i opierunek za to, żeby dać jej spokój i sobie pożyła. Odpisałam i zobaczymy... To rzeczywiście nieciekawie, skoro tak bardzo nie chciał gadać - bo wiesz, myślałam, że jak z nim szczerze... ale widzę, że niechętny do współpracy... Z tym, że psu nie potrzeba to nie do końca. Moi znajomi wzięli psa z CK - Borysa, starszy, po przejściach, wychudzony, też ledwo chodził, ale chodził uparcie! Wymykał sie przez furtkę i chadzał wokół domu. Pies musi chodzić, nie da się ukryć. Ale to w tej chwili nieważne. Masz numer do schronu? Pogadaj może z kierowniczką... Nie wiem... trzymam za Ciebie kciuki i za NIunię, żeby jeszcze dano jej szansę bycia szczęśliwą... Quote
Recommended Posts