Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

:lol:Witam!Nie ja jestem wlascicielka tej czarnej pieknosci ,ktora ma 4 miesieca,ale zwiazku z tym ,ze jej wlascicilka nie ma neta,to poprosila mnie o pomoc.
W zasadzie poki co chodzi o dwie reakcje ,ktore zaniepokoily wlascicieli..
1.Labradorka nie pozwala ,aby ktos zblizal sie do jej miski ,a jesli znandzie sie smialek ,to jest za to karany ugryzieniem...:razz:
2.W rodzine w ktorej jest labradorka sa dzieci z ktorymi uwielbia szalec,jesli jednak ktores z dzieci chce zabrac jej zabawke ,to takze gryzie.:razz:
Dodam,ze ta cudowna ,wesola czarnulka jest z metryczka:)
Czy ktos wie jak temu zaradzic?

Posted

Podstawową sprawą jest pokazanie psu , że oddawanie zabawek się opłaca. Najlepiej podchodzić do psa i proponować wymianę zabawka w zamian za smaczka, a co do miski to fajnie jest brać miskę spokojnie i dosypywać czegoś lepszego i nagradzać psa za pozwalanie zbliżenia się do miski.
Ten psiak to jeszcze maluch, wszystkiego się łatwo nauczy )

Posted

Cheyenne, prosze, narozrabialas w relacjach z psem, nie zrzucaj na niego winy.
Rownie dobrze mozna dac dwulatkowi po lbie, bo przeciez nie wypada rzucac sie na czekolade.

Posted

karjo2 napisał(a):
Cheyenne, prosze, narozrabialas w relacjach z psem, nie zrzucaj na niego winy.
Rownie dobrze mozna dac dwulatkowi po lbie, bo przeciez nie wypada rzucac sie na czekolade.

Dlaczego nie wypada?:crazyeye: Mam szczęście że od nikogo w łeb nie dostałam:cool3:

Posted

Dlatego pisze, ze podobnie dziala uderzenie malego dzieciaka za chec na cos, co doszukiwanie sie agresji w psim dziecku :).
A Wladczyni, Ty sie nie odzywaj, taka niewychowana jestes :eviltong:...