miska Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 :lol:Witam!Nie ja jestem wlascicielka tej czarnej pieknosci ,ktora ma 4 miesieca,ale zwiazku z tym ,ze jej wlascicilka nie ma neta,to poprosila mnie o pomoc. W zasadzie poki co chodzi o dwie reakcje ,ktore zaniepokoily wlascicieli.. 1.Labradorka nie pozwala ,aby ktos zblizal sie do jej miski ,a jesli znandzie sie smialek ,to jest za to karany ugryzieniem...:razz: 2.W rodzine w ktorej jest labradorka sa dzieci z ktorymi uwielbia szalec,jesli jednak ktores z dzieci chce zabrac jej zabawke ,to takze gryzie.:razz: Dodam,ze ta cudowna ,wesola czarnulka jest z metryczka:) Czy ktos wie jak temu zaradzic? Quote
Iss Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 Podstawową sprawą jest pokazanie psu , że oddawanie zabawek się opłaca. Najlepiej podchodzić do psa i proponować wymianę zabawka w zamian za smaczka, a co do miski to fajnie jest brać miskę spokojnie i dosypywać czegoś lepszego i nagradzać psa za pozwalanie zbliżenia się do miski. Ten psiak to jeszcze maluch, wszystkiego się łatwo nauczy ) Quote
karjo2 Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 Agresywny szczeniak doprowadza mnie do �ez - Zofia Mrzewi�ska - Onet.pl Pies Agresywny szczeniak? - Zofia Mrzewi�ska - Onet.pl Pies http://www.dogomania.pl/forum/f412/agresywny-szczeniak-34704/ I co robic ze szczeniorem, jak przezyc i dac mu przezyc ;) : Owczarek.pl - Szczeniak w domu - Blog Zofii Quote
miska Posted January 30, 2009 Author Posted January 30, 2009 Bardzo dzieki na pewno wszystko przekaze ,no i pewnie ja tez z tego skorzystam jak bedzie taka potrzeba:) Quote
Cheyenne Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Moja jak miała 4 miesiące zachowywała się tak samo,to zwykła agresja. Quote
WŁADCZYNI Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 o jakiej agresji można mówić u tak małego dziecka? To brak ustalenia jasnych zasad, poczucia bezpieczeństwa i pokazanie co się opłaca. Quote
karjo2 Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Cheyenne, prosze, narozrabialas w relacjach z psem, nie zrzucaj na niego winy. Rownie dobrze mozna dac dwulatkowi po lbie, bo przeciez nie wypada rzucac sie na czekolade. Quote
WŁADCZYNI Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 karjo2 napisał(a):Cheyenne, prosze, narozrabialas w relacjach z psem, nie zrzucaj na niego winy. Rownie dobrze mozna dac dwulatkowi po lbie, bo przeciez nie wypada rzucac sie na czekolade. Dlaczego nie wypada?:crazyeye: Mam szczęście że od nikogo w łeb nie dostałam:cool3: Quote
karjo2 Posted February 3, 2009 Posted February 3, 2009 Dlatego pisze, ze podobnie dziala uderzenie malego dzieciaka za chec na cos, co doszukiwanie sie agresji w psim dziecku :). A Wladczyni, Ty sie nie odzywaj, taka niewychowana jestes :eviltong:... Quote
Recommended Posts