Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Toffuś napisał(a):
Ja jechałam tylko 20 minut, a skurczybyk i tak zdążył dwa razy zwymiotować. Tak poza tym była grzeczna.. Siedziała na moich kolanach i sobie spała:loveu:

To samo bylo z moja starsza sunia! Zreszta do tej pory ma chorobe lokomocyjna...:evil_lol:

Posted

Ja jechałam z czterema- pierwszy sconek, ze Szwecji, 2 dni :p, drugi z NL- 13 godzin, trzeci z NL to samo, i czwarty z CZ- kilka :razz:
Wszystkie spały lub krótko biadoliły, ale żadnych przykrych niespodzianek nie było a podróż nie była wcale straszna :multi:

• 2 weeks later...
Posted

Ja już dwa razy byłam z moim Luxem na przejażdżce. W poniedziałek u weterynarza, jechałam około 10 minut bo było blisko, piszczał trochę ale jakoś dojechaliśmy. Dziś wybrałam się z nim na dłuższą jazdę, coś około 20 km od domu ale nie było nas prawie dwie godziny. A więc mój kochany psiak ma coś około 7 tygodni dojechał piszcząc, wypuściłam go z auta i zaczął się dławić. Po chwili wszystko było ok. Po pół godzinie wracaliśmy i musiałam wjechać w jedno miejsce, dobrze że się zatrzymałam bo mały zaczął wymiotować. Dojechałam do domu, piszczał na zmianę ze spaniem.. Wróciłam około godziny 13.00 a On dopiero odżył...

• 3 weeks later...
Posted

mój to bez problemu jeździ w samochodzie.. jak chce na dwór to piszczy.. najczęściej to podróż przeleży, poobgryza smycz ewentualnie prześpi :P

• 2 years later...
Posted

Mam do Was takie pytanie: jak się ma sprawa z postojami podczas podróży.
Będę jechała z Warszawy aż na południowy kraniec Polski po mojego psiaka. Na pewno będzie sporo postojów, no i właśnie - przecież wtedy wypuszcza się pieska na całkiem nieznaną ziemię po której Pan Bóg wie co chodziło i się załatwiało. Jak przy tym wygląda kwestia kwarantanny?