Jump to content
Dogomania

Rosyjskie i angielskie książki o psich rasach - POMOCY :)

Recommended Posts

Posted

eliza_sk
nie wiem co Cię intertesuje... dlatego wrzuć w google

книги о собаках

(=książki o psach) to Ci wywali 1,650,000 odpowiedzi ;-)

jak napiszesz konkretniej to ew. poszukam

pozdrawiam
CHI

Tu masz to co polecają jako najlpepsze na stronie psy www.kennel.ru

Все о собаке Дэвид Тейлор
Самая лучшая книга о собаках из всех, что вы когда-либо держали в руках. Сотни великолепных цветных фотографий показывают не только отличительные особенности каждой породы, но и ее характер! Плюс неоценимые практические советы по ежедневному уходу, выставкам и разведению.

Домашний ветеринарный справочник
Делберт Г. Карлсон, Джеймс Гиффин
В книге отражены часто встречающиеся заболевания и пороки развития собак от рождения до старости, меры их лечения и профилактики. 190 иллюстраций, схем и таблиц. Названия заболеваний, симптомов, синдромов и препаратов.

Проблемы поведения собак и кошек
Генри Р. Аскью
В книге подробно рассматриваются все аспекты диагностики и коррекции известных отклонений в поведении собак и кошек. Четкая структура книги позволяет быстро найти нужную информацию. Владельцам животных книга поможет в воспитании своих питомцев и поможет избежать проблем.

Энциклопедия "Все о собаках"
Питер Ларкин, Майк Стокман
Описание основных пород, а специфика ухода за той или иной породой. Материалы по устройству и оборудованию места собаки, по ее безопасности, кормлению и уходу за шерстью; отдельные главы посвящены вязке и дрессировке собаки, ее здоровью и оказанию первой помощи. Прекрасные фотографии.

Собаки. Выбор, уход, обучение, породы
Эстер Верхойф-Верхаллен
Ясно и просто написанный текст сопровождается множеством замечательных иллюстраций, отражающих все разнообразие существующих пород. Подробно рассматриваются как самые популярные, так и менее известные породы. Большое внимание уделяется проблемам ухода, воспитания и обучения.

www.aboutdog.ru jest ściągawka z ras

Posted

Nie mam rosyjskiej klawiatury:diabloti:

ale "sprzedaje patent" kopiuję sobie ichnie bukwy (całe zdanie) a potem przekopiowywuję pojedyncze literki i wrzucam w google:razz:

"jakby co" to mogę potłumaczyć bo o psach i koniach to jeszcze trochę pamiętam ;-)

Wesołej zabawy bo stron mają multum.... kiedyś jak się zapędziłam w bull terriery to na 2 tyg. mnie wcięło:razz:

Posted

CHI napisał(a):
Nie mam rosyjskiej klawiatury:diabloti:

ale "sprzedaje patent" kopiuję sobie ichnie bukwy (całe zdanie) a potem przekopiowywuję pojedyncze literki i wrzucam w google:razz:

"jakby co" to mogę potłumaczyć bo o psach i koniach to jeszcze trochę pamiętam ;-)

Wesołej zabawy bo stron mają multum.... kiedyś jak się zapędziłam w bull terriery to na 2 tyg. mnie wcięło:razz:

No to masz niezły patent :evil_lol: Ja wolałam pójść na łatwiznę.

A korzystasz z jakiejś ich wyszukiwarki czy niezawodne google ?

Posted

Cioteczki bardzo dziękuję za pomoc :loveu::loveu::loveu:

Mraulinko, a może w swojej bogatej biblioteczce kynologicznej koleżanka ma coś nt. Rosyjskiej Federacji Kynologicznej albo brytyjskiego Kennel Clubu ... co :oops: ?

Posted

[quote name='Mraulina']Szukać dalej, cz wystarczy?[/quote]

Cioteczko na chwilę obecną wertuję to, co dostarczyła mi znajoma - także zawieszam poszukiwania, ale jakby co to ponowie prośbę, oki :oops: ?

Posted

[quote name='Mraulina']Szukać dalej, cz wystarczy?

A może cioteczka pomoże tutaj:

[FONT=&quot][FONT=Verdana]Czy ktoś może mi pomóc w takim temacie :

Potrzebna mi informacja nt. jakie są warunki uznania nowej rasy przez FCI, KC, AKC - i może poparcie tego jakąś literaturką :oops:

I może jeszcze: jakie są zasady nadawania nazw nowym rasom - kto je ustala, czy nazwy te są zatwierdzane właśnie przez ZwK, czy nadana nazwa musi zostać zatwierdzona przez dany ZwK ? I jakaś literaturka tematyczna ... :oops:
[/FONT]

[FONT=Verdana]Z góry dziękuję za pomoc.[/FONT][/FONT]