Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 11.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest Fusiafusia
Posted

Cześć Daria
Ja też mocno Trzymam kciuki za Somę :kciuki: będzie dobrze ;)

Posted

Cze dziewczyny:)
dzieki za trzymanie kciukow i trzymcie nadal az do poniedzialku..i potem jeszcze jeszcze...
niestety nie mam dobrych wiesci..:(
wczoraj na necie wyszukalam weta ktory niedawno otworzyl gabinet niedaleko mnie i okazalo sie ze ma ten ultrasongraf wiec pisze do mojej wetki
ze pojde z rana do tego i tego i dostaje zwrotnego sms ze nie radzi bo on mlody niedoswiadczony i nigdy nic nie widzi na tym usg..
bilam sie z myslami co robic ale mowie dobra ide zaryzykuje..no i faktycznie to nie byl dobry pomysl bo...
-zmiany macicy nie widzi
-nerki oki ale jedna wygladala na obtluszczoną nie wiem nie znam sie tak sie wyrazil wlasnie..
-trzustka oki
wątroba oki...!!!!!
no i znalazl sledziona powiekszona i tu komentarz to normalne w jej wieku w koncu to juz stary pies..
pozniej zbadal ja pod katem serca gdyz mu sugeruje ze ona ma problemy z chodzeniem i sie szybko meczy wiec niech ją oslucha.
- tak potwierdzil serce za szybko bije..dostalam tabletki..
i teraz moja sugestia ze ona ma blade sluzowki a kiedys juz ten problem przerabialam jak ją ratowalam z Poznaniu wiec cos sie dzieje z krwią
no to robimy badanie krwi na wynik czekalam w domu do 14..
dzwoni i mowi tak
ze cos tu nie rozumie co zagluszyl mnie jego kaszel..ma 27 a powinna miec 35 to cos chodzilo z krwią..
powiekszone watrobowe tu podal mi cos takiego
-90 a powinna miec 50
i 200 a powinna miec 115
bialko w normie
nerki oki mam sie nie martwic
on by tu zalecil leczenie na anemie..dobra zgadzam sie z tym jesli krew sie traci pies jest slaby rozumiem ale co z ta sledziona i watrobą ktora na usg nie widzial ze cos jest nie tak..
mowi mi tak mam przyjsc jutro do niego on da jej cos na te anemie..
po tym fonie zadzwonilam do naszej wetki gdzie lecze swoje psy tyle ze ona wlasnie nie ma tego usg.. no i mowie jej o tym ii tu mi powiedziala ze Soma ma
NIEWYDOLNOSC WATROBY..!!!
i mam 3 mozliwowsci
powtorzyc wynik usg gdzien indziej
leczenie podejmiemy w kierunku tej watroby
3 opcja to uspienie jej.
krew sie gdzies traci i nie znam przyczyny gdzie..Somy ewidentnie cos boli w brzuchu postekuje..mysle ze to wlasnie ta watroba choc przeciez nie wiem czy to nie rak czy inna przypadlosc tej wątroby wiec narazie postanowilam ze pojde jutro po wyniki i bede ją leczyc u naszej wetki w miedzyczasie powtorze ten wynik a jesli nie bedzie poprawy to biore mozliwosc opcji 3:(
Soma u weta byla bardzo grzeczna badanie usg jak i pobranie krwi bylo bez kaganca wet ją nawet pochwalil ze rotka i taka spokojna.

Dzis rowniez tapetowalismy pokoj, nie umiem sie przyzwyczaic narazie do tej tapety..moze dlatego ze jest wzorzysta..;) nie powiem ze nie jestem zmeczona tym sprzataniem nawet kolacji mi sie jesc nie chce..ale na swieta pokoj posprzatany tylko potem okna umyc i bedzie jeden pokoj mniej ;)
wybaczccie ze Was nie odwiedzam nadrobie napewno na przyszly tydzien bede miec popoludniowki i nawet jakies dluzsze wolne mi sie kroi..wiec bedzie czas i na dogo..mam jakies fotki nawet Somy wiec moze jutro wstawie..to narazie pa:*

Posted

Masz racje Jola a najgorsze jest to ze nie wiem komu wierzyc bo np przed chwilą poczytalam o tej anemii i tam miedzy innymi tez sa wymienione objawy: powiekszona sledziona i watroba..
no i co teraz leczenie jak sugerowal ten wet w kierunku anemii czy tak jak nasza wetka w kierunku wątroby..?
jeszcze wet powiedzial ze ma slabą krzepliwosc krwi..
a wogole to im wiecej czytam tym gorzej bo to rowniez moze byc bialaczka tez sa objawy watrobowe..i sledziony..nawet jedna kobieta opisywala te same objawy co i Soma ma i sie okazalo najgorsza odmianą bialaczki..

Posted

I co zrobić w takiej sytuacji.Człowiek biega od weta do weta i nic nie wie :angryy: A Somka biedna cierpi.Mam nadzieję Daria,że trafią z diagnozą i będzie dobrze. :loveu:

Posted

Witamy sie;)
odebralam wynik od weta i wiecie co w domu zaczelam go przegladac, ja sie na tym nie znam ale zdziwila mnie data i godzina na tym wydruku..mam nadzieje ze wynik jest moj a nie czyjegos innego psa:roll: byc moze ma nieustawione toto do wydruku..nie wiem co o tym myslec..wet caly czas obstaje przy leku na anemie, watrobą sie mam nie przejmowac:roll: no coz lek ten wdrozylam w leczenie a reszte jutro skonsultuje z wetką...jego propozycja dzis byla taka jesli nie bedzie poprawy to nie przedluzac cierpienia psu..zobaczymy moze sie jej stan poprawi na tyle zeby mogla bez cierpien pozyc jeszcze troche..
dobre jest to ze dzis zjadla kuraka oczywiscie wybierając go sposrod makaronu..leki tez musze w kurce przemycac bo za chiny nie polknie i czasem nawet wyczuje i wypluje te tabletke..eh..
trzymajcie dalej kciuki i dzieki za wsparcie..

mam foty ale na fonie jak zgram to dam;)

Posted

Ania mysle nad tym..zobaczymy jak zobaczy ją jutro wetka..
fotki swieze..
chorowitka..
[IMG]http://i692.photobucket.com/albums/vv290/pegazia/221.jpg[/IMG]
od czasu do czasu ma male wsparcie..;)
[IMG]http://i692.photobucket.com/albums/vv290/pegazia/222.jpg[/IMG]

[IMG]http://i692.photobucket.com/albums/vv290/pegazia/218.jpg[/IMG]
dzisiejsze stokrotki..
[IMG]http://i692.photobucket.com/albums/vv290/pegazia/212.jpg[/IMG]
i park..
[IMG]http://i692.photobucket.com/albums/vv290/pegazia/214.jpg[/IMG]
fotki z fonu wiec jakosc byle jaka..

Posted

[URL]http://i692.photobucket.com/albums/vv290/pegazia/221.jpg[/URL]
Biedna Soma, widać że smutna jest :-(

Może warto powtórzyć jeszcze raz te badania, tak jak radzą dziewczyny...

Trzymam kciuki!

Posted

Cześć Daria.
Przykro tak czytać, że z psem coś się dzieje, a jeszcze nie wiadomo co.
Spróbuj iść do innego weta i powtórz badania.

Może w Katowicach na Ordona, to dość dobra klinika.
Jeszcze w Mikołowie jest jakaś klinika podobno dobrze wyposażona, koleżanka była ze swoim psem.
Jakbyś chciała coś więcej wiedzieć to daj znać, spytam o szczegóły.

Uściskaj Somkę i resztę.