Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cze Daria.. edytowałam ;)
Zamówiłam sobie karmę do domu .. miałam niedawno ulotkę w skrzynce no to zadzwoniłam - nie ma limitu zamówień, karma tańsza jak w markecie i jeszcze transport gratis :loveu: A jaki szybki :crazyeye: Dzwoniłam o 13 i facet powiedział, że będzie po 19 :crazyeye: Ale to tylko w Bydgoszczy jest tak fajnie :loveu: :evil_lol:

• Replies 11.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Pegaza']
a dlaczego Madzia? nie podoba Wam sie juz miec dzialke?albo szukacie cos innego...
tak to jest teren ogrodkow rekreacyjnych[/QUOTE]
My tę działkę na terenie tzw. pracowniczych ogródków działkowych mamy juz prawie 20 lat chyba.
Lata temu było to super rozwiązanie, ja bylam mała, były owoce, basenik dmuchany, ognisko, huśtawka, piaskownica. Spędzialiśmy tam z rodzicami przez długie lata całe dnie albo weekendy- od samego ranka, do wieczora.
Działkowicze wokół byli naprawdę bardzo sympatyczni- w wiekszości to byli emeryci. Mialam koleżanki, pamiętam, że na alejce przed działką po raz pierwszy nauczyłam się sama jeździc na dwukołowym rowerku. Sąsiadka była zachwycona, ze byłam taka pomysłowa i zdolna :lol:
Wszyscy sasiedzi traktowali działki jako ogródki owocowo- warzywne, z rabatkami kwiatowymi, z naturalną trawą, usłaną mleczami (potocznie tak nazywanymi).

Teraz, po tylu latach, sąsiedzi zmieniali się jak w kalejdoskopie, nasz bardzo dobry sąsiad nie żyje od 10 lat..., wokół dawne, naturalne działeczki pozamieniano na działki rekreacyjne z trawniczkami pod linijkę na 2/3 powierzchni działki.
Ciągłe pretensje, atmosfera juz nie taka jak dawniej, inne priorytety. Ten sie chce opalać, ale przeszkadza mu cień jabłonki, ten nie może znieść obecności mlecza na trawniku.
To już nie jest to, co kiedyś. I już nie bedzie.
Już od dawna jezdzimy na działkę tylko kosić i zrywać owoce.

Teraz spedzamy miło czas na działce na Kaszubach. Własny grunt, wokół lasy, jeziora, łąki, sąsiedzi są, ale oddaleni o przyzwoite odleglosci, a nie płot w płot.

[quote name='Pegaza']

Madzia a co to jest rekaw?:roll:
no dzis se tez jezdzilam w miescie tylko spowrotem moglam jechac mniej uczeszczana drogą:lol:

[/QUOTE]
Rękaw, to jest ten łuk, po którym trzeba przejechac do przodu i do tyłu miedzy pachołkami na egzaminie.
U nas tak się mówi na to ;)

Posted

Też nie wiedziałam co to rękaw :eviltong:

[quote name='*kleo*']Hej hej :multi: Mnie na pierwszej jeździe też instruktor na miasto wywalił, jak tylko zobaczył, że umiem ruszać i skręcać :evil_lol:[/QUOTE]
:evil_lol: Dobre :evil_lol:

Posted

[quote name='ewa2909']:obrazic::obrazic::obrazic:Hej ja tu też jestem[/QUOTE]

Ewa zapomnialam Cie zacytowac wczesniej?:oops:
zara sprawdze:oops:
nie zrobilam tego celowo :oops:
totez witam Cie pieknie kwiatuszkiem:Rose:

Be dzieki ale w sumie zostawie to..przemyslalam..;)

AAA Ty o tych dzialkach piszesz:roll: ja myslalam ze chcecie sie pozbyc tej nad jeziorem..;)
a w tym masz racje, coz nie ukrywam ze czesc ktora jest niewidoczna na fotce czyli ta druga strona dzialki tez bedzie przez nas bardzo modernizowana:roll: bo tam są same drzewka ktorych my nie chcemy:roll: no ewentualnie zostawie czeresnie o ile beda dobre owoce:p wiekszosc mlodych:cool1: tak wlasnie widzi swoje dzialki, starsi emeryci raczej maja grzadki i lubia plewic.

Klaudia czyli mam sie czuc wyrozniona ze mnie tez od razu wywalil na miasto wieksze:evil_lol:;)
.

Posted

[quote name='Pegaza']
AAA Ty o tych dzialkach piszesz:roll: ja myslalam ze chcecie sie pozbyc tej nad jeziorem..;)
a w tym masz racje, coz nie ukrywam ze czesc ktora jest niewidoczna na fotce czyli ta druga strona dzialki tez bedzie przez nas bardzo modernizowana:roll: bo tam są same drzewka ktorych my nie chcemy:roll: no ewentualnie zostawie czeresnie o ile beda dobre owoce:p wiekszosc mlodych:cool1: tak wlasnie widzi swoje dzialki, starsi emeryci raczej maja grzadki i lubia plewic.
[/QUOTE]
Nie no, cos Ty, na Kaszubach dopiero niedawno akt notarialny udalo sie podpisac, prawie 2 lata to trwalo...:roll:

Posted

Znalazlam Cie Ewa faktycznie cie ominelam:oops:wybacz
na tyle dzialek co zobaczylismy ta byla najladniej zagospodarowana:p byly tez dzialki na ktorych od podstaw bysmy ogrod urzadzali jak i domek budowali...
domeczek z przodu na tej fotce wyglada na maly w rzeczywistosci jest spory, akurat ta fotka tego nie odzwierciedla...

Madzia bo mi sie przypomnialo to ja robilam na 1 jezdzie wjazdy do tego rekawa ale wyjazdy jeszcze nie:p

Posted

[quote name='madziasto4']Nie no, cos Ty, na Kaszubach dopiero niedawno akt notarialny udalo sie podpisac, prawie 2 lata to trwalo...:roll:[/QUOTE]

bo ja wczesniej nie wiedziala ze macie dzialke inną, chociaz czekaj jak pomysle to chyba foty wstawialas z ogrodka razem z psami:hmmmm:

ooo to swietnie:cool3:

Posted

Dobry wieczór [B]Dario[/B]!
Piękne masz to imię (w końcu wiem:oops:)
Jak moja córka sie urodziła to miałam dylemat-Daria czy Klara.
Ale w końcu ma całkiem inne imię,żadne z tych,które miałam wybrane na początku :roll:
Spać zaraz idę więc dobrnoc wołam :sleep2:

Posted

Cze Jola Ula i Ewa:loveu:
13 wypadl dzis bardzo pracowicie :cool1:
sami zobaczcie:cool1:
[IMG]http://i692.photobucket.com/albums/vv290/pegazia/DSCF2714.jpg[/IMG]
a potem sie palilo :p
[IMG]http://i692.photobucket.com/albums/vv290/pegazia/DSCF2719.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='dysia-u']oooo grabeczki nowiutkieee , jeszcze z metką :razz:[/QUOTE]

Pisalam ze grabie pokupowalismy:cool3:

ma sie wyczucie nie Be?:cool3:

zobacze co sie da jeszcze wstawic:cool1:

Posted

[quote name='Pegaza']Pisalam ze grabie pokupowalismy:cool3:

ma sie wyczucie nie Be?:cool3:

zobacze co sie da jeszcze wstawic:cool1:[/QUOTE]
I co - dużo roboty było? Pewnoś wykończona? :razz:

No pod wrażeniem jestem :crazyeye:

Posted

[quote name='ewa2909']Ale ognisko:crazyeye::crazyeye::crazyeye:.a była kiełbacha pieczona?????????A chociaz ziemniaczki??????????:cool3::cool3::cool3:[/QUOTE]

no wlasnie ze nie przyszlo nam to na mysl:roll:

wpadne jutro bo m-a chce z neta skorzystac..:roll:

Posted

Witaj DE wieczorową porą ;)

Do twarzy Ci z grabiami :evil_lol:

Ja dzisiaj latam bo zgubiłam kartę i miałam załatwiania ale już zastrzeżona...

A jutro jedziemy z Gabinką do Kielc więc dzisiaj się szykujemy :D