Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam!

Użyłem f-kcji szukaj, ale nic ciekawego nie znalazłem :)

Posiadamy pieska rasy siberian husky. Bez rodowodu. Przyjemniaczek od razu załapał o co chodzi i tylko pierwszej nocy wymiotował i kupkał w domu (nawiasem jedna rzadka kupka). Potem tylko w trakcie choróbek (raz miał rozwolnienie) kupkał w domciu, oraz po zastrzyku na uczulenie na pchły sikał w domciu. Pieska mamy ponad 2 tygodnie. Od niedawna lubi spacery - coraz dłuższe. Lubi jazdę samochodem i czytanie map :)

I mam pytanka -
1. naszego pieska trzeba ciągać na spacer. Znaczy się ja ciągnę i on szoruje po podłożu. Dopiero jak odpowiednio sie oddali od domu, a w pobliżu nie ma psów to wypina dumnie pierś i galopuje przodem. Niedawno wzieliśmy go nad staw, jeśli jest dalej od domu to nie ma z nim problemów, sam lubi biegać.
2. Właściwie nie załatwia się poza podwórkiem koło domciu. W mieście w ogóle nie chce sie załatwiać. Poza domem to co najwyżej na polu i raz w lesie po drodze, ale też raczej trzyma by oddać wszystko koło domu. Da się go namówić by kupkał wszędzie? Chcemy go zabrać na 1 tydzień na wycieczkę do Sandomierza. No i tam wolałbym żeby kupkał w parku a nie w domu :D

Z góry dzięki...

• 2 months later...
Posted

nie chcę być niemiła i nie chcę żeby to wyglądało jak przemądrzanie się - ale jestem uczulona na rasowy bez rodowodu ... nie oszukujmy się masz pieska w typie, co nie oznacza, że jest gorszy czy mniej kochany od rodowodowego

hmn... mi wpada do głowy tylko chwalić pieska kiedy się załatwi dalej od domu i nie chwalić, że ' dobry piesek' tylko skakać i piszczeć, żeby piesoj zakumał, ze kupa daleko od domu to coś superowego :eviltong:

P.S. śliczny ten twój psioczek mmm .. :loveu:

Pozdrawiamy!
Armia kundli ;P

Posted

niewiem wogule o co ci chodzi dlamnie pies nie musi mniec rodowody by być moim pupilem... Sama bardzo kocham zwierzeta a gdy widze takiego psa to sie nie pytam właściciela czy ma rodowud bo to by było chamskie.... to na prawde nie jest warzne.... a co do tego problemu z kupkami to mozesz nagradzać psa za to że zalatwi sie w mniejsu ktore co odpowiada.... nie jestem pewna co do wieku psa więc jesli bys mi napisał ile twoj piesek ma to bylo by mi latwiej ci pomuć...

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='ania1994']niewiem wogule o co ci chodzi dlamnie pies nie musi mniec rodowody by być moim pupilem... Sama bardzo kocham zwierzeta a gdy widze takiego psa to sie nie pytam właściciela czy ma rodowud bo to by było chamskie.... to na prawde nie jest warzne....

to do mnie ?

'nie oszukujmy się masz pieska w typie, co nie oznacza, że jest gorszy czy mniej kochany od rodowodowego'

;)

Sama mam kundla w domu i kundle mieć będę nic nie mam do kundelków i piesków w typie ale jestem zdania ( i nic tego nie zmieni ), że bez rodo - kundelek/ w typie/ mieszaniec... ;)