Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='camili']Ja ma Coat King Home 915E.
Na początku bardzo dobrze się sprawował ale później zaczął ciąć włos :placz:[/quote]
Nienawidze coat kinga! groomerka nim "wyczesala" mi psa - stracil 70% wlosow, reszta byla pocieta.

• 3 months later...
  • Replies 63
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mam prośbę do groomerów i nie tylko:D Potrzebuję zdjęcie profesjonalnie zrobionego przez was Westika ale dodatkowo byłabym wdzięczna i generalnie na tym mi najbardziej zależy: zdjęcia trymerów, które były użyte. Interesuje mnie jakim trymerem robicie jaką część ciała i w ogóle takie tam. Nie chodzi mi o lektury w ktorych mogę to znaleźć tylko chodzi mi o Wasze doświadczenie....i opinie dotyczące trymerów.

Posted

[quote name='Grey']Evelinka a czy ty umiesz profesjonalnie czesać westi, i masz czym?[/QUOTE]
Nie rozumiem o co chodzi z pytaniem "profesjonalnie czesać"? Robię tylko swojego burka i właśnie zamierzam wymienić trymery, niestety nie kupię nic dopóki albo nie spróbuję albo parę osób nie poleci. A moje "profesjonalne" robienie mojego Westika w typie możesz zobaczyć w temacie "a może by tak galeria" zamieszczone wczoraj.

Posted

Musisz mieć czym czesać ,żeby się nie filcował, ja stosuję przerobione 3 Marsy oraz tradycyjny czerwony.
Młody wyszedł bardzo fajnie, uszki wyostrzone .Na głowie może mieć rzadki włos.

Posted

[quote name='Grey']Musisz mieć czym czesać ,żeby się nie filcował, ja stosuję przerobione 3 Marsy oraz tradycyjny czerwony..[/QUOTE]

Na głowie ma rzadki włos bo ma tam jeszcze wate która jest przeżedzona przez tyrymowanie a szorstki włos jest tam dopiero króciutki, tak samo na łapach, filcuje się tylko w jednym miejscu tj. pod paszką przednich łap, i tam mam problem z trymowaniem bo nie chce tam sztywny włos rosnąć

[IMG]http://img215.imageshack.us/img215/8450/dsc8581.jpg[/IMG]

tak to wygląda, nie wiem czy zrobić tył tej łapy na szczeniaka i wyrwać wszystko?
Przerabiać trymerów raczej nie będę.

[QUOTE]Młody wyszedł bardzo fajnie, uszki wyostrzone .Na głowie może mieć rzadki włos.[/QUOTE]

Dziękujemy, choć chętnie wysłucham parę uwag co mam zmienić...

Posted

[quote name='Grey']Musisz mieć czym czesać ,żeby się nie filcował, ja stosuję przerobione 3 Marsy oraz tradycyjny czerwony..[/QUOTE]

Na głowie ma rzadki włos bo ma tam jeszcze wate która jest przeżedzona przez tyrymowanie a szorstki włos jest tam dopiero króciutki, tak samo na łapach, filcuje się tylko w jednym miejscu tj. pod paszką przednich łap, i tam mam problem z trymowaniem bo nie chce tam sztywny włos rosnąć

[IMG]http://img215.imageshack.us/img215/8450/dsc8581.jpg[/IMG]

tak to wygląda, nie wiem czy zrobić tył tej łapy na szczeniaka i wyrwać wszystko?
Przerabiać trymerów raczej nie będę.

[QUOTE]Młody wyszedł bardzo fajnie, uszki wyostrzone .Na głowie może mieć rzadki włos.[/QUOTE]

Dziękujemy, choć chętnie wysłucham parę uwag co mam zmienić...

Posted

Evelinka czym czeszesz?
Pod pachami się wyczesuje i skraca maszynką, wszędzie się nie trymuje.Nogi robi się na kocią łapkę,wyczesane ,przetrymowane, takie ładne okrągłe.

Posted

Mam szczotkę taką z igiełkami bez zakończenia i grzebień szeroki metalowy. Z tego co mi wiadomo west powinien być wszędzie szorstki, a szczeniaka trymuje się na maxa wszystko również łapy więc tu nie mogę się z Tobą zgodzić Grey. Poza tym jeśli szorstki włos się mniej brudzi to właśnie łapy są najbardziej narażone na bród, więc chyba warto je trymować. Główkę i łapki trymuję nie tak mocno jak grzbiet bo jest to jedynie wielokrotne przeczesywanie trymerem włosów. Od kiedy pod pachami skraca się maszynką????? Na naszej pierwszej wizycie u groomera.....a wybierałam długo i uważnie, trafiając do P. Wioli z hodowli Ahimenes.....nie miał nic golone na łapach ani pod pachą, więc dziwi mnie twoja wypowiedz i może pokaż jakieś zdjęcia, bo jakoś nie umiem sobie tego wyobrazić.
Grey a moje pytanie na początku brzmiało, jakim trymerem robisz grzbiet i łapy, główkę, może zdradzisz tajemnice, i powiedz czy jesteś zadowolony z tych trymerów, bo tak jak wspomniałąm chce wymienić trymery....

Posted

Pieseczkowo ładna główka.
Evelinka może zacznij od grzebieni o których pisałem.
Odnośnie trymowania twoja teoria kłóci się z praktyką.
A trymery Marsa to używam takie szerokość :10,8 mm;21,8 mm;31,2;39,4 mm.
rozstaw zębów 1,6 mm;3,5 mm; 2,4 mm.; 1,8 mm.