brazowa1 Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 Fotki mam takie sobie,ale uwierzcie-to piekne stworzenie.Moje i kolezanki pierwsze skojarzenie "prawie jak hovawart". Czy ma domieszke,czy nie,jedno jest pewne-PIĘKNY,duzy ( wrecz bardzo duzy tylko lekki),dorodny ,młody pies.Z szlachetna głowa,sierścia,ktora w domu nabierze blasku.Pies znaleziony na dzialkach,nie wiadomo,ile w tym prawdy,ale nie wyglada na domowego wypieszczonego pupila.A jednoczesnie-jest zadziwiajaco dobrze wychowany,ładnie chodzi na smyczy,nie wariuje.Pies-zagadka. Jest "grzeczny",tzn akceptuje z godnoscia sytuacje,nie okazuje zdenerwowania schronem,jest bardzo pewnym siebie psem,takim ,ktory sprawia wrażenie,ze może byc tylko partnerem dla czlowieka-nigdy niewolnikiem. Jak na razie do ludzi ma podejscie olewackie.Nie mizdrzy sie,nie skamle.Wezmie nagrodke,ale nie prosi o jeszcze. Piekny pies,jezeli uda mi sie trafic na lepsza pogode,zrobie mu ladniejsza sesje.Ma niesamowita jasna maske i te ciemne,leko skosne oczy-cudo! A jak pieknie i lekko sie porusza! Jest jeszcze tydzien na kwaratannie.Może ktos odbierze? chcialabym poznac historie tego psa. Aktualizacja : miasto małe,to zawsze o każdym psie czegos sie czlowiek moze dowiedziec.Pies Moris-bo tak ma na imie,byl psem bezdomnego.Jeszcze ma ich kilka :shake: Moris byl psem posiadajacym przewodnika,ale robil,co chcial.czyli na 100% jest rozwloczony (stad jego olewacki stosunek do ludzi).Zna zycie,dlatego tak szybko zaadaptowal sie do warunkow schroniskowych-ot,kolejny etap psiego zycia.Roznie juz bywalo z egzystancja Morisa,wiec nie bierze tego zbytnio do siebie. Tylko w domu z porzadnym ogrodzeniem bysmy go widzieli,bo inaczej może byc ciezko utrzymac go na miejscu. Quote
brazowa1 Posted January 18, 2009 Author Posted January 18, 2009 pies jest duzy-pani,ktora go trzyma jest bardzo wysoka;) Quote
brazowa1 Posted January 18, 2009 Author Posted January 18, 2009 zrobie sobie miejsce na nastepne fotki Quote
Betbet Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 a teraz już nie będzie miejsca na fotki bo będzie Betbet :P Nawet na tych nieszczególnych zdjęciach wygląda wyjątkowo ładnie. Quote
Guest mareksy Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 Mi też się bardzo spodobał jak tylko go zobaczyłem podczas wizyty w schronisku :lol: Ile trwa taka kwarantanna? Quote
brazowa1 Posted January 19, 2009 Author Posted January 19, 2009 zawsze dwa tygodnie. Rzadko w schronie widuje sie z psy mało zainteresowane ludzmi.Czlowiek to rarytas dla psa w schronisku.Podeszlam do kraty,zawolalam.Podszedl,spojrzal i sobie poszedł.Nie poszedl,bo byl pobudzony i nie wiedzial,co ze soba zrobic,tylko uznal,ze jestem malo interesujaca.Inne psy zostalyby przy kracie,szczesliwe,ze ktos chce z nimi pogadac. Mam wrazenie,ze ciezko bedzie wymoc posłuszenstwo na takim psie (zwlaszcza powrot na komende),mimo,ze jest "grzeczny". Raz-wielkość,dwa-samodzielność. Nie obdarza wzgledami nikogo.Dla każdego jest jednakowo uprzejmy. Fascynujacy pies. Quote
Betbet Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 mareksyyyy tlyko żeby Ci sie Aramis nie odwidział coooo? jak się nie mylę, to kwarantanna 14 dni Quote
akucha Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 Ile lat mu dają? cudny jest, indywidualista, niezwykły. Quote
brazowa1 Posted January 19, 2009 Author Posted January 19, 2009 to młody pies,widac,po ruchach,oczach.Maksymalnie 3 lata okreslił wet.Jego numer 06/09. Akurat tego psa zdecydowanie odradzam mareksemu.Tu bym sie dopiero martwila o inne psy.Młody,zwinny i wielki pies. Quote
Guest mareksy Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 Heheh... napisałem przecież tylko że mi się spodobał, a tu zaraz takie zamieszanie.... :evil_lol: Mam nadzieję, że ten piesek szybko znajdzie dom! :lol: Quote
brazowa1 Posted January 20, 2009 Author Posted January 20, 2009 mareksy napisał(a):Heheh... napisałem przecież tylko że mi się spodobał, a tu zaraz takie zamieszanie.... :evil_lol: bo ciotki sa czujne! :evil_lol: komu jeszcze podoba sie pies? Quote
Betbet Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 mi!!!!!!! ale wiem nie liczy się, bo było komu "jeszcze" dooobra wiem już sobie idę chciałam tlyko sprawdzić jak się miewa...nooo... czujna jestem jak ważka w locie!!! Quote
akucha Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 Mi też się on podoba, bardzo. Zastanawiam się, jak będzie mial na imię?! Powinno być niezwykłe jakieś. Jak znam życie..... pip... pip... pip... Quote
Guest mareksy Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 Mi jeszcze brakuje na dogo... Dartaniana :evil_lol: Ale to tylko taki żart... :oops: chyba zaraziłem się od Betbet ;) Quote
brazowa1 Posted January 20, 2009 Author Posted January 20, 2009 ja bym chciala Zeus,Tantor,Fabian lub Wasyl Quote
akucha Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 Tak, Wasyl!!! :multi: jak mój szwagier hi hi hi hi hi Quote
brazowa1 Posted January 20, 2009 Author Posted January 20, 2009 akucha napisał(a):Tak, Wasyl!!! :multi: jak mój szwagier hi hi hi hi hi a podobny chociaż? Quote
brazowa1 Posted January 21, 2009 Author Posted January 21, 2009 reprezentacyjny,niezalezny,dumny-tak bym go okresliła. Mysle,ze ludzie czesto beda o niego pytac-trudno go nie zauwazyc. Quote
brazowa1 Posted January 22, 2009 Author Posted January 22, 2009 jutro zobacze,czy juz mu czegos nie nadano.Wasyl byloby idealnym imieniem Quote
brazowa1 Posted January 24, 2009 Author Posted January 24, 2009 Błyskawicznie odtajał-juz zaczyna strozowac. Quote
Recommended Posts