Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Oby Malinka jak najszybciej znalazła swój prawdziwy dom! trzymam kciuki za pomyślne zakończenie.... I nie bardzo sie znam, ale chyba wieści o oku są dobre?
A my tak czy inaczej jakąś biedę adoptujemy:)

• Replies 267
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='foqsica']A my tak czy inaczej jakąś biedę adoptujemy:)[/quote]

To Malinka bardzo się kłania i mruga do Was zdrowym oczkiem;). Jeżeli się podoba...

Bo domek tymczasowy to rozwiazanie na krótko i po to tylko, żeby nie siedziała w schronisku. A co będzie, jak tymczas się skończy...?:oops: Jedyna propozycja - od Bakterii. A ona nie może jej zatrzymać na dłuuuuuuugo. A tak w ogóle - Bakteria, czy podtrzymujesz (i mama) propozycję?:razz:

Tak czy inaczej szybciutko potrzebny DOMEK STAŁY. Rozpuszczajcie dziewczyny sieci, może ktoś wpadnie i się zakocha. Taka kochana psiutka....:loveu:

Posted

Twój zegar w kompie szybciej tyka i przeskoczyło:diabloti:
Napiszę, wieczorkiem prześlę, bo zaraz jadę trochę popracować ... :evil_lol:
Czy rozmawiałaś z IK?

Guest monia3a
Posted

[B]dreag[/B] mogę zrobić jej papierowe ogłoszenie ale potrzebuję jakiegoś tekstu, napiszesz :loveu:

Posted

[quote name='dreag'] Bo domek tymczasowy to rozwiazanie na krótko i po to tylko, żeby nie siedziała w schronisku. A co będzie, jak tymczas się skończy...?:oops: Jedyna propozycja - od Bakterii. A ona nie może jej zatrzymać na dłuuuuuuugo. A tak w ogóle - Bakteria, czy podtrzymujesz (i mama) propozycję?:razz:

Tak czy inaczej szybciutko potrzebny DOMEK STAŁY. Rozpuszczajcie dziewczyny sieci, może ktoś wpadnie i się zakocha. Taka kochana psiutka....:loveu:[/quote]

Oczywiście, że aktualna. Zarówno z mojej strony, jak i strony moich RODZICÓW :cool3: Tak, tak, zgadzają się... Myślę, że jak wszystko będzie się dobrze układało to nawet nie na taki krótki, jak początkowo mówiłam, okres czasu...

[B]foqsica[/B] jeśli zdecydowałabyś się na adopcję Malinki (oczywiście nie mówię, że już, teraz, zaraz) to spokojnie mogłaby u mnie przeczekac te
2-3 miesiące. I oczywiście pełne informacje dotyczące charakteru, zachowań, upodobań masz jak w banku...

[SIZE=3]Czy już coś wiadomo na temat "tej drugiej propozycji", innym rozwiązaniu?[/SIZE]

Posted

Dobre wiadomości:lol:

[SIZE=3][QUOTE]Czy już coś wiadomo na temat "tej drugiej propozycji", innym rozwiązaniu?[/SIZE][/quote]

To nie druga propozycja, tylko inny sposób rozwiązania. Bądź cierpliwa jeszcze trochę, muszę pogadać z kim trzeba:haha: Właśnie czekam na telefon...

Posted

No i po rozmowie. Teraz mogę już zdradzić tajemnicę:cool3:

P. Kierownik przedstawił propozycję, by dla bezpieczeństwa Malinki pieczę nad nią objęła nasza organizacja. Świetny pomysł, prawda? Musiałam jednak poczekać na decyzję.
I ................................................................................
Jest ZGODA!!!!!!!!:multi::multi::multi: Ukłony dla Prezeski! :lol:
Tak więc nie ma już chyba żadnych przeciwskazań, by Malinka zaczęła się uczyć, jak być salonową damą.
No to Bakteria grzej łóżeczko, grzej!!!!
A jeszcze sprawdzę, czy mięciutkie!:nono: A co!!!
I będę Cię miała na oku!!!!:shocked!:
To znaczy Malinka na oku, a ja na dwóch!:evil_lol:

Posted

:crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye:

Dawno mnie tu nie było, bo musiałam ostro udzielać się na wątku Erniego:razz:
Ale o Malince nie zapomniałam.
A tu tyle sie dzieje Malinka ma DT i szanse na DS:multi:
SUPER JA WIEDZIAŁAM, ŻE DŁUGO NIE BĘDZIE CZEKAĆ
JAKBY ZBIÓRKA SIĘ ODWIESIŁA TO MNIE UWZGLĘDNIAĆ

Guest monia3a
Posted

To kiedy wielki dzień przejęcia Malinki ??
Aga jakby co służę pomocą i dobrym aparatem do zdjęć :p

Posted

Dzięki asika5 za pamięć:lol: i monia3a za chęć pomocy:lol:. Jakby co będę sie do Was dobijać.
A co do Malinki, to bakteria niech gada kiedy chce zostać "zastępczą matką":evil_lol:. Wcześniej mówiła, że jakby co, sobota by jej pasowała. Jeszcze będę się umawiała dzisiaj z nią i ze schroniskiem.

Posted

Mi pasuje i sobota i wszystkie inne kolejne dni. Tak się zastanawiałam czy nie lepiej w poniedziałek, pan kierownik pewnie bardzo by chciał byc przy tej adopcji ;) Mi to naprawdę bez różnicy, wolałabym oczywiście jak najszybciej :cool1: Popołudniu będę już miała wszystko co potrzebne.. Także czekam na wynik rozmów ze schroniskiem :multi:

Guest monia3a
Posted

[quote name='dreag']Dzięki asika5 za pamięć:lol: i monia3a za chęć pomocy:lol:. Jakby co będę sie do Was dobijać.
A co do Malinki, to bakteria niech gada kiedy chce zostać "zastępczą matką":evil_lol:. Wcześniej mówiła, że jakby co, sobota by jej pasowała. Jeszcze będę się umawiała dzisiaj z nią i ze schroniskiem.[/quote]

Najlepiej jak najszybciej i jak najszybcie do okulisty ;)
Bakteria jesteś przygotowana na opieke nad psem po operacji ?? Pod warunkiem, że będzie taka potrzebna bo jedno jest pewne, że trzeba ją skonsultować ze specjalistą.

Posted

Bardzo się cieszę że Psiakowi się poszczęściło!
Co do adopcji to będę gadać z moim przyszłym mężem, ale myślę że nie miałby nic przeciwko psu bez oka. Byle był dobrze wychowany (tzn nauczony czystości i może żeby nie łaził po meblach - przepraszam że to napiszę ale mimo iż kocham psy to nie wyobrażam sobie żeby spały ze mną w pościeli...) nie za bardzo szczekliwy i nie wymagał tyle uwagi co szczeniak no i żeby nam połowy mieszkania nie zjadł. Wiem, może i spore wymagania, ale to dlatego że decyzję o adopcji podejmujemy świadomie i odpowiedzialnie.
p.s. nie wiem czy dobrze wyczytałam z postów powyżej czy przy schronisku w Białymstoku działa jakieś stowarzyszeni czy coś w tym stylu? Może można wam przekazać np 1 % podatku (lepiej swoim niż gdzieś w Polskę). Moze jest jakiś link do tego stowarzyszenia? jestem nowa na dogomanii i jeszcze się nie ogarnęłam z ogromem portalu

Posted

[quote name='monia3a']Najlepiej jak najszybciej i jak najszybcie do okulisty ;)
Bakteria jesteś przygotowana na opieke nad psem po operacji ?? Pod warunkiem, że będzie taka potrzebna bo jedno jest pewne, że trzeba ją skonsultować ze specjalistą.[/quote]

Były już półdzikie koty po operacji, myślę, że z psem też dam sobie radę. Jestem pewna, że dam. Żeby nie było niejasności..

foqsica, a ja bardzo lubię takie podejście, wiesz czego chcesz :diabloti: ale w takim wypadku to chyba tylko pies z tymczasu, z całym szacunkiem dla wszystkich wolontariuszy, takich rzeczy jak trzymanie czystości, zachowanie podczas nieobecności opiekunów w domu itd. nie da się stwierdzic obserwując psa tylko w warunkach schroniskowych ;) a szkoda, żeby pies potem trafił spowrotem bo np. nigdy nie mieszkał w domu i chociażby wyje gdy nikogo nie ma...

Guest monia3a
Posted

[quote name='Bakteria']Były już półdzikie koty po operacji, myślę, że z psem też dam sobie radę. Jestem pewna, że dam. Żeby nie było niejasności.. [/quote]

Święta prawda, dałaś radę dzikunom i byłaś dzielna :loveu:
Wierzę, że dasz sobie świetnie radę z Malinką.

Posted

[quote name='asika5']Bakteria Malinka jest wyjątkowa sunia, to zaszczyt być jej opiekunem;)
Chwała ci za to, że chcesz jej pomóc :multi:[/quote]

No więc Bakteria ma już ten zaszczyt:loveu:. Malinka po wejściu do domu podobno władowała się od razu na łózko (mówiłam, że będzie z niej dama).

Ale od początku.Umowa schronisko-toz podpisana, mama była na miejscu i wyraziła zgodę na opiekę nad sunią. O 13.00 Malinka opuściła kraty (chwilę się przekomarzała, ale "pomógł" jej wyjść pracownik) pożegnana przez dwie koleżanki:-(. Ochoczo władowała się do samochodu i pojechaliśmy. W drodze przydarzyło jej się zwrócić kawałek kiełbaski, ale że dziewczyna kulturalna, skrzętnie starała się zagrzebać w kocu to, co jej się wymsknęło.

Była też już na konsultacji u polecanej przez monia3a okulistki. Nic jej nie zagraża, ale żeby zapobiec jakimś sprawom onkologicznym w przyszłości i nie narażać oczka na działanie różnych czynników mechanicznych i środowiskowych (a zwłaszcza nie tworzyć wspaniałego miejsca dla różnych bakterii:evil_lol:) radziła zastanowić się nad zamknięciem. Po przeanalizowaniu wspólnie za i przeciw umówiliśmy się na środę na operację.

A więc akcja dofinansowania wznowiona!!!

Z tego co wiem kobity pracują teraz nad metamorfozą psiaka. Potem poproszę o sesję zdjęciową:lol:.

No, a my wszyscy czekamy NA NOWY DOMEK. Kto chce porozwieszać ogłoszonka papierowe to niech dudni do mnie lub moni3a.

Posted

[quote]przepraszam że to napiszę ale mimo iż kocham psy to nie wyobrażam sobie żeby spały ze mną w pościeli...[/quote]
Ja oczywiście żartowałam z tym grzaniem łóżeczka, piesio równie dobrze może mieć swoje, niekoniecznie ładować się do czyjegoś. Nie każdy lubi w nocy być obłożony psami (ja- bardzo, mąż- niekoniecznie). O niczym to nie świadczy. :lol:

[quote]Może można wam przekazać np 1 % podatku (lepiej swoim niż gdzieś w Polskę)[/quote]
Pytałam dziś miłej pani z biura schroniska o ten 1%, ale niestety, schronisko jest finansowane z innej puli.
Nam bardzo chętnie.:loveu: Przesłałam Ci na PW (prywatna wiadomość z dogo) dane.

Guest monia3a
Posted

Zmieniłam troszkę te ogłoszenie do rozwieszania :p
zaraz będę rozsyłać po znajomych maila proszącego o rozwieszenie w swojej okolicy ;)

Guest monia3a
Posted

Szansa dla średnich puchatych, dorosłych psiaków [URL="http://www.dogomania.pl/forum/f97/sredni-kudlaty-kundelek-poszukiwany-129997/"]TU[/URL]