Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przypomniało mi się, że przecież Gusio w NDM skończył Championat Polski i że trzeba wysłać wniosek. Zrobię to dzisiaj w nocy. I pewnie zaliczę się do grona oczekujących... No, chyba, że jakis cud będzie...
Pzdr.

Posted

[quote name='Asiaczek']Przypomniało mi się, że przecież Gusio w NDM skończył Championat Polski i że trzeba wysłać wniosek. Zrobię to dzisiaj w nocy. I pewnie zaliczę się do grona oczekujących... No, chyba, że jakis cud będzie...
Pzdr.[/quote]

e tam :) nie spiesz sie - nie warto hihih

Posted

Jesli ktos czeka na dyplom po Kielcach (20.XI) to jeszcze troche poczeka, bo Kielce nie wyslaly jeszcze sprawozdania z wystawy.
Maja na to co prawda 45 dni, ale mogliby juuuuz... ;)

Posted

Wszystko się ruszy , jak zechce.
Mnie zapewniono,że papiery psa z wnioskiem o Intera już dawno w FCI, a dzisiaj z FCI dostałam informację,że należy interweniować w ZKwP, bo papierów nie dosłano.

Chyba trzeba kimś potrząsnąć!!!!!!!!

Posted

My tu sobie żartujemy, podśmie...ujki sobie robimy, ale nie oszukujmy się. ZG nie działa tak, jak powinien. Te informacje pt. "papiery nie doszły", "proszę wysłać jeszcze raz", "już dawno wysłano" itp. Przecież to z nas robi się balony. I co z tego, że panie są miłe i grzeczne? Czy to coś zmienia?
Dlaczego taka sytuacja istnieje? Czy to panie są przeciążone pracą, czy biuro ZG jest za krótko czynne? A tak na marginesie, dlaczego ono jest czynne w tak nietypowych godzinach? Dlaczego nie "normalnie" 8 godzin? A może jakieś zmiany godzinowe wprowadzić? Przecież to biuro jest DLA NAS, a nie my dla biura, prawda?
Pzdr.

Posted

Dla mnie wydaje się bzdurą przesyłanie czegokolwiek przez ZG - w jakim celu, jeśli ja dysponuję wszystkimi potrzebnymi dokumentami?

Poza tym uważam,że w momencie , kiedy wychodzą papiery np. do FCI=-własciciel psa również pisemnie powinien być o tym fakcie informowany.Skąd możemy wiedzieć jak długo nasze papiery leżą sobie na tzw.kupie w biurze ZG?

Posted

[B]Kika[/B], masz rację. Takie zasady obowiązują wszystkie urzędu administracji państwowej. Jeżeli np. moje biuro nie jest kompetentne lub jest tylko "stacją przystankową" dla dokumentów, informacja o dacie wysłania powinna być przekazana osobie zainteresowanej.
Niektórzy mogą powiedzieć, że to podraża koszty utrzymania ZG. Zgoda. Ale z drugiej strony, w dobie wszechobecnych komputerów, wysłanie maila kosztuje tyle, co nic. Jeżeli ktoś nie ma maila, to można do niego zadzwonić lub rzeczywiście wysłać krótkie pismo zawiadamiające o przekazaniu dokumentów.
Ciekawe, jak długo ZG będzia działał jak za króla Ćwieczka?! Czy Pani Kierowniczka Biura ZG naprawdę nie widzi problemu? Może pora na zmianę warty na tym stanowisku? Może potrzeba tutaj osoby młodszej, z szerszym spojrzeniem na XXI wiek?
Pzdr.

Posted

[quote name='Elitesse']ehh zk to by sie jakas reforma generalna przydala i duzo by na ten temat pisac...

czy ktos dostal jz rodowod z obiecanej zeszlotygodniowej wysylki ??[/quote]

Widzę,że Panie w ZG na tzw. buzie obiecują wszystko, tylko nijak się to ma do rzeczywistości,
A może wiecie czy raczą odpowiadać na e-mail?

Posted

[quote name='Marusia']To ja sie pochwalę, że w różnym czasie napisałam 3 maile do ZK i dostałam odpowiedzi 0 (slownie: zero)[/quote]

to normalne - ja tez sie NIGDY nie doczekalam odpowiedzi na moje meile :D

Posted

BArdzo to dziwne!!!!!
Pisałam już nieraz do Węgrów ,Słowaków, Czechów, Rumunów - zawsze uzyskiwałam pełne odpowiedzi.Nawet w FCI mają na uwadze nasze problemy, a ZG milczy:niewiem: :niewiem: :niewiem: