orpha Posted January 14, 2009 Author Posted January 14, 2009 kurde ja nie wiem , srodek miasta kupa ludzi sie kreci i nikt sie nie zainteresuje :shake: , gdzie ja kuzwa zyje :angryy: , co za jakis matrix pierdzielony. Przeciez on nie jest niewidzialny ten psiak , widac go , podbiega do samochodów , widac ze głodny i ze jest sam ,taki biedny zagubiony i taka niesmiala nadzieja w jego oczach ze moze ktos da choc kawalek suchego chleba. Zeby ich wszystkich taki sam los spotkal , niechby musieli na stare lata chodzic po smietnikach i zebrac o kromke suchego chleba i zeby nikt ich niezauwazał , niech sie spotkaja z taka sama obojetnoscia jaka oni okazuja zwierzetom. Sory ale ulewa mi sie , załamuje mnie ten ogrom nieszczesc ktory co i raz spotykam na swojej drodze .... Quote
mru Posted January 14, 2009 Posted January 14, 2009 no to jest przerażające... przecież nikt tym ludziom nie każe brać tego psa do domu do łóżka i tulić do końca życia wystarczy cokolwiek no jakakolwiek reakcja... widać przecież, że to pies nie BEZDOMNY (bezdomny to może być ktoś z wyboru) tylko wypier... przez kogoś! :angryy: poczęstowanie psa kanapką nie boli a ludzie tylko ojejku jejku ale biedak jadę dalej a nawet nie zawsze to. Quote
orpha Posted January 14, 2009 Author Posted January 14, 2009 ciezko zrobic im cos bezinteresownie dla kogos , jakby kto im zaplate zaproponowal to moze ...:angryy: , rece opadaja Quote
sleepingbyday Posted January 14, 2009 Posted January 14, 2009 orpha, ja dziś nie mogę. jutro po pracy będe mogła, ale dzis nie. może siekowa da rade. oby! choc on gnojek do złapania niełatwy. straz powinna go łapać... Korę trzeba zawiadomić! ORPHA czy to taki mniej więcej pies, czy się rózni? Quote
orpha Posted January 14, 2009 Author Posted January 14, 2009 Siekowa pisała ze kolo 14 tam sie przejedzie , mam dosyc tej zakichanej strazy , dwie godziny na nich czekałam na mrozie , latajac na czworka za psem po stacji a oni co ?? dwie godziny jechali co zadzwoniłam to sa w drodze i sa w drodze :angryy:, na koniec zostałam poinformowana jak zadzwonila sie dopytac co i jak ze PATROL PSA NIE ZASTAŁ !!!!!!!! nie zasral a nie nie zastał Quote
orpha Posted January 14, 2009 Author Posted January 14, 2009 poczekam moze Siekowej uda sie fotki strzelic i wtedy napisze do Kory Quote
orpha Posted January 14, 2009 Author Posted January 14, 2009 nie nie ten co zdjecie wstawiłas taki bardziej jamniczy jest , a tamten bardziej mi przypominał zminiaturyzowanego pitbullo-amstafa ( cholera nie rozrózniam tych ras wiec nie wiem ktorego bardziej) , ma taka klate szeroka i troszke mordke taka , tyle ze nogi ma krotkie acha i ogon tez mial chyba krótki :roll:, no chyba ze mial go caly czas podwiniety , ale raczej krotki obciety Quote
izzie1983 Posted January 14, 2009 Posted January 14, 2009 Miałam właśnie info SMSowe od Siekowej, że szuka psa po okolicy, bo na stacji i w jej bezpośredniej okolicy go nie widać :shake: Quote
sleepingbyday Posted January 14, 2009 Posted January 14, 2009 słuchajcie, tam sa takie tereny,w których on sie może zaszyć na dzień, a w nocy wychodzić, jak jest spokojniej... pewnie dlatego go nie ma. w nocy bezpieczniej... Quote
orpha Posted January 14, 2009 Author Posted January 14, 2009 kurde moze jak jasno i duzy ruch to sie gdzies kitra :shake: , on ma chyba jakas melina tam na tyłach stacji i mcdonalda Quote
mru Posted January 14, 2009 Posted January 14, 2009 jeśli oni mówili, że on się kręci to on wróci... tylko kur... kiedy i czy ktoś go wtedy będzie akurat mógł "złapaćć" :/ Quote
orpha Posted January 14, 2009 Author Posted January 14, 2009 napisałam do siekowej smsa , gdzie sie moze kitrac i ze reaguje na gwizdanie i szelest torebek. Jak sie Siekowej nie uda to moze uda mi sie tam wyrwac jakos wieczorem , jak jest mniejszy ruch to on pewnie smielszy jest :roll: Quote
orpha Posted January 14, 2009 Author Posted January 14, 2009 kurcze Siekowa pisze , ze nie moze go namierzyc :shake: , musiał sie dobrze gdzies skitrać , jak dam rade to podjade tam dzisiaj poznym wieczorem Quote
orpha Posted January 14, 2009 Author Posted January 14, 2009 dzwoniłam do pani ktora adoptowała Maniusia Radomia , opowiedzialam jej przy okazji o tym psiaku ze stacji .... nie wiem chyba ma jakis pomysł bo nalegała ze jak go zlokazlizuje i uda mi sie go moze złapac to zebym do niej koniecznie zadzwoniła .... Quote
orpha Posted January 14, 2009 Author Posted January 14, 2009 przed chwila wróciłam do domu , po zebraniu podjechałam tam na ta stacje , on jednak wyłazi jak jest ciemno , platał sie tam chyłkiem , dałam mu mleka i saszetke ktora kupiłam po drodze ale nie mialam ani czasu ani siły polowac na niego :shake:.Chociaz mam wrazenie , ze mnie poznał bo jak zagwizdałam to odrazu podbiegł , a moze mi sie tylko zdaje ze mnie poznał :roll:. Quote
mru Posted January 14, 2009 Posted January 14, 2009 o masz no :( czyli łapanka musiałaby być wieczorem... pojawia się tam, to dobrze w dzień faktycznie pewnie na działkach eeeeh :( skąd to się wszystko bierze :placz: Quote
orpha Posted January 14, 2009 Author Posted January 14, 2009 no wieczorem , on sie pewnie w dzien boi bo tam gwar spory , samochodów duzo a moze i go kto tam przepędzał , a wieczorem spokojniej :roll: Quote
siekowa Posted January 14, 2009 Posted January 14, 2009 No niestety nigdzie go znaleźć nie mogłam. Bardzo możliwe, że w ciągu dnia ukrywa się gdzieś w tych działkowych ogródkach. Byłam tam także po 22 i też go nie widziałam ale nie miałam czasu by dokładniej przeszukać teren. Orpha jutro tam jedziecie? Quote
orpha Posted January 14, 2009 Author Posted January 14, 2009 tak pojade tam , bo mi spokoju nie daje :( ja go spotkałam jak bylam koło 20 ale to tylko na chwile , skrywal sie za koszem na smieci kolo stacji od strony ostrobramskiej Quote
orpha Posted January 15, 2009 Author Posted January 15, 2009 napisałam smsa do faceta zeby napisałam chocby smsa do Pawła czy są zainteresowani czy nie , przeciez to nie takie trudne do groma ciężkiego Quote
sleepingbyday Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 a daliście znać Korze o obydwu pieskach..? Quote
mru Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 moja siostra znalazła właśnie na Natolinie sunie młodą ONkę ładna, zdrowo wygląda, ma obrożę nie wie co robić kur... :angryy: Quote
mru Posted January 15, 2009 Posted January 15, 2009 może ktoś z telefonu wrzucić foty mi na dogo? jak mu wyślę mmsem? Quote
Recommended Posts